• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kosmetyki do pielęgnacji auta

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
Możecie polecić jakiś fajny preparat do skóry który zostawi zapach skóry?

Panowie mam pewien pomysł na dorobienie w warsztacie. Amatorsko zawsze lubiłem się zajmować kosmetyką aut i tak sobie pomyślałem, czy to nie dobry pomysł aby rozszerzyć działalność na jakiś lekki detaling? Warsztat mam czysty i schludny, teraz głównie robimy wymianę oleju, wymianę opon + prostą mechanikę i tak sobie mysle, ze może byłaby czesc klientów ktorzy chcą zrobić jakąś naprawę a przy okazji zosstawić samochód na odswiezenie? Pieniądze są z tego całkiem niezłe.

combi1

Początkujący
Punktów
0

Panowie mam pewien pomysł na dorobienie w warsztacie. Amatorsko zawsze lubiłem się zajmować kosmetyką aut i tak sobie pomyślałem, czy to nie dobry pomysł aby rozszerzyć działalność na jakiś lekki detaling? Warsztat mam czysty i schludny, teraz głównie robimy wymianę oleju, wymianę opon + prostą mechanikę i tak sobie mysle, ze może byłaby czesc klientów ktorzy chcą zrobić jakąś naprawę a przy okazji zosstawić samochód na odswiezenie? Pieniądze są z tego całkiem niezłe.[/QUO
To jeszcze zainwestuj w myjkę parową - Optima albo jakaś inna i odpowiednie do tego kosmetyki i może faktycznie to będzie dobry interes.

Citrofan

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Ostrow wlkp
Do skóry albo gibtone, colorlock albo preparaty z klinika skóry. To takie z lepszych a z tańszych w miarę są Taners leather conditioner i mafra w puszcze do skór.

kaska_6_3

Początkujący
Punktów
5
Miasto
Wrocław

Panowie mam pewien pomysł na dorobienie w warsztacie. Amatorsko zawsze lubiłem się zajmować kosmetyką aut i tak sobie pomyślałem, czy to nie dobry pomysł aby rozszerzyć działalność na jakiś lekki detaling? Warsztat mam czysty i schludny, teraz głównie robimy wymianę oleju, wymianę opon + prostą mechanikę i tak sobie mysle, ze może byłaby czesc klientów ktorzy chcą zrobić jakąś naprawę a przy okazji zosstawić samochód na odswiezenie? Pieniądze są z tego całkiem niezłe.

Polecam Leather Essence Colourlock;)

jarszo

Początkujący
Punktów
1
Ja do skóry tylko Colorlooka uzywam i jestem zadowolony. Chociaż szczerze mówiąc kiedyś w markecie kupiłem byle gó.no i wiele gorsze nie było. Wiec tak naprawdę te wszystkie specyfiki do skór to marketing :D

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
ja od wielu lat myje płynem do garów mojej żony nazywa sie LUDW.....K (nie zona a płyn hihihi) powiem wam efekt rewelacyjny a jak potem pachnie ... może troszke potem są w domu krzyki ale skoro mamy jeszcze zmywarke -to .....
czasami dobry szampon z odżywką jest rewelacyjny ale felg nie czysci -wtedy wieczorem jest efekt ze ohhhhh jak z łazienki dochodzą wyzwiska i krzyki ze -ZNOWU AUTO UMYŁEŚ MOIM SZAMPONEM .....:eek::D:D:D:D:D

Ola99

Gaduła
Punktów
12
Miasto
Słupsk
A do skór mogę z czystym sumieniem polecić to :)

Załączniki

• 29EFEF4E-74BF-418C-B6A9-C3FAB4F4CE60.png
    29EFEF4E-74BF-418C-B6A9-C3FAB4F4CE60.png
    263,8 KB · Wyświetleń: 20
  • 6EEC6BAB-2C62-4FE9-B18D-BB55E057B700.jpeg
    6EEC6BAB-2C62-4FE9-B18D-BB55E057B700.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 22
  • 31A877E5-5961-4FEB-8C7A-5F21CADAB5A8.jpeg
    31A877E5-5961-4FEB-8C7A-5F21CADAB5A8.jpeg
    2,1 MB · Wyświetleń: 22

Pawelo77

Początkujący
Punktów
0
Nie wiem, czy to żart z tym Ludwikiem czy nie ale kusi mnie, żeby przetestować :DD

bardkowiak

Nowy
Punktów
0
dla mnie hitem ostatnich miesięcy jest nowa linia kosmetyków od k2, te w czarnych butelkach pro. Płyn do felg Roton i wosk w płynie Spectrum zwłaszcza. ten wosk po każdym myciu na bezdotykach daję i lakier dużo lepiej wygląda.

co do skór to zgodzę się z przedmówcami, wiele produktów działa podobnie, miałem piankę sonaxa kupę czasu, teraz kupiłem piankę do skóry k2 i wielkiej różnicy nie ma, tzn. jest ale tylko w cenia :D

tomjan

Nowy
Punktów
0
Nie wiem, czy to żart z tym Ludwikiem czy nie ale kusi mnie, żeby przetestować :DD
Ja od kiedy zacząłem myć moje autko szamponem już nigdy w życiu nie zamieniłbym tego na nic innego, Ludwika nie używałem i nawet nie chce, nie wydaje mi się to najlepszym pomysłem dla naszej karoserii ... no ale kto komu zabroni :stop:

Punktów
0
Ostatnio bawiłem się samemu w auto detailing preparatem od Premo i przyznam, że lepszego efektu nie mogłem się spodziewać zabawy trochę jest ale jednak to poczucie, że lakier jest dobrze zabezpieczony - bezcenne. No i po wszystkim autko wyglądało jak z salonu a może i nawet lepiej

Ola99

Gaduła
Punktów
12
Miasto
Słupsk
Czym pielęgnujęcie swoje auta? Jak czesto woskujecie? Uzywacie czarnidla do opon?
Podawajcie swoje sposoby na konserwacje auta :)
Chetnie dowiem się jakie firmy kosmetyków polecacie. A w szczególności coś do czyszczenia tapicerki. Albo jakieś dobre czarnidło

Do góry Bottom