Kolego co tam tak liczysz w funtach, Twój wywód nijak ma się do tego tematu bo po pierwsze te snap on'y czy etosy wcale tak wszystkiego nie robią jak to barwnie opisujesz, może dawno nie widziałeś nowej wersji autocoma w sensie softu bo w wersji od 03.2011 jest naprawde niebo a ziemia w porównaniu do starszej wersji, po drugie cena jak na nasze realia jest zaporowa(Span ON), ludzi na dobrej jakości klona nie stać bo szukają gdzie taniej a Ty tu w tysiącach funtów wyliczasz więc to nie te realia, u nas naprawdę mało komu taki ethos by się zwrócił nawet po 3latach.... do tego aktualizacje roczne.... Autocom to na nasze realia złoty środek...
PS.
Jak nawet nie wiesz co to VAS.... to wszystko wskazuje na to że mało wiesz..... zresztą tam u was na wyspach poziom wiedzy elektromechaników jest opłakany więc nie dziwię Ci się.... Pozdrawiam
Po pierwsze licze w funtach lub dolarach bo tylko takie mam zrodlo zakupu.(w powyzszej wypowiedzi z przyzwyczajenia napisalem funty, ale chodzilo o dolary bo snap on najtaniej jest z USA)
Po drugie nie miales w reku snap ona co widac po twojej jak ze ubogiej w argumenty wypowiedzi.
Kolejna sprawa nie bylo mowy o rynku tylko tym co 'jakie jest''.
Nastepnie wydaje mi sie ze jednak ty piepszysz farmazony bez konkretow czyli wszystko o niczym i nic na temat wszystkiego.
A co do mojej wiedzy to sie nie martw, gwarantuje ci (tu musze sie rpzechwalac a co mi tam) ze jesli posiadziesz wiedze z chemi, fizyki otaz techniki ogolnej na moim poziomie (a to zaledwie przedsmak tego co te nauki oferuja) to bedziesz gosc i zaden zawod od stomatologa po mechanika, elektronika, spawacza czy technika budowlanego nie bedzie dla ciebie jakim kolwiek problemem do opanowania.
Wiec prosze nie porownoj mnie do angoli bo nim nie jestem i nie uczylem sie na wyspach ale z ksiazek

Produkcji ''made in poland''.
A VAS...faktycznie nie uzywalem go wiec nie wiem czy go uzywaja w ASO w Pl, natomiast w UK uzywa sie VCDS ori od ross tech oraz VDS-PRO, o VAS nie wiele osob tu slyszalo.Informacje ta mam od kolegi ktory pracuje w ''ASO'' VW Crewe i zajmuje sie wlasnie tylko elekronika i diagnostyka.
Tak wiec zanim zaczniesz pluc jadem i szyderczoscia zastanow sie kolku z plota nad konstruktywna wypowiadzia z argumentami budowana na zasadzie:
X-jest ok, ale uwazam tak czy srak
Y-jest nieco lepsze od X wg mojego sasiada, ale mi sie nie podoba bo...
A chwilowo dodaje cie do odpowiedniego zestawienia bo na dzien dobry widac jaki styl rozmowy kultywujesz.
Dziekuje, dowidzeniam sie.