• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kto na czym pracuje (?)

Bulek13

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grudziądz
Ja piszę tylko z własnego doświadczenia , a jeśli AC ori poradzi no to napisz koledze , że poradzi renówki ,przecież o to nas pyta.

Ja pisząc wniosek o własną dotację z PUP 21600 musiałem od razu wykazać co chcę za to kupić robiłem rozeznanie w dużych firmach Fota, Inter Cars itp. porównujesz ,pytasz a potem sami o ciebie zabiegają i ceny lecą w dół . Co do ceny Clipa to nie wiem , ja po prostu pożyczyłem gdy była potrzeba .

Ostatnia edycja:

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
znaczy się że jak nie robi silnika meganki ? chodzi ci dokładniej o co ? bo z silnikami meganki się łączy błędy pokaże , parametry bieżące też , wtryski zakodujesz czyli podstawa jest :) a ori robi z tego co się dowiadywałem znacznie więcej i lepiej niż clon ;)

Ostatnia edycja:

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Chodzi ci o twoją wersje ryżowca ? bo moja łączy i czyta błędy w megane 2 , normalnie smiga pod clio 2 , pod nowym scenic , laguna 2 itp

Przy chinolu trzeba troszkę kombinować jak coś ci nie chce iść, akurat z rene nie miałem jeszcze problemów ale ostatnio kuzyna volvo s80 2.4 b5244s ze wszystkim łączył tylko nie z silnikiem a wszedłem w volvo s60 z tym samym silnikiem 2.4 b5244s i się połączył bez problemu

Ostatnia edycja:

tornado81

Początkujący
Punktów
0
Miasto
tu i tam
witam
Ja pracuje na Texa truck .
star diagnostics mercedes tester wersja deweloperska i Wabco ,auto com wersja z 2013
to moge troszke pomoc w doborze sprzetu,

Cinekhh

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Głogów
Teraz na allego jest następca AUTOCOMA- ryżowca czy jest sens płacić te kilka stówek za to?

tornado81

Początkujący
Punktów
0
Miasto
tu i tam
witam pytanko zwolenikuw texa co prawda po niemiecku a dla ulatwienia powiem ze chodzi o ad blue ? chodzi mi o te aktualne bledy??

Załączniki

• 2014-03-24 11.44.31.jpg
    2014-03-24 11.44.31.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 26

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
witam pytanko zwolenikuw texa co prawda po niemiecku a dla ulatwienia powiem ze chodzi o ad blue ? chodzi mi o te aktualne bledy??
dlaczego po niemiecku ? :confused: ...
Ewidentny problem z canem... zakłócony raczej . nie siedzę w truck ale czegoś raczej brakuje ...
Zadzwoń na call center ...
zresztą temat nie o takich rzeczach ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ostatnio kupiłem Launch master ori ale ... średnio jestem zadowolony , ostatnio sprawdzałem ABS w Rover75 i rwał transmisje podglądu danych . Jak pomyśle ile mam to napisze bo mam całą szafe a nawet ze starym Vag na rs232 ktory kiedys popelniłem dla siebie i doskonale nada do dziś pracuje . Ale chcetnie bym pozamieniał uwagi na temat launcha

Ostatnia edycja:

tornado81

Początkujący
Punktów
0
Miasto
tu i tam
Tylko diagnostyka, na początek. Troche bawie się w diagnozowanie VCDS grupe VAG z którego jestem zadowolony i AutoCom'em ryżowym (na początku o tym nie wiedziałem) który nie jest taki zły.

Do klienta tak tylko że ten AutoC np. nie robi silnika Meganki

Daniel7969 robi robi meganki pobiesz nowy program delli zainstaluj i lata ja trzeba

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
no i po co kupować drogi sprzęt mam TEXE i zastanawiam się po co płacić kupe kasy sama aktualizacja roczna 2 800 zł

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
no i po co kupować drogi sprzęt mam TEXE i zastanawiam się po co płacić kupe kasy sama aktualizacja roczna 2 800 zł
ja płaciłem 2400 brutto , to wcale nie jest drogo , porównaj z innymi sprzętami , ceny podobne ...
tylko kwestia czy sprzęt zarobi na siebie ... zresztą aktualizację w texie można kupować nawet co 3 lata ...bez opłat karnych za zaległości.

Do góry Bottom