• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna II ustawienie KZFR

ARTURO2313

SuperMechanior
Punktów
0
Kolo zmiennych faz rozrządu ma być ustawione ? Rozrząd zblokowany na walkach od tylu i znak kzfr ma być skierowany do góry ? Bo na pokrywie nic nie widziałem wiec z czym ma sie pokrywać ten znak . Laguna II 1.8

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Z niczym. Koło sie nie ustawia bo nie ma zadnych klinow.

ARTURO2313

SuperMechanior
Punktów
0
Na obudowie nie ma kropki żadnej . Jakie są jeszcze przyczyny warczenia bo koło wymieniłem ale auto na obrotach dalej trykota czujnik podmieniłem na używany problem nie zniknął olej wymieniony

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Wszyskie kola sa bez klinow, kolo plywajace na luz w pewnym zakresie, np szerokie wyciecie na klin czy fasolki. Kolo wymieniles na nowe?
Koło nawet po odpieciu zaworu nie powinno wydawac zadnych dzwiekow (to cos przy kole to nie czujnik, to zawor przestawiacza wałka czyli tego koła), zamienia on kierunek przeplywu oleju przez to kolo. Mozesz miec niedorozne kanały olejowe, taki przypadek juz widzialem. Byly tak zamulone ze 3 bary ze smarowania nie byly w stanie przebic tego syfu.
Zmierz cisnienie oleju to pierwsze co zrob, byc moze masz wadliwe koło (praktycznie nie mozliwe ale jednak).

ARTURO2313

SuperMechanior
Punktów
0
Dziś powracam do mojej laguny cisnienie oleju na ciepłym silniku na wolnych obr 2 bary na wysokich 5 bar . Koło pasowe odpada założyłem inne i jest tak samo. Problem pojawia sie tylko i wyłącznie przy włączonej klimatyzacji na wysokich obrotach . Gość co nabijal klimatyzację mówi ze moze to wina sprerzarki , ale na trzech innych jest tak samo i teraz sam juz nie wie mówi ze to wspomaganie . Pózniej postaram sie zamieścić krótki filmik z tym dźwiękiem

ARTURO2313

SuperMechanior
Punktów
0
Sprzegielko alternatora jest sprawne

krotki film z problemem

Załączniki

• IMG_0342 (1).rar
    2,3 MB · Wyświetleń: 17

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Jaki macie problem sciagnac pasek osprzetu i osluchac? Kolo faz nowe czy "inne ale chyba dobre" Film calkiem z dupy, moze pokaz nam co masz w bagazniku i jakie ladne radio. Chyba pod maska masz silnik.

ARTURO2313

SuperMechanior
Punktów
0
W kabinie kierowcy ten dźwięk jest słuchać wyraźnie bo z pod maski na filmie jest do d... . Bez paska klinowego nie słychać tego bo nie włączy sie klimy a po żadnym z kół nic nie widać rolki prowadzące maja pół roku , koło pasowe przełożone z innego i tak samo

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Miałem podobny problem w takiej lali, sprężarki wymieniane ale na używki ( dobre podobno) dopiero założenie innej po regeneracji z IC załatwiło temat, tak było u mnie.

Do góry Bottom