• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

laguna3

Jarosław41

Początkujący
Punktów
0
Miasto
turek
Witam mam problem z laguna 3 1,5dci ,gdy mocno jej chcę wcisnąć gazu robi się taka jakby turbo dziura i pojawia się na chwilę komunikat sprawdz układ wtrysku paliwa ,czy ktoś miał podobny problem.z góry dziękuję

Jarosław41

Początkujący
Punktów
0
Miasto
turek
Witam wrzuciłem na komputer wykazały czujnik sterowania i jeszcze jeden czujnik wymienili i to samo jest sprawdzali turbinę czujniki przy pedale gazu i nie wiem co jeszcze auto stoi cały tydzień i nic twierdzą że kontrolka zapala się tylko na sekundę i komputer nie może wychwycić błędu .pomocy...

dartech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
157
Miasto
Årdalstangen
P0651 sensor reference voltage B - open circuit - possible - wiring
P0235 MAP sensor - circuit malfunction
raczej bym nie czepial sie czujnika a okablowania a jezeli juz czegos innego to problemow z doladowaniem lub egr.

Jarosław41

Początkujący
Punktów
0
Miasto
turek
witam rece mi opadaja sprawdzone okablowanie czuimiki popodmienianeiny komputer wgrany program od nowa z tym ze niezapala sie kontrolka ale dalej to samo auto troche przerywa przy przyspieszeniu i przy 130 przechodzi chyba w tryb awaryiny bo niemozna juz nic wycisnac lub na czwurce okolo 90 to samo dodam ze egr isprawdzony a iniedziala mi tempomat i ogranicznik prosze o pomoc bo moi elektrycy juz niewiedzom co robic gdzie szukac

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
666
Miasto
WLKP
walczyłem z identycznym przypadkiem jak ty.Przy dodaniu gazu gineło na chwile jedno napiecie 5v co zasilało pedał gazu,czujnik cisnienia doładowania i czujnik cisnienia klimatyzacji.Wszystkie czujniki podmienione i instalacja przekopana i nic nie pomogło.Diagnoza moja była ze komputer silnika ale klijent nie godził sie na to i pojechał chyba gdzies indziej bo juz sie nie pokazał.Z komputera wychodziły dwie linie zasilan 5v i na jednej lini chyba B jak to Clip okreslał były te trzy czujniki zasilane .

Jarosław41

Początkujący
Punktów
0
Miasto
turek
u mnie też tak bylo dodam ze komputer silnika byl wymieniony i nic to niedalo powiedzmy ze tez nie raz tak nadal pokazuje

Jarosław41

Początkujący
Punktów
0
Miasto
turek
Moj znajomy wymieniał i jest to samo, mam oba te komputery zmienialiśmy i nadal jest to samo chyba ze kolega by sprawdzil bo ja z elektroniki to nie bardzo.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
666
Miasto
WLKP
Znam duzo ludzi z branzy motoryzacyjnej z Turku, byc moze i ciebie znam,gdzie robisz jesli wolno spytac.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Wymienic wiazke, nie dzwonic zadnym miernikiem, zarowkami itd bo to strata czasu w takich wypadkach. Mialem taki myk w traficu, po 4 innych speclalistach, juz o tym pisalem wczesniej. Nowa wiazka rozwiazala problem od reki. Wczesniej poprzednicy popruli wiazke, wymienili silnik, samochod u mnie swoje postal (ze dwa miechy bo nie bylo czasu) ale w sumie cala operacja lacznie z kolejna wymiana silnika i ogarnieciem burdelu po poprzednikach trwala ok tydzien. Zysk zerowy, tyle ze klient zadowolony.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
666
Miasto
WLKP
wiesz ile wersji instalacji wychodzi w Francuzach,trafienie w taką wersje graniczy z cudem

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Trafic to trafic, megane/scenic to jedna chwala. laguna ma wlasna wiazke i espace ma wlasna wiazke, kangoo/clio wspoldziela wiazki. Mysle ze za 300 kupi kompletna wiazke z laguny, ma byc podobny rocznik i ta sama moc silnika (roznice w sterowaniu turbin).

Do góry Bottom