• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Land rover freelander 1,8 benzyna

Ewelina1

Początkujący
Punktów
1
Mam problem, posiadam Land Rovera Freelader 1,8 w benzynie 98 roku. Problem polega na tym, że Auto nie chce odpalać na rozrusznik, na pych pali po 2 m , za każdym razem silnik dobrze pracuje, na rozrusznik nie ma szans, można kręcić aż do wyczerpania akumulatora. Chciałam podłączyc go pod komputer nawet przyjechał pan z komputerem, ale niestety nigdzie nie ma kostki diagnostycznej. Mój mechanik ostatnio szukał jej przez 2 godziny, niestety bez powodzenia. Auto było przerobione z Anglika, może ktoś wyciął kostke OBD-2.
Mechanik podejrzewa,że problem z odpaleniam wiąże się z komputerem, ale nie ma pewności, i nie chce mnie naciągać na koszty metodą prób i błędów..
Może ktoś miał podobny problem i z niego wybrnął, jak tak to proszę o pomoc i podpowiedz.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Nie dokuczaj mi. Nie znam się zbytnio na autach. Ale potrzebne pomocy.
Większość myśli zapewne że my mamy tu dyżury:p Samochody to nasz konik i zawód a w wolnych chwilach uczymy się, pomagamy i czasem też potrzebujemy pomocy a to że doceniasz każdy post to naprawdę bardzo miło z twojej strony. Możesz zawsze liczyć na to, że uzyskasz pomoc od każdego z nas:)

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
ale przejdzmy już do temau land rovera bo odbiegamy , czy dalej wystepuje proalem czy moze jakies nowe wiesci na jego temat ?

Ewelina1

Początkujący
Punktów
1
Nie ma czasu sprawdzić. Sezon na opony się zaczął i tym się zajmuje. Jak będę coś wiedziała to napisze. Obiecuje;)

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
oki to w takim razie czekamy , u mnie ruszył sezon ale z blacharka co chwile ktoś dzwoni czy wstawie progi lub reperaturki , ale na forum czas tez znajduje tym bardziej ze koledzy przyjeli mnie do GWT :)

P

PogotowieSamochodoweUK

A czy byla sprawdzana kostka pod stacyjka miernikiem czy wszystkie napiecia sie odpowiednio pojawiaja na kazdej sekcji?

Vermin

Początkujący
Punktów
1
Jeśli jest moduł zapłonu to do sprawdzenia. Poza tym sam rozrusznik, masa i czujnik położenia wału. Kostka stacyjki też możliwa. Czysty strzał ale obstawie zimne luty w skrzynce bezpieczników. Życzę rozwiązania problemu. Pozdrawiam :).

Ewelina1

Początkujący
Punktów
1
sprawdzilismy kostke, wymienilismy z takiego samego Land Rovera ktory dziala normalnie. okazalo sie że problem nadal jest. czujnik był sprawdzony.​

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
niech mechanik sprawdzi czy przy kręceniu rozrusznikiem nie grzeją się mocno kable co idą do rozrusznika, miałem przypadek ze rozrusznik krecił normalnie a robił takie zwarcie że z kabli izolacja zchodziła

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
niech mechanik sprawdzi czy przy kręceniu rozrusznikiem nie grzeją się mocno kable co idą do rozrusznika, miałem przypadek ze rozrusznik krecił normalnie a robił takie zwarcie że z kabli izolacja zchodziła
jest taka opcja ale wtedy by kręcił jakby słaby był akumulator, a koleżanka pisała że kręci ładnie

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
ja miałem przypadek a dokładnie w oplu i kręcił normalnie lecz nie chciał odpalić po regeneracji rozrusznika krecił tak samo a palił od strzała :)

Do góry Bottom