• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Lexus GS 450h

GS450h

Początkujący
Punktów
0
Poszukuję dobrego i w miarę taniego przyrządu diagnostycznego do lexusa gs 450h rocznik 2006.

GS450h

Początkujący
Punktów
0
Ehh.. kolejny aby nie placic u mechanika który wyklada grubo kasy za sprzet..
U mechanika płace, wkurza mnie tylko lampka ciśnienia w oponach, która się świeci po wymianie kół z zimowych na letnie. Moim zdaniem mechanicy są od poważniejszych spraw niż takie które mogę sam zrobić.
Tom Ty do wymiany żarówki w domu też wzywasz elektryka, czy może mogę Cię zacytować? Że żałujesz na elektryka

Ostatnia edycja:

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Porównywanie wymiany zarowki do obslugi kabla diagnostycznego.. Akurat zajmuje sie elektryka wiec sam do siebie przyjade. Na wulkanizacjach maja sprzet do takich rzeczy, przynajmniej w większych miastach

GS450h

Początkujący
Punktów
0
Tam gdzie wymieniam koła nie mają, a serwis oprócz wymiany kół bierze 120 PLN. Za zgranie czujników, czy to nie przypadkiem za wiele? Faktycznie porównanie tego do wymiany żarówki to lekka przesada. Mógł bym porównać do wymiany kranu.
A tak poza tym to mógłbyś coś doradzić, no chyba że zajmujesz się tylko wymianą żarówek.

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Jezeli za drogo to wyłącz ten system..
Sprzęt do toyoty-lexus 2500 zl.

Wiec dalej uwazasz ze 120 zl to drogo? Ludzie placa podatki, aktualizacje na sprzęt i na wszystko inne..

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Sprzęt do programowania czujnikow chodzi nawet po 10 tys a Ty chcialbys za ile robic? Za 30 zl komplet?
Sprzedaj tego leszka i kup cos co ma mniej elektroniki

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Sprzęt do programowania czujnikow chodzi nawet po 10 tys a Ty chcialbys za ile robic? Za 30 zl komplet?
I do tego jeszcze musisz doliczyć "parę złotych" na szkolenie aby temat opanować, poświęcony czas za który nikt Ci nie zapłaci, koszty nauki czyli kilku uszkodzonych czujników czy obręczy w początkowej fazie dochodzenia do wprawy :)

GS450h

Początkujący
Punktów
0
Jak się okazuje to niektórzy, mówią, że trzeba podpisać jakiś przyrząd diagnostyczny. Okazuje się jednak że wcale nie trzeba. Jak wie się gdzie trzeba przełączyć to zajmuje takiemu cieniasowi z elektryki samochodowej jak ja niecałe 30 sekund, a na forum elektryk namawia mnie do sprzedania samochodu. Dobra rada za dobrą cenę. Pozdrawiam elektromechaników 130 za kilka sekund. Rekord świata.

Do góry Bottom