• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

lpg sgi Holender

Kondzio713

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
Czy ktoś ogarnia instalacje lpg sgi I gen z tym ze to holenderka z czujnikiem w parowniku ze złączem diagnostycznym na trzy piny.

Kondzio713

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
Np dla czego po odpięciu czujnika z parownika instalacja nadal działa albo inaczej po podpięciu wtyczki z czujnika na parowniku samochód gaśnie.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
normalne ale teraz nie rozumiem chcesz zeby ci to naprawic czy sam chcesz dlubac ?

Kondzio713

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
normalne ale teraz nie rozumiem chcesz zeby ci to naprawic czy sam chcesz dlubac ?
A ogarniasz holenderskie sgi ? Ogólnie nie mam z nią problemu po za tym ze w zeszłym roku glupiala i z lpg na pb przelaczala się bez jakiś ważnych powodów i po wizycie w kilku warsztatach kazdy rokladal rece bo to fabryczna holenderka i sam zacząłem od wymiany membrany parownika a następnie wypiolem czujnik z parownika i samoczynnie przełączanie ustapilo.Chodzi bez błędnie.
Dla tego moje pytanie co to za czujnik na parowniku i czemu on służy.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Albo walnięty, albo przerwy info temperatury. Stąd samoczynne przełączanie.

Kondzio713

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
Instalacja działa bez niego bez zastrzeżeń.
Odniosłem wrażenie że on odlaczal lpg jak zbyt wysoką temperaturę miał silnik np długie stanie w korku ale teraz jak go podlacze to gaśnie na lpg. Czyżby ster lpg naumial się działać bez niego ??

Kondzio713

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
Pasowało by to zrobić jak należy ale w okolicy Katowic nie wiem czy ktoś mi to ogarnie..

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Raczej nie ale najpierw podaj co to za instalacja bo tak to trudno powiedzieć , poszukaj sterownika i odczytaj co tam pisze.

Kondzio713

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
A po czym to poznać ze leja ??
Ze fajna to wiem..

No wiec czemu działa bez czujnika na parowniku ??

Kondzio713

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
Ha ha ha to leją ze starosci czy na pewno leją czy być może leją a może nie leją bo te wtryski wytrzymuja przebiegi 500 tys km..a to pewnie leją wkoncu nie jest takie pewne więc dziękuję za takie porady Ci bardzo.

Forum wróżek ??

Forum wróżek ??

A wywrózysz mi czemu z odpietym czujnikiem działa parownik ?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Owszem, ale jak takie mądry to sobie sam radź i tanio nie bedzie i odpinaj dalej jak leci

Kondzio713

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
Spokojnie dałem radę membrany i oringi zmienić dojdę i do tego.

Owszem, ale jak takie mądry to sobie sam radź i tanio nie bedzie i odpinaj dalej jak leci

Sorry ale oczekiwałem info na temat czujnika a nie domysłów czy wtryski leja czy nie leja i tego czy stara czy nie stara ja bym chcial wiedzieć czy któraś wloska obecnie popularna dziś wytrzyma tyle czyli 300 tys km bez obsugi..

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Piszę jak był ze to czujnik ciśnienia pewnie uwalony i tyle w temacie

Do góry Bottom