• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Marsz niepodleglosci.

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
A co się takiego wydarzyło w historii Polski tego 11 listopada, że jest ten dzień ustanowiony świętem ???:eek:
Po pierwsze...Rada Regencyjna przekazała władzę nad polskim wojskiem Józefowi Piłsudskiemu ...i zaczęto świętować ..:):p:D !!!!!,,..ale tych wydarzeń związanych z 11 listopada jest więcej ,,,,np.1884 >>otwarto cmentarz bródnowski w W-wie...1916>>Ciechocinek otrzymał prawa miejskie..... ...1932>>odsłonięto pomnik lotników w W-wie....1939>>Niemcy aresztowali profesorów KUL ...1997> >rząd Buzka otrzymał wotum zaufania itd.itd .;)

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
woodoo jak żeś kamieniami na szkołę rzucał i na historię nie chodził ,a szkołę omijał bokiem to poszukaj wiadomości u wujka googla może prawdę powie . Domyślam się że znajdą się chętni na forum, by mówić po niemiecku i rosyjsku , pytanie czy to jest śmieszne ?!

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
E... tam zaraz rzucał...:D ja wiem co się wydarzyło 11 listopada...:D po prostu testowałem czy wy wiecie...:p:Dbo jak byś spytał na takim marszu uczestników to nie wielu by wiedziało...:meh:a to jest smutne niestety:(

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
aaa moj dziadek Bronek piwiedzial taak:
dziadek za kim jestes za PO czy za PiS?
zawsze za PiS ale i jedni i drudzy h...a warci.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A tak na marginesie, co to za niepodległy kraj na terytorium którego stacjonują obce wojska (kiedyś ruskie, a teraz amerykańskie) i które ten kraj musi utrzymywać...:meh: oraz płacić podatki innemu krajowi- watykan...:meh:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
ten kraj TO nasza Polska ukochana przez Europe nie doceniana.
O... widzisz Vicia, teraz mi wyjaśniłeś dlaczego Polacy wyjeżdżają na zachód za pracą...:rolleyes: a nie zachód przyjeżdża za pracą do nas...:D
Choć jak pis wprowadzi płacę minimalną na poziomie 4000 brutto złotych (930 brutto euro)(dla nie wtajemniczonych, to nie jest to co dostaje się na łapę... tylko to co jest na papierze), to się pewnie diametralnie zmieni...:p:D nie opędzimy się od emigracji zarobkowej z europy zachodniej...:p:D

Ostatnia edycja:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
taaa..juz to widze:D fala niemcow przyjedzie do nas na zarobek:D
a niemcy zostana pod nazwa emiraty niemieckie.
chociaz w biblii pisze ze Bedzie taka powodz ze ludziska na deskach do Polski przyplyna a niemcy pod jedna grusza sie spotkaja

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja osobiście nie mam zdania na temat tego Marszu. Był, przeszedł - za rok kolejny :p

byl przeszedl poszedl tyz racja...Jedno jest pewne by Polska nigdy nie byla upodlona przez inne kraje.
Toć i byl taki czas ze kraj nasz zniknął z map i nie bylo go wcale.Ale jestesmy,wrocilismy egzystujemy Mowimy w ojczystym języku.jednak ktos tą krew przelal staral się i B.H.O było coś warte.
Jak My teraz w dzisiejszych czasach byśmy się zachowali? My ludzie prości.Czy walczyli byśmy za ten kraj co nasi przodkowie?

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Czy walczyli byśmy za ten kraj co nasi przodkowie?
.....Vicia ---byli by TACY co by walczyli ...co jest pewne .....ale też byli by tacy co by nie walczyli bo dla nich pojęcie Patriotyzm jest abstrakcją..liczy się tylko Prywata (tak w dużym uproszczeniu ,słów kilka) !

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Które kraje sa bardziej rozwinięte? U nich caly czas jest psychoza strachu przed ciapatymi hahaha. Moj byly szef w niemczech ostrzegal jeszcze przed turkami ze jak ktoregos zobaczy w poblizu jego włości to wszystkich wywali z roboty za to ze ich wpuszcza.

Które kraje sa bardziej rozwinięte? U nich caly czas jest psychoza strachu przed ciapatymi hahaha. Moj byly szef w niemczech ostrzegal jeszcze przed turkami ze jak ktoregos zobaczy w poblizu jego włości to wszystkich wywali z roboty za to ze ich wpuszcza.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Myślałem że trochę mądrzejszy jesteś ale jednak nie.
Wraz ze wzbogaceniem się społeczeństwa, zanika chęć do wojen. Mniej się zazdrości innym. Bardziej się boi o to co się ma.
Jak siedzisz w lepiance i nie masz widoków na przyszłość to co ci zależy? Albo ty albo oni.
I tak, zaliczam Polskę do krajów rozwiniętych.

(I o to mi chodziło odnośnie rozwiniętych. A ty wszędzie LGBT tylko widzisz.)

Ale że historia zatacza koło, to prędzej czy później to jebnie. Zwróćcie uwagę że tak długiej przerwy od większych wojen dawno nie było.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Diagbox przestań pierd...ić te swoje farmazony o ciapatych, bo ty nigdy w życiu ciapatego nie widziałeś... siedzisz w tej swojej dziurze i świat znasz tylko z propagandy tvp- pis...:banghead:
Zobacz sobie statystyki zabójstw i wypadków śmiertelnych w Polsce- też pewnie powiesz, że to ciapaci...
Zaraz się pewnie zaczną bóle dupy, że jestem za imigrantami itp.- to z góry wyjaśnię nie jestem !!!
Natomiast zapraszam do wwa na taki marsz to zobaczycie jak tacy ,,patrioci,, robią syf na takim marszu- wyrzucenie śmieci do kosza to jakaś abstrakcja...idzie takie bydło i rzuca wszystko pod nogi, a reszta depcze...:banghead:
zresztą jak wszędzie- śmieci w lasach- śmieci nad wodą...:banghead:
Jak się uważa ktoś za patriotę to chyba do czegoś zobowiązuje... ale chyba u nas to po prostu puste slogany...:meh:
Latają takie tępaki ze znakiem Polski Walczącej i rozbijają wiaty w przystankach, bazgrzą na murach, poniszczą ławki w parkach... tak wygląda patriotyzm w wydaniu Polskim...:banghead:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
tak toomi za dlugo jest pokoj.predzej czy pozniej cos sie wydarzy.jak będzie rozpizdziaj to nastana zniwu nowe rządy.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak pokazuje historia rząd spier...li na zachód, a leszczyki będą ginąć...:meh:

Do góry Bottom