• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Marsz niepodleglosci.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
A co miał powiedzieć ? Jedyne co mógł wydukać to potwierdź pan, że 500+ jest dobre bo się więcej sprzedaje gratów... no żałosne.

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
A facet kultularnie i rzeczowo przedstawił swoje spostrzeżenia. Biedni nie mogli go rozłączyć.

TVP

Ostatnia edycja:

wjtek89

SuperMechanior
Punktów
154
Miasto
Rdm
W reżyserce palec na czerwonym przycisku do rozłączania rozmówców był położony i nerwowo czekał na odpowiedni moment

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
czekam na głosy tych co nadal wierzą w to, czego tak bronili jeszcze kilka lat temu. no i gdzie do cholery jest Diag założyciel tematu?

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
Jak to czytam to taki skecz mi się przypomina. Tylko głównego bohatera zmienić i dalej aktualne.

Obecnie podczas rozmowy na temat drażliwy jakim jest polityka, głównym argumentem jest to że biorę 500 bo przecież inni mi nie dali i z tego powodu powinienem się nie odzywać i nie narzekać. I nie dociera, że muszę to zwrócić z nawiazka.

Ostatnia edycja:

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Akuku tu jestem. Ja nie narzekam. Zatrudniony ma pelny etat 140 g miesiac plus działalność 300 pare zlotych zdrowotnego i podatku ile mi z nosa spadnie i jeszcze 500 plus i rodzinne hehe. Ameryka.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Hehe za kazdej władzy przedsiebiorcy stękają. Macie wy mózgi? Na krus przechodzic. Mój szwagier ma 10 tirow z kierowcami spedytorka mechanikiem i elektrykiem i jest na krusie. A podatku placi tyle ze śmiech. Pola se kupcie to bedziecie mniej płacić. Zadna wladza nie przypasuje frajerom.

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Tomaszku --poniekąd Diagbox ma rację .Nie tyle o podatki chodzi tylko o wysokość ubezpieczenia . W Polsce składki ZUS są absurdalnie wysokie ,to jest oczywiste .Dlatego jest mowa o ziemi w kontekście Krusu . Jest też wiadomym że Krus nadal pozostanie na niskim poziomie bo żaden rząd w Polsce nie podskoczy rolnikom . ...bo nadal jest to bardzo dobrze zorganizowana i solidarna grupa społeczna . A z pozostałymi grupami rządzący będą robili co będą chcieli .Powiem sarkastycznie "cieszmy się "z :(tego niskiego ZUS bo w przyszłym roku będzie jeszcze większy .Na zachodzie coś takiego by nie przeszło bo ludzie (przedsiębiorcy) wyszli by na ulicę -e !! A w Polsce Kaczyński dal wyrażnie do zrozumienia że nie ma co liczyć na szczególne względy tylko trzeba płacić bo są jeszcze inni . Polski Zus jest piramidą finansową to pewne .Dla prowadzących DG >>>aby dostać mało to należy wpłacić dużo .I jeszcze jedno dla DG ...krus ok.500 zł na kwartał ....normalny ZUS -ok.1400 miesięcznie ...oto Polska .

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Mechanicy na ulicę haha. To najbardziej chyba skonfliktowana miedzy sobą grupa zawodowa. Jeden drugiemu tylko nogi podkłada. Większość to po zawodówkach a mądrzą sie jak docenci. Jest wiele grup zgranych. Transport ma gorzej bo nie ma zadnego dofinansowania i dotacji. I jeden drugiemu pomaga. Potrafia strajkować. Kazdy po kolei stawia swoj warsztat bo nie chca byc przez magistrow po zawodowce w du..e ru.ani.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Tak. Ja jestem po zawodówce a Diagi po studiach. Różnica jest dostrzegalna.
jestem po zawodówce i mam swoje zdanie. nie pasuje do schematu.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Każdy chce pokazać kto ma wiekszego fi.ta. Coś jest nie halo z tym. Jak jadę na pomiary czy naprawe nie wysmiewam sie ze poprzedni serwis cos zesrał. A pierwsze slowa mechanika po innym to KTO PANU TAK ZJE.AŁ ROBOTE. Mechanicy sami są sobie winni. Każdy dba tylko o siebie. Stoje i slucham jak przez telefon rozmawiaja i jeden drugiemu wyjada z pyszczka. A kończy rozmowe i mowi do klienta. Ten wojtek to osioł. Tylko panu bałaganu narobił. Klient nie powtorzy wojtkowi ale powtorzy swoim znajomym. A wojtek i tak dupe obesra temu drugiemu. Patole.

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Diagbox ---to co piszesz jest prawdą ..ALE nie jest to norma która dotyczy wszystkich .

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
lew.avi.gif Śmiechłem...:hilarious: z tego co tu się pisze...:facepalm: Znowu płaczą...

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
945
Diagbox zapomniał dodać jedno. Aby otworzyć działalność po za rolniczą na krusie, trzeba opłacać składki przez co najmniej 3 lata. Składka wtedy wychodzi 700 kilka złotych na kwartał. Człowiek z ulicy, który kupi sobie kawałek pola może sobie tam co najwyżej buraków nasadzic. A i dofinansowanie jest również dla transportu...

Do góry Bottom