• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Master III 2.3 dci 125KM. brak mocy, klekocze

szkater

Nowy
Punktów
0
Witam. Mam problem z Masterem III 2010r 2.3 dci 125KM. Założone nowe wtryski. Zakodowane numeru do ECU. Dalej klekocze jak przed wymiana. Kreci kilka obrotów zanim zapali. Cisnienie na listwie po zgaszeniu spada na 10 barów (nie wiem czy to normalne). Korekty na wtryskach straszne (na tą chwilę nie pamiętam.. byłem źly i nie zrobiłem zdjęć ale było coś takiego...1 1,7 2 2,6 3 -2,2 4 4,7 ) nowy czujnik regulacji cisnienia na pompie, pompa podmieniona, nowy filtr paliwa.
Walka zaczęła się ponieważ dłużej kręcił niż normalnie i po wymianie tego wszystkiego nic się nie zmieniło... masakra!!

kolegaradom

SuperMechanior
Punktów
31
Ze spada to normalne , parametry live podczas rozruchu ważne jak szybko nabije ciśnienie, kilka obrotów to znaczy ile , one nie będą nigdy odpalać od kopa,
Automatyczne połączenie postów:

Korekty na plusie czy na minusie ?

Klekotać nie zawsze od wtrysków, Np egr tez tak może robić ale jak mowisz ze przed wymagana było dobrze. Proponuje Ci zrobić tak zawieść wszytkie 8 wtrysków do sprawdzenia potem będziesz myślał. Jeszcze jedna sprawa akumulator i rozrusznik, musi być cacy

szkater

Nowy
Punktów
0
Akumulator nowy ma 2dni. Rozrusznik miesiąc. Auto przed wymiana wtryskow na NOWE zaczęło dluzej kręcić zanim odpaliło więc została zrobiona próba przelewowa ponieważ na kompie korekcję też były słabe. No i menzurki były podłączane. Nowy Filtr paliwa. Jutro sprawdzę dokładne dane jeśli chodzi o wtryski. Zdjęcie z testu przelewów na starych wtryskach. 20221014_181507.jpg

Wiem że nie odpalają na strzała. Mam 4 sztuki. Ale teraz jest inaczej. Też się bardzo wolno wkręca jak dodaje gazu na luzie. Jest różnica. Zauważyłem też sporo powietrza w rurkach i się zastanawiam czy może ta gruszka od pompowania paliwa jest nieszczelna lub sama puszka filtra paliwa?? Hmm

Wiem że nie odpalają na strzała. Mam 4 sztuki. Ale teraz jest inaczej. Też się bardzo wolno wkręca jak dodaje gazu na luzie. Jest różnica. Zauważyłem też sporo powietrza w rurkach i się zastanawiam czy może ta gruszka od pompowania paliwa jest nieszczelna lub sama puszka filtra paliwa?? Hmm

Ogólnie on klekotał odkąd go kupiłem czyli jakieś 2 lata. Ale w końcu zaczął ciężko palić i dlatego wymieniłem wtryski na nowe ponieważ za regenerację Gościu zawołał mi 790zl za sztukę... kpina.. dodam że usunąłem dpf i wyświetlają się tylko 2 błędy związane z dpfem. Ale dpfa usunąłem z 2 miesiące temu i nic się nie dzialo

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom