• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Maszynka do odpowietrzania hamulców

Kaniu

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
i jak nie ma problemu z odpowietrzeniem jak cały płyn zleci z układu?

A

Anonymous123

Nie widzę czy to urządzenie ma reduktor ciśnienia ale pewno nie ma. Sam pewno wiesz, ze różne uklady wymagają różnego ciśnienia. Niektóre zbiorniczki potrafię pękać przy 1bar.

Kaniu

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
ma z tyłu pokrętło tylko tutaj nie ma zdjęć, pytanie tylko czy jest sens kupować

Kaniu

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
pomijając to jest sens kupować czy zbędny bajer dodam że kiedyś kupiłem ten pistolet pneumatyczny do odpowietrzania niestety nie dało się tym nic odpowietrzyć i nie wiem jak z tym

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Jam mam od 4 lat taki jak toomii76 i daje rade chociaz nie jest to sprzet z gornej polki.Wplanach na przyszlosc jest inne uzadzenie ale narazie sa inne priorytety

Kaniu

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
czyli teoretycznie ten powinien dawać rade różni się on tylko tym że jest pneumatyczne, dobra zobaczymy jak to będzie się sprawdzać

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
pomijając to jest sens kupować czy zbędny bajer dodam że kiedyś kupiłem ten pistolet pneumatyczny do odpowietrzania niestety nie dało się tym nic odpowietrzyć i nie wiem jak z tym
Też mam taki pistolet ze zbiornikiem i stwierdziłem że chyba jestem za głupi do obsługi tej technologii rodem z NASA :)

Kaniu

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
daj spokój u mnie cały czas zasysał powietrze nie wiadomo o co chodzi, ja swój oddałem do sklepu

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
daj spokój u mnie cały czas zasysał powietrze nie wiadomo o co chodzi, ja swój oddałem do sklepu
Ja mój dołożyłem na półkę i co jakoś czas ktoś z nas stwierdza "a spróbuję, może się uda". Jeszcze nikomu się nie udało :D

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
dlatego mam obawy czy to urządzenie jest warte swojej ceny
No to akurat może być ok, bo jednak dajesz ciśnienie od zbiorniczka przez cały układ, a nie zasysasz powietrze nie wiadomo skąd :)

Pytanie ile tych wymian płynu robisz, bo do samego odpowietrzania to u nas niepodzielnym królem jest butelka z wężykiem. Ale jak bym miał kupić, to bym wziął chyba to z ręczna pompką niż pneumatyczne.

Ewentualnie można urządzenie samemu skonstruować jak masz trochę zacięcia, nazwijmy to, inżynierskiego. Np. w pewnym urządzeniu do wymiany plynu pewnej, firmy od układów hamulcowych jest... Pompka z ekspresu do kawy :D a za sprzęt sobie liczą kilka ładnych tałzenów :)
same adaptery do zbiorniczków to już w ogóle nie problem :)

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
daj spokój u mnie cały czas zasysał powietrze nie wiadomo o co chodzi
zasysa powietrze z popuszczonego odpowietrznika. dlatego maszynka działająca jak wysysarka, jest do dupy. własnie, wysysarką można zrobić to samo. i zawsze niestety pociągnie powietrze przez gwint odpowietrznika...

ja ze swojego gówienka jestem zadowolony i nie trzeba wydać grubej kasy, żeby coś spełniało swoją funkcję.

Ostatnia edycja:

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Znalazłem coś takiego. Wszędzie działa, tylko nie u mnie :D

Do góry Bottom