• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MaxiEcu- porada

swiniaczek

Nowy
Punktów
0
Witam. Wie ktoś jak się ma sprawa maxiecu do sprawdzania zawieszenia pneumatycznego w MB? Pozdrawiam

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
Zależy, co masz na myśli pod pojęciem "sprawdzania". Maxiecu dość dobrze sobie radzi z mercedesem.
Mercedes to jedna z lepiej obsługiwanych marek przez maxiecu, więc myślę że żaden inny tester nie zrobi nic więcej, oprócz oczywiście serwisówki.

swiniaczek

Nowy
Punktów
0
Witam zakupiłem właśnie interfejs maxiecu. Ogólnie wszystko ok ale gdy chce dokonać testy zaworów przepustnicy w zawieszeniu nic się nie dzieje. Nie wiem czy to wina interfejsu czy coś nie tak z zaworami. Miał ktoś taki problem i czy ktoś próbował wykonać takie testy. Pozdrawiam.
Wykryte błędy 'sporadyczne":
5508 wycieki z modułu hydraulicznego
5503 czas odzyskiwania zbiornika w czasie napełniania airmatic zbyt długi
5507 niezgodne ciśnienie w siłowniku zawieszenia

Ostatnia edycja:

okra

Nowy
Punktów
0
Czy da się zgasić kontrolkę poduszki powietrznej tym urządzeniem? nie wyświetla już błędów w systemie bezpieczeństwa, a kontrolka świeci nadal Mercedes w211

okra

Nowy
Punktów
0
Bo odłączyłem poduszkę i nieopatrznie włączyłem zapłon, odnawiałem kierownicę
Diagnozuję MaxiEcu

Ostatnia edycja:

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
Zauważyłem kiedyś błąd w maxiecu, że nie pokazuje w mercedesie błędów nieaktualnych.
Jeżeli nie wykasujesz w poduszkach w mercedesie błędów nieaktualnych (zapisane kody zdarzeń), to lampka nie zgaśnie.
Mimo, że maxi nie pokazuje błędów wykonaj kasowanie błędów, może pomóc.

okra

Nowy
Punktów
0
Już wszystko jest dobrze, dopiero poznaje ten program:)

ormaf

Początkujący
Punktów
1
a ja zapraszam was na kanał związany z MaxiEcu, będa tam zawarte kodowania, adaptacje oraz tematyka związana z diagnostyką jak i samą obsługą programu.

bss2

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
polska
Na pewno usprawni obsługe programu aby na tym się nie skonczyło

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
dodaj informację o podłączeniu prostownika pod samochód w czasie cofania / resetowania tłoczków hamulcowych.
Od groma garażowców zaraz będzie miała mukę...

ormaf

Początkujący
Punktów
1
Wspomniałem o tym aby napięcie było powyżej 12V,

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Niby tak, ale nic nie powiedziałeś o prostowniku. W większości przypadków bez podłączenia go, będzie muka.

Dodaj jakieś info w postaci napisów przy filmie i będzie spokój.

ormaf

Początkujący
Punktów
1
Nowe filmy na kanale, oraz udało się zorganizować rabat 5% na zakupy poprzez stronę producenta.

amigoos

Uczestnik
Punktów
3
Jestem tu nowy i powiedzmy mało doświadczony w serwisie. Rozumiem, że MAXIECU promu kosmicznego nie obsłuży, ale czy może ktoś napisać konkretnie i bez zbędnego jadu, czy warto zainwestować w ten sprzęt?
Jak wygląda sprawa kodowania w BMW - na stronie w funkcjonalności np w E60, w module nadwozia nie widzę kodowania... Można tym też dodać - zresetować TPMS w innych markach?
Nie wiem czy warto bawić się w "samochody", dlatego nie będę inwestował w KTS, Autela itp. Nie mam warsztatu, a wielu znajomych warsztatowców, którzy w zamian za naprawę czegoś w elektronice, ogarniają usterki w mojej rakiecie.
Mam ori KEY TOOL MAX, VCP i warto dorzucić coś legalnego i w miarę uniwersalnego. Nie interesuje się ryżowym sprzętem - dużo tego naprawiałem i zbrzydł mi totalnie.
Z góry dziękuję za KONKRETNE odpowiedzi

Ostatnia edycja:

amigoos

Uczestnik
Punktów
3
Tak wiem, ale jedni twierdzą, że jest kodowanie modułu nadwozia w E60 a na stronie tego nie widzę. Czyli jest tylko to, co na stronie. Szkoda.

bss2

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
polska
Do kodowania bmw e60 tylko ncs
Diagnostyka e60 inpa ista

Do góry Bottom