• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MaxiEcu- porada

tranzbet

Początkujący
Punktów
0
Napiszę parę słów dla narzekających i krytykujących MAxiEcu. Posiadam na stanie G-scan, DS150E i właśnie MaxiEcu.
I tutaj przykład jak te testery poradziły sobie z Suzuki Grand Vitara z 2007r. 1.9D 95kW.
G-scan niestety poległ na parametrach rzeczywistych, pokazywał głupoty w korektach wtryskiwaczy i ciśnienie różnicowe na DPF, ale właściwie pokazał opisy błędów.
DS150 Delphi z kolei właściwie pokazał te parametry bieżące co Gscan, ale opisy błędów totalna bzdura, chociaż kody były prawidłowe.
MaxiEcu pokazał właściwie opisy błędów i właściwie pokazał parametry rzeczywiste, korekty na wtryskach i ciśnienie różnicowe na DPF.
I powiem tak szczerze, że najczęściej sięgam po MaxiEcu, dlatego, że jest najszybszy, najwygodniejszy i najbardziej czytelny.
Oczywiście są też czasami problemy i z MaxiEcu, często wysyłam logi do firmy MARI. Ale ich działanie jest dość szybkie i skuteczne.
Skoro programy za 8000zł DS150E i 7500zł Gscan nie poradziły sobie w 100% z diagnozą Vitary a MaxiEcu za 1600zł sobie poradził,
to sory, ale nie mam żadnego powodu narzekać na MaxiEcu. A w niektórych markach samochodów to inżynierowie DS150 i Gscan mogą przyjechać do MARI na szkolenie.
Opisałem fakty i nie jestem na pensji w firmie MARI. Mądry przeczyta to i pomyśli a pieniacz zaraz będzie wypisywał , że jestem pracownikiem MARI.
Jak czytam niektóre teksty z krytyką MaxiEcu to jestem pewien, że krytykujący, albo nie miał do czynienia z tym programem , albo to kompletny ignorant i nieuk.
Dziękuję za uwagę.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
W firmie "Mari" ktoś wreszcie zaczął myśleć, że to klient jest panem i to on daje kasę firmie jeżeli jest zadowolony. Nie będę opisywał moich rozterek i totalnej olewki ze strony firmy jeszcze kilka lat temu. Ostatnie moje kontakty z tą firmą to totalna zmiana podejścia do klienta i chęć pomocy w rozwiązaniu problemu. Kiedyś sugerowałem panu z Mari zastosowanie pewnego gestu w stosunku do klienta, który kupił wersję full przy rozszerzeniu o kolejne marki zostałem totalnie zlany. Ostatnio zauważam elastyczną politykę cenową która powoduje powrót wcześniejszych klientów zniechęconych sztywną postawą firmy. Jak kto dba tak ma. Zaklinanie rzeczywistości nie będzie miało sensu, gdy klient będzie niezadowolony a firma sztywna w swojej postawie jak kołek w płocie. Ja mam nadzieję, że ostatnie posunięcia w kwestii innego spojrzenia na użytkowników sprzętu i zakupionego wcześniej oprogramowania nie będą działaniami jednorazowymi i rozpoczną nowy etap rozwoju firmy Mari przyjaznej swoim klientom. Pozdrawiam dział marketingu firmy Mari.

Ostatnia edycja:

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
224
Miasto
Gdansk
A ja o firmie mari słyszeć nie chce ani o tych ich śmiesznym sprzęcie kiedyś coś u nich kupiłem jak mi się połączyć nie chciało to chciałem podjechać samochodem i pokazać ze to szmelc to mi gościu mówi ze to wina po stronie samochodu także dziękuje im za wsparcie a koledze wyżej radzę zrobić aktualizacje do gscana bo ostatnio suzuki robiłem i wszystko było ok.

MaxiEcu

Bywalec
Punktów
11
Małe sprostowanie, firmy Mari już nie ma, teraz jest SP. z O.O. Tak polityka firmy zmieniła się, zatrudniliśmy bardziej kompetentnych pracowników w dziale pomocy technicznej, w nowym roku planujemy dodanie brakujących marek i nowych roczników. Rozwój oprogramowania był blokowany przez wspieranie interfejsów ELM 327, teraz możemy dodawać nowe funkcje bez ograniczeń. Z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku, życzymy wszystkim użytkownikom MaxiEcu Wszystkiego Najlepszego.
Do siego roku !
Team MaxiEcu

tranzbet

Początkujący
Punktów
0
Kolego Misiakowski, aktualizację w Gscanie mam na bieżąco. Temat Suzuki jest znany w Korei i już wysłane są logi problemu do Korei i polskiego dystrybutora. Jeżeli diagnozowałeś takie samo suzuki jakie opisywałem i było wszystko w porządku , to po prostu kłamiesz.
To że kiedyś coś ciebie spotkało nieprzyjemnego, to nie znaczy, że dzisiaj jest tak samo. Oczywiście, że miło jest gdy firma daje bonusy dla stałych klientów, ale nie przesadzajmy.
Jeżeli będziemy żyłowac kasę na aktualizacje, których normalna cena w MaxiEcu jest i tak śmiesznie niska w porównaniu do np. DS150 czy Gscana, to nie spodziewajmy się dobrego rozwoju softu. Sam, czasami się targowałem o cenę na infolinii (ot taka nasza polska natura), ale szczerze uważam, że powinniśmy wspierać działanie tej firmy ponieważ daje nam naprawdę w tej chwili bardzo dobre narzędzie za naprawdę małe pieniążki. Nawet, jeżeli wiem, że MaxiEcu może gorzej odczytać mi jakiś pojazd od DS150 to sięgam najpierw i tak po Maxi, a dopiero jeżeli odczyt daje mi jakieś wątpliwości, to sprawdzam DS150E lub Gscanem.
Nazywanie MaxiEcu śmiesznym sprzętem, świadczy o tym kolego Misiakowski, że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz, lub nie potrafisz się nim posługiwać. Kiedyś wszystko było "śmiesznym sprzętem", Gscan, DS150, Texa, ale po ciężkiej pracy, udoskonaleniach stało się dobrym narzędziem mechaników. I tak w tej chwili się dzieje z MaxiEcu. Staje się dobrym narzędziem mechaników.
Pozdrawiam i również życzę wesołych i spokojnych świąt.

Ostatnia edycja:

wkielbasa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jasło
Wiatm. Miałem i ja do czynienia z mpm-com i nie miałem problemów (No może jedna skoda, ale po wysłaniu logów za 2 dni była poprawa) z połączeniem się z citorenem jumpy i peugeotem 206 czego nie potrafiły elm i delphi. Moje szczęście nie trwlo długo bo jakiś koleś po prostu ukradł mi multiplekser. Chciałem kupić nowy ale Pan w firmie powiedział mi że muszę kupić całość (1600 zl bo taka wersję miałem) bo sam zakup urządzenia mi nic nie da. Taka jest licencja i koniec. Teraz jestem w plecy tyle kasy A zainstalowany program mogę odpalić i popatrzeć. Szkoda bo fajnie się tym pracowało A drugi raz tyle kasy nie wydam.

MaxiEcu

Bywalec
Punktów
11
Wiatm. Miałem i ja do czynienia z mpm-com i nie miałem problemów (No może jedna skoda, ale po wysłaniu logów za 2 dni była poprawa) z połączeniem się z citorenem jumpy i peugeotem 206 czego nie potrafiły elm i delphi. Moje szczęście nie trwlo długo bo jakiś koleś po prostu ukradł mi multiplekser. Chciałem kupić nowy ale Pan w firmie powiedział mi że muszę kupić całość (1600 zl bo taka wersję miałem) bo sam zakup urządzenia mi nic nie da. Taka jest licencja i koniec. Teraz jestem w plecy tyle kasy A zainstalowany program mogę odpalić i popatrzeć. Szkoda bo fajnie się tym pracowało A drugi raz tyle kasy nie wydam.
W jakiej firmie udzielono takiej odpowiedzi? Można dokupić sam interfejs, jeśli byłeś użytkownikiem MaxiEcu i możesz to udowodnić. Skontaktuj się z działem sprzedaży: shop@maxiecu.com

wkielbasa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jasło
Dzwoniłem do mari. Jestem legalnym użytkownikiem bo kupiłem to u nich i mam paragon oraz konto założone w ich serwisie.
Wysłałem maila na podany adres i załączyłem scan licencji oraz paragonu. Czekam na odpowiedź.

Ostatnia edycja:

MaxiEcu

Bywalec
Punktów
11
Dzwoniłem do mari. Jestem legalnym użytkownikiem bo kupiłem to u nich i mam paragon oraz konto założone w ich serwisie.
Wysłałem maila na podany adres i załączyłem scan licencji oraz paragonu. Czekam na odpowiedź.
Dostałeś odpowiedź? Jest Pozytywna?

wkielbasa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jasło
Tak jest pozytywna. Bardzo dziękuję za namiary. Jest to dla mnie najlepsza wiadomość.

tranzbet

Początkujący
Punktów
0
Proszę bardzo jaka miła obsługa. Kolega zagubił interfejs i nikt od niego nie odwraca się plecami, tylko załatwia temat uczciwie.
Dodam, że problem Gscan z Suzuki G.Vitara 1.9D został już przez Koreańczyków rozwiązany. dostałem testową poprawkę, która będzie w następnej aktualizacji. Działają dość szybko na zgłoszenia błędów oprogramowania.

A jak maxi teraz obrabia bmw mercedesa i vaga?

Akurat te marki obrabia bardzo dobrze. Oczywiście być może możesz natrafić na jakieś problemy, ale opcji w tych markach jest naprawdę sporo w Maxi.
Ja nie napotkałem większych problemów. (zapewne nie wszystkie modele tych marek testowałem)

Ostatnia edycja:

wkielbasa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jasło
No jestem zaskoczony bo jak pisałem, przez telefon mnie zbył fachowiec z firmy a modułu nie zgubiłem tylko mi klienci podprowadzili. Mam nauczkę i teraz jest kamerka. Nie pamiętam nazwiska ale tak było.

Ja miałem BT i bylem zadowolony. Teraz też ten model wziąłem

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Za chwilę będzie sprzęt kosztował tyle co cdif3 . Każdy chwali a .... robi. Kiedyś kosztował 80 zł.. .pozniej 150 ....jeszcze później 450 .... dzisiaj ile? Siano tylko siano ... Tak z resztą jak inny uniwersalny sprzęt . W przyszłym roku wprowadza abonament. I tyle :)

Do góry Bottom