• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MaxiEcu- porada

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Tani to ty jesteś bo robisz wszystko za cwiartke tego co fachowiec (od stolarki ,elektronikę po płytki włączając w to wywóz gówien na pole )

Sprzęt się stara rozwijać. Ty nie

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Z 80 zl dwa lata do tyłu to dużo.. .
Wiesz po co masz wsparcie techniczne ? Po to że jeśli inny tester dobrze zdiagnozuj usterkę a ty to przekazesz dalej to oni z tego mają siano w następnej aktualizacji. .. I tak robi każdy jeden producent diagnoskopu ):)

Ostatnia edycja:

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Powiedz mi co to urządzenie robi więcej od takiego launcza Easy diaga za 900 zł. Launch przy tym .... wymiata. Ktoś tu się chce dorobić szybko podnosząc cenę. Mnie ten tester nawet nie interesuje i to nie oczerniam ale sam fakt mówi za siebie . A będzie jeszcze gorzej . Poczekamy kilka lat.... tester będzie kosztował 8000 a podlacz3nie za Free ! Bo do tego "wy " garazowce udoskonalacie w swoich zajebistych garażach. Mądrzejszy od kopernika quwa

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Wiem co robi easy diag. Tylko on jest nielegalny. Mi to wisi ale legalne warsztaty musza pośladki sciskac i legal trzymać

Za 900 to jest teraz trudno trafic

tranzbet

Początkujący
Punktów
0
Za chwilę będzie sprzęt kosztował tyle co cdif3 . Każdy chwali a .... robi. Kiedyś kosztował 80 zł.. .pozniej 150 ....jeszcze później 450 .... dzisiaj ile? Siano tylko siano ... Tak z resztą jak inny uniwersalny sprzęt . W przyszłym roku wprowadza abonament. I tyle :)
Powiedz mi co to urządzenie robi więcej od takiego launcza Easy diaga za 900 zł. Launch przy tym .... wymiata. Ktoś tu się chce dorobić szybko podnosząc cenę. Mnie ten tester nawet nie interesuje i to nie oczerniam ale sam fakt mówi za siebie . A będzie jeszcze gorzej . Poczekamy kilka lat.... tester będzie kosztował 8000 a podlacz3nie za Free ! Bo do tego "wy " garazowce udoskonalacie w swoich zajebistych garażach. Mądrzejszy od kopernika quwa

Po tych wypowiedziach widać kto robi za free. Jeżeli dla kolegi z wlkp koszmarem jest cena 1700zł , to świadczy o jego poziomie usług, za które nikt nie chce jemu zapłacić godziwych pieniążków. Ja uważam, że ten sprzęt ma, nie dobrą cenę w stosunku do możliwości, ale wspaniałą cenę.
Jeżeli ktoś ciągnie biznes na nielegalnych chińczykach, to dla niego każda cena ,czy abonament legalnego sprzętu będzie koszmarem.
Proponuje takie wypowiedzi ignorować, ponieważ są poniżej podstawowego poziomu IQ jakie powinien posiadać mechanik samochodów.
Wracając do tematu, każdy program ma jakieś niedobory. Czasami ten za 8tyś. ma błędy a ten za 2tyś działa w konkretnej marce i modelu lepiej od tego za 8tyś. Niestety , ale jak nie stać nas na serwisówki, to musimy mieć kilka uniwersalnych sprzętów. Oby więcej było takich za 2 tysiące.
Trzeba uczciwie napisać, że ceny i tak w ostatnim czasie mocno spadły. Taki DS150 kosztował niedawno w wersji Cars z rocznym abonamentem ponad 12 tysięcy a teraz już można go zakupić za 8 tysięcy. Myślę, że gdyby firma Delphi miała taką ofertę za 5tyś zł , to nikt by nie kupował chińskich podróbek. Oczywiście oprócz kolegi lukkiwlkp :D Dodam, że ja mam Maxi na tablecie z win 10 i sobie chwalę takie rozwiązanie. Oczywiście pewnym mankamentem jest przewijanie ekranu tylko suwakami, ale zgłosiłem ten problem i może wprowadzą przewijanie ekranu łapiąc myszką za odpowiednie pole ekranu. Jest to bardziej precyzyjne i łatwiejsze przy obsłudze palcem. Pozdrawiam wszystkich rozsądnych.

Ostatnia edycja:

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
A Ty czytasz co piszesz? Przyszło Ci do głowy że ktoś może 8k to za same abo miesięcznie płacić?

MaxiEcu

Bywalec
Punktów
11
Za chwilę będzie sprzęt kosztował tyle co cdif3 . Każdy chwali a .... robi. Kiedyś kosztował 80 zł.. .pozniej 150 ....jeszcze później 450 .... dzisiaj ile? Siano tylko siano ... Tak z resztą jak inny uniwersalny sprzęt . W przyszłym roku wprowadza abonament. I tyle :)
A ty kolego myślisz że że pracownicy z uśmiechem będą pracować za darmo, zadowoleni przychodzić do pracy i motywować się takimi idiotycznymi postami.
Nie wiem jaką masz motywację żeby piszesz takie brednie? Sprzedajesz Chińskie podróbki lub inne badziewie? Piszesz tak od dwóch lat i żadna twoja przepowiednia się nie sprawdziła. Cena MaxiEcu do jednej marki nie zmieniła się od powstania MaxiEcu 450zł dodanie następnej marki 100zł Tak cena wersji Full zmienia się z powodu dodawania następnych marek.

W przyszłym tygodniu nowe marki w MaxiEcu Jeep, Mitsubishi, Porsche :) Na tym zakończymy prawdopodobnie dodawanie marek i skupimy się na nowszych rocznikach. Zbliża się ciekawa aktualizacja, dużo nowych funkcji w Renault. Niebawem szczegóły na www.maxiecu.com w zakładce "Aktualności"

Ostatnia edycja:

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Właśnie chciałem zwrócić uwagę na ten szczegół Waszego produktu. Sporo marek jednak modele archaiczne a nowości żadnych. I mam też takie wrażenie, że tworząc własny produkt bazujecie na czyjejś pracy a nie na własnych rozwiązaniach. Wystarczy spojrzeć na rozwój Multiecuscana i Maxiecu w dodawaniu nowych modeli fiata i alfy Ale to takie moje subiektywne spostrzeżenia.

tranzbet

Początkujący
Punktów
0
Też podzielam uwagi kolegi wyżej, oprócz tego "spostrzeżenia".
Modele kończą się w większości na 2013-2014r Nie jest to dramat, bo 95% klientów przyjeżdża z takimi rocznikami. Młodsze najczęściej są serwisowane w ASO. Handlarze aut (których z reguły omijam z daleka) czasami chcą diagnozować młodsze samochody po wypadkach i tutaj są dziury w MaxiEcu. Myślę, że tak jak wyżej przedstawiciel firmy napisał, lepiej teraz skupić się na nowszych rocznikach ponieważ pokrycie w markach jest już bardzo dobre. Jestem pewien, że tak się stanie, mając doświadczenie z firmą od kilku lat. Mnie doskwiera też brak niektórych modeli z marki np. PEUGEOT 108. Przydał by się ten model, ponieważ miałem problemy z diagnozą tego modelu również innymi programami.
Na kim się wzorują, to już nie moja sprawa, aby produkt był funkcjonalny.

Ostatnia edycja:

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
Witam wszystkich ponownie. Posty pod nickiem "tranzbet" to moje posty. Był to nick założony w poprzedniej firmie, teraz postanowiłem założyć konto pod swoim szyldem, gdyż od kilku lat prowadzę własną działalność w branży diagnostyki i drobnych napraw pojazdów samochodowych.
Mniej interesują mnie standardowe naprawy i obsługa a bardziej usterki skomplikowane, z którymi mają problemy inne warsztaty włącznie z ASO.
Pozdrawiam wszystkich.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Witaj Art-Bi, obyś nie skończył jak poprzednia firma o tej nazwie.

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
Tamta firma miała Art-B :D , więc mam nadzieję, że tak nie skończę, a tak swoją drogą, to chyba aż tak źle nie skończyli :)

Do góry Bottom