• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MaxiEcu- porada

Punktów
1
Miasto
Kalisz
Witam. Kupiłem MaxiECU z ciekawości. Zestaw z tabletem jest tańszy niż roczna aktualizacja do Mega Macs 50 którego obecnie używam i jestem pozytywnie zaskoczony.
Mam go dopiero 2 dni ale:
- touran 2005 - diagnoza, kasowanie insp ok widziałem że ma długie kodowanie z podpowiedziami CME ale nie sprawdzałem czy działa
- Nissan Np300 2008 - diagnoza ok, parametry są ale troche wolno się odświerzają
- Insignia 2013 - Kody i parametry ok
- Fiesta mk7 2009 - kody ok, parametry lambdy bardzo szybki, wykres prawie jak na oscyloskopie, nie mogłem połączyć się z immo
- Peugeot 207 2011 - kody i parametry ok
I wydaje się mnie że twórcy programu o takie posty chodzi. Ażeby napisac co działa dobrze a co trzeba poprawić. Jak znajde chwile to prześle logi z tej fiesty.

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
Tak jak kolega wyżej napisał. Maxiecu jest ok, ale nie wszystkie możliwości działają mimo, iż są dostępne. Parametry się wolno odświeżają, gdyż zależy to od sterownika, z którym się łączymy.
Ja posiadam m.in. Delphi DS150E, to jest dopiero koszmar. Kosztuje 4 razy tyle co Maxiecu, a kompletnie nie oferuje nic więcej od maxciecu, a nawet w niektórych markach dużo mniej. Obsługa techniczna delphi koszmarna, nie chcą w ogóle rozmawiać, kierują się dewizą kup i spadaj. Aktualizacja w ciągu roku konkretna jedna, w tym roku jest tylko jedna. Ciekawostką jest to, że aktualizacja chyba z maja nosi nazwę 2019.11 , co sugerowało by, że jest z listopada.
Udostępniają CZĘŚCIOWO HynesPro , ale tak okrojony, że nawet nie ma w nim rozpiski bezpieczników, tylko rozrządy i pierdoły czyli pojemności zbiorników itd. Kompletna porażka. Wyrzucone 8500 zł w błoto. Zgłosiłem reklamację z logami w maju do dzisiaj żadnego odzewu, nawet informacji mailowej. Pan który odbiera telefony w delphi POLSKA niezwykle arogancki i ma wszystko w nosie twierdząc, że on mi tego urządzenia nie sprzedał, więc żale mogę kierować do intercarsu, gdyż tam kupiłem. Ostrzegam, aby nie dawać się naciągnąć takim firmom jak delphi, texa (też pracuję na takiej i też ma duże braki), dlatego, że nie oferują kompletnie nic więcej co inne fejsy w dużo niższej cenie. Pisanie takich bzdur, że oryginał potrafi więcej niż chińczyk jest kłamstwem, działają tak samo źle obydwa. Więc panowie z delphi zamiast wypisywać głupoty, że kupując chińczyka można uszkodzić auto , to weźcie się do roboty i przestańcie naciągać ludzi na szajs, w który pakujecie dużo funkcji, tylko połowa z nich nie działa, o czym dowiadujemy się dopiero po zakupie i nie ma szans na zwrot. Nawet prezentacja za wiele nic nie daje, gdyż sprawdzisz ten przyrząd tylko na kilku markach, a potem okazuje się, że takim maxiecu za 2000 zł zrobisz więcej niż tym szajsem. To jest ostrzeżenie , aby nie być naiwnym.
Największą aktualizację jaką dają panowie z delphi, to zmiana kolorów szaty graficznej programu na niebieską. Popatrzcie na ich stronie na kolor interfejsu, teraz jest niebieski. Ja kupowałem w grudniu 2018 i był czerwony. To są aktualizacje jakie wprowadza delphi. Zmiana kolorów ma robić wrażenie , że coś robią , zmieniają, bo jak inaczej to wytłumaczyć. Bardzo prymitywna firma, która działa podobnie jak banki w Polsce. Marketing jest najważniejszy u nich, a prawda jest zupełnie inna. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
A ja napisze tylko tyle ze kto chce kase zmarnować to Niech se kupi Maxiecu badziewie do potęgi

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
A ja napisze tylko tyle ze kto chce kase zmarnować to Niech se kupi Maxiecu badziewie do potęgi

Kolego. Napisz na jakich programach pracujesz i jakie masz doświadczenie w pracy ze współczesnym Maxiecu. Może autentycznie wiesz coś, czego my nie wiemy. Twoja zacytowana wypowiedź, to mniej więcej ma taki sens "wiem ale nie powiem", "mam ale nie pokażę" , "bo tak i już".
Taką wartość merytoryczną ma twoja wypowiedź. Wszyscy chętnie dowiemy się czegoś więcej.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
Poprostu sprzęt absolutnie nie jest warty swojej ceny nie jest po pierwsze nie robi tego co w spisie Jak już się z czymś połączy to parametry bardzo wolna się odświeżają w wielu przypadkach zawieszał się albobporostu zrywał połączenie jak się dzwoniło do sprzedawcy który wczesniej przed zakupem oferował wsparcie techniczne poczta zawsze twierdził ze wina leży po stronie pojazdu nie będę się bardziej rozpisywał ps. Co używam na codzień Mega macs 42,Cdif3,Launchx431,wczesniej Kts340,Texe ,B-Touch,Delpchi dla mnie sprzęt to nie tylko odczyt i kasowanie błędów potrzebne czytelne parametry,kalibrację,nastawy test elementów wykonawczych itd. i przede wszystkim prędkość łączenia .

Ostatnia edycja:

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
To wszystko co napisałeś o MaxiEcu to nieprawda, jeżeli chodzi o współczesny interfejs. Być może miałeś stary interfejs. Ci co posiadają i użytkuję wiedzą o czym piszę. Ty kolego na pewno nie użytkowałeś interfejsu obecnego, bo to co napisałeś nie dotyczy obecnego interfejsu. Tego co w spisie nie robi DELPHI za ponad 8 tyś. zł. Delphi nie robi dużo rzeczy co zrobi maxiecu. Oczywiście zdarzy się też odwrotnie. Delphi dzisiaj to porażka i wszystkim odradzam zakup tego sprzętu. Nie jestem zawiedziony, tylko załamany , że wydałem 8 tyś. zł i nie mogę zrobić nic więcej co maxiecu. Oczywiście Delphi obsłuży mi nowsze samochody niż maxiecu np. roczniki 2018, 2019, ale poziom obsługi jest mierny i ile takich aut się naprawia.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
Wyglada to tak jak byś na sile promował swój sprzęt wiadomo o co chodzi

artmech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1
Miasto
Wałcz
Pobrałem najnowszą wersję i d.... blada. Nie mogę się z niczym połączyć.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Z tego co czytam to słaba akcja jeżeli chodzi o busy i osobowe, trzeba kupić osobno, łącznie wychodzi prawie 900 e..za to można już smiało mieć launch'a

MaxiEcu

Bywalec
Punktów
11
Z tego co czytam to słaba akcja jeżeli chodzi o busy i osobowe, trzeba kupić osobno, łącznie wychodzi prawie 900 e..za to można już smiało mieć launch'a
Chyba czytasz bez zrozumienia, Maxiecu ma wszystkie busy, nie trzeba kupować osobno. Wersja bus powstała własnie dlatego żeby obniżyć cenę, dla zainteresowanych wyłącznie dostawczymi lub kamper.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Wszedłem w osobowe, wybrałem VW i szukałem lt 2gen. Nie było go w spisie. Wszedłem w bus i był ...

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Jakiś lag musiał być bo z poziomu komórki po wejściu w osobowe juz jest lt gen 2.

Porównywał ktoś możliwości najnowszej wersji z chinczykiem Delphi / wow ?

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Jakiś lag musiał być bo z poziomu komórki po wejściu w osobowe juz jest lt gen 2.

Porównywał ktoś możliwości najnowszej wersji z chinczykiem Delphi / wow ?
Chińczyka sobie daruj. Jak najdalej od tego shitu.

Ten maxiecu jak na taką kasę nie wygląda źle. Nie miałem okazji na nim pracować.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Wiadomo, ze chińczyk się skończył na 2015 roku. Pytam się jak z porównaniem. Czy ktoś się bawił ?

Do góry Bottom