szary1977
SuperMechanior
Najlepiej zrób LOG'i i wyślij bo za każdy razem jak dzwonie do nich z problemem to chcą LOG'i i wtedy dosyć szybko usuwają problem.
Ja kupiłem jako pierwszy z licencją program do renault i przy cenie licencji przy zmianie języka na polski w dwóch renault scenic już mi się zwrócił. Ja sobie chwalę jako program do renault ma dużo funkcji zarówno do benzyny i ropniaka łącznie z wypalaniem pdf ,dokupiłem do citroena i też jestem zadowolony , do forda bardzo dobry bo w warsztatach nie mogli sobie poradzić z czekiem co róż wywalał tak że córkę szlag trafiał a okazało się że starczyło wejść w komputer główny i wykasować błąd zapisany. Co do reszty programów do innych aut nie odpowiem , Dobre jest to że po wykupieniu licencji na jeden samochód każdy następny program to tylko 100 zł.Witam. Czy ktoś używa program MAXIECU, Jakie są wasze opinie, czy to dobry wybór na początek? Potrzebuje program do odczytania błędów, skasowania pamięci usterek, kodowania wtrysków i adaptacji przepustnicy i dopalania DPF. Kusi mnie cena, możliwość wyboru marki (potrzebuje tylko VAG i MB) no i jest to legalny oryginał a nie chińskie badziewie, które ma problem z połączeniem się z skodą albo niektórymi mb.
Tutaj daje link jak to mniej więcej wygląda:
https://automotohit.pl/Mercedes-pelna-diagnostyka-Polski-program-MAXIECU-interfejs-MPM-USB
Pozdrawiam Grzegorz.

Więc jednak są dobre strony. A w jakich to markach? I do czego porównując?czywiście w niektórych markach wolę maxiecu od innych programów,
Wejdź w dane rzeczywiste i podaj co widzisz w: Wskaźnik zużycia wkładek hamulcowych.MB w 251. Czytać nie zaszkodzi. A nie ma takiej magicznej opcji " reset okładzin" lub "wymiana"?
Wskaźnik grubości okładzin hamulcowych okW danych rzeczywistych nic nie pokazuje. Nie ma opcji reset/wymiana
Witam, jeżeli w danych rzeczywistych jest na ok, tzn że wszystko jest ok, nie podałeś kodu błędu czy co tak naprawdę wyskakuje na konsoli, resetu/wymiany itp nie zrobisz, bo tej opcji w tym programem nie ma, co możesz sprawdzić na stronie ME.W danych rzeczywistych nic nie pokazuje. Nie ma opcji reset/wymiana
Automatyczne połączenie postów:
Wskaźnik grubości okładzin hamulcowych ok

Co nie oznacza, że nie mają ochrony patentowej, tylko dużo ona kosztuje i ciężko ją uzyskać...