• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

meganka 2

ryszard55

Początkujący
Punktów
0
WITAM.MAM PYTANIE.CZY WYMIANA WARIATORA W MEGANE 2 1,6 BENZYNA JEST DROGIE I CZY MOZNA TO ZROBIC DOMOWYM SPOSOBEM? POZDRAWIAM

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
To jest forum mechanikow, na dzien dobry to wylacz Caps Lock tu sie nie krzyczy na nas :p
Probuj moze Ci sie uda :)

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Nie jest droga. Wystarczy kupic kilka rzeczy. np blokady 200pln, cos do uniesienia silnika lub belke od 50 do 200 zeta, kumplet kluczy 200 zeta, komplet rozrzadu 300, wariator 450-700pln. PROMOCJA.
Oddaj auto do mechanika jak nie chcesz potem domowym sposobem dokladac do remontu glowicy, to rozrzady bez klinow.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Rysiek, daj se na luz. Nie ogarniesz tego w garazu i tyle w temacie, chociaz ja Ci kibicuje bo moze jakis kolega po fachu dobrze Cie walnie po kieszeni za zrobienie glowicy. Przynamniej mam taka nadzieje ze spie* to koncertowo i wyjdzie Cie z glowica ze 2,5 kola:D
Nie zebym byl zlosliwy ale my debile tak mamy.

ryszard55

Początkujący
Punktów
0
Rysiek, daj se na luz. Nie ogarniesz tego w garazu i tyle w temacie, chociaz ja Ci kibicuje bo moze jakis kolega po fachu dobrze Cie walnie po kieszeni za zrobienie glowicy. Przynamniej mam taka nadzieje ze spie* to koncertowo i wyjdzie Cie z glowica ze 2,5 kola:D
Nie zebym byl zlosliwy ale my debile tak mamy.
SORRY, MOJA UWAGA NIE BYLA DO CIEBIE,DOTYCZYLA JERRYG1,A TOBIE BARDZO DZIEKUJE.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
DLACZEGO NA KAZDYM FORUM ZNAJDZIE SIE JAKIS DEBIL?
To forum mechaników a nie szopopapraczy.
Określając kogoś "debilem" i pisząc KRZYCZĄCYMI DUŻYMI LITERAMI, robisz takowego z siebie.
Weź se pan kup blokady, rozrząd, i całą resztę gemeli i se pan wymień. A jak nie będzie działać domowym sposobem i coś pójdzie nie tak, to dolicz + 1000% ceny z tego co wydałeś na domowy sposób w jakimś warsztacie.
Polecam forum danej marko czy modelu. Tu domowo nikt nie robi. a za wiedzę trzeba słono płacić.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Poczekajcie jeszcze z 5 lat,niech przecietny bedzie posiadaczem wozu minimum z 2010r.Juz nie beda sie rejstrowac i zadawac glupich pytan i cwaniakowac.Bede stawiac wozy do warsztatow,plakac i placic.
Nowa technika zastosowana w autach= niema zartow.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Poczekajcie jeszcze z 5 lat,niech przecietny bedzie posiadaczem wozu minimum z 2010r.Juz nie beda sie rejstrowac i zadawac glupich pytan i cwaniakowac.Bede stawiac wozy do warsztatow,plakac i placic.
Nowa technika zastosowana w autach= niema zartow.
Nie trzeba aż tyle czekać. Do mnie wożą warsztaty (blacharze i mechanicy) już na kodowania lamp czy innych badziew.
Jeszcze trochę to będziemy mieli sterowniki wkładów lusterka. Pęknie lusterko i do warsztatu :) bo same wyjęcie i włożenie nie będzie wystarczyło.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Oczywiscie,bardzo wiele elementow bedzie wymagac dopisywania itd.
Pokoncza sie autocomy i inne badziewia do diagnostyki.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Autocom? U mnie klienci podłączają elm'a albo jakieś vcds. Po chińskich vcds'ach już kilka razy poprawiałem.
Ludzie naczytają się o kodowaniach w internecie a potem kupują chinola, który nie zawsze zapisze w odpowiednie bity i potem jest płacz...

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
Ostatnio przyjechała do mnie audi, i chce podłączyć komputer a w gnieździe diagnostycznym włożony ELM 327 bezprzewodowy. To na pewno połączył sie z Audi :D

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Tak jak mowilem wczesniej,juz niedlugo.Wchodza takie rozwiazania we wozach ze takim urzadzeniem bedzie mozna tylko z procy postrzelac.
Tak jak pod koniec lat 90 i zaraz po 2000,przecietniak mogl tylko popatrzec tylko jak ktos wpinal we vaga kkla i kasowal 50zl.i za te 50 dych juz cos bylo,po 16 latach dalej jest 5 dyszek i niema za to nic.Ale to sie odmieni dzieki nowoczesnym rozwiazaniom diagnostycznym i wroci ten czas bo przecietniaka nie bedzie stac na zadne urzadzenie.Bedzie tak jak byc powinno.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A ty kupisz sobie serwisowe jak na to pozwoli producent , juz sa proby potraktowania samochodu jako dzieło wiec wszelkie naprawy poza serwisem beda naruszeniem prawa

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Tak,postaram sie kupic tylko do jednej marki i innych robic nie bede.
Marku to nie przejdzie bo chodzi o pieniadze.

Do góry Bottom