• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes A wymiana łańcucha rozrządu

126marcin

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Włocławek
silnik 1,6 16v benzyna . Czy do wymiany łańcucha trzeba wytargać silnik z auta? Jeśli tak to ile cenicie wyjęcie+wymiana rozrządu ?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
ja wymienialem pasek osprzetu w vaneo i po opuszczeniu sanek nie powiem ale sie udało ...to rozrzadu to raczej wygodniej bylo by go wywalic dolem...
ale dokladniejszej procedury tego to mysle ze bartek4x4 moglby cos powiedziec z tego forum. a ile wziąsc to tyle zebys w plecy nie byl pozdrawiam:D

tam to kuzwa ciasno by cos zrobic to trza troche naoodkrecac.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Do rozrządu silnik out.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
hehe...A kalass jest dla twardzieli, nie ma mientkiej gry.

silnik 1,6 16v benzyna . Czy do wymiany łańcucha trzeba wytargać silnik z auta? Jeśli tak to ile cenicie wyjęcie+wymiana rozrządu ?

10tyś zł. pełna obsługa, robisz wszystko co przy okazji można i gwarancja max 3 miechy.
już przy próbie odkręcania sanek można się zdziwić. właściwie to juz przy próbie podnoszenia tego goowna.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
zgadzam sie... na saniach sie mozna zdziwic...w tym vaneo czarnym co robilem to od spodu byly tak zardzewiale sruby ze hakbhe zobaczylem to pierwsze co wziąłem rózaniec w reke w kanale ukląkłem i zacząłem klepać paciorki do MBNŚ z dobrą godzinke w celu takim by zadnej nie urwac.rude tak cholery byly ze aż sie skfocilem ale o dziwo udalo sie...nic sie nie urwalo...
a jak kuzwa zmienialem amortyzator i od kielicha od lozyska urwalem srube mocujacą.szczescie ze szedl caly komplet ale zdziwilem sie bardzo bo znowu ta sruba nie wyglądała na taką co by sie zaraz miala ukręcic a jednak.
p.s wtedy obylo sie bez modlitewnika moze to dlatego?

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
IMG_20200210_115018.jpg mam też właśnie vaneo na przedmuchy ,wtryski ,pokrywę zaworów ,Turbo idzie wyrwać z góry.własnie kończę.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
mówisz o dieslu ?
ja robilem benzyne to bylo 1.8z kawalkiem cm3 i podlegalo juz pod 1.9
cos takiego.
w dieslu wymienialem swiczki zarowe...idz pan do h...a. po tym zabiegu musialem isc na leczenie głowy:D

komar ...po co znaczysz sruby na czerwono? zabezpieczasz w ten sposob swoja robote ? przed innymi czy jak??

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
mówisz o dieslu ?
ja robilem benzyne to bylo 1.8z kawalkiem cm3 i podlegalo juz pod 1.9
cos takiego.
w dieslu wymienialem swiczki zarowe...idz pan do h...a. po tym zabiegu musialem isc na leczenie głowy:D

komar ...po co znaczysz sruby na czerwono? zabezpieczasz w ten sposob swoja robote ? przed innymi czy jak??
Tak się nauczyłem, jak uszczelniałem 4.2 tdi 2 tygodnie później znany dobrze serwis wymieniał rozrząd i zjebał zaczęli szukać Jelenia hehe ,no ale im nie poszło i ot tak.

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
177
Miasto
Warminsko maz.
Pany a robił ktoś skrzynie w b klasie 2.0 benza? Stoi juz z 1,5 msc na placu i zaczynam sie emocjonalnie przygotowywač do tego, ponoć caly silnik w dół z saniami?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Sam silnik czy skrzynie to raczej ciężko wyjąć. Cały napęd z ramą out. Za samo wyjecie 350 zł. Całość w dół i wyjedzie do.przodu na własnych kołach

Do góry Bottom