• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Moj C5 i perypetie ze skrzynią

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
czyli kierowce i patrzeć ciekawe jeszcze jest to że jak jadę dynamicznie to płynnie przełącza a szarpnięcia są jak jade po miecie muskając gaz , jedynym błędem jest błąd momentu obrotowego .

Co ciekawe mam teraz Focusa automata i przy jezdzie emeryckiej mam szarpniecia 1 na 2 a jak "ruszam z buta" czego nie lubie plynnie sie zmieniaja biegi, bledow zadnych nie mam.
Wiem inna skrzynia ale efekt wystepujacy podobny, mam swoj sposob przy emeryckiej jezdzie, popuszczam chwile przed zmiana biegu gaz i wtedy plynnie bez szarpniecia wlaczy ta dwojke :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Mój widać ma zacięcie na sportowego bo jak się nagrzeje to szarpie chyba ze mu dam popalić to zmienia płynnie .... dziwny jakiś czy co ?

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Akurat wyjezdzalem jak zauwazylem odswiezenie 'kotleta' :)
Specjalnie w jedna strone lekko sportowa jazda wiadomo jak to w automacie w podloge, ale zaraz odpuszczenie :( bo 30 mil/h i pstryk za okolo 80 pound.
Powrot emeryt i jednak szarpanie.

Adaptacje u mnie to nie osiagalna rzecz, w oprogramowaniu ktore posiadam mam dosc sporo danych skrzyni automatycznej to nie ta polka :( ale w PP Planet w Lexii dla peugota oczowsasu mozna dostac od ilosci danych itp.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
w podłoge to wiesz .... za ostro ale tak raczej zdecydowanie na gaz, nawet nie wiem na co zwrócić uwagę

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Ja juz sie nauczylem, wiadomo szarpniecie dostaje koszyk roznicowy, poloski, przeguby bo to ma pracowac plynnie.

W tym aucie jak padnie skrzynia to scrap, za cene skrzyni dostane wypasionego jakiegos malucha aby dojechac do pracy dopuki nie kupie sobie jakiegos kombi ale tylko w benzynie.

Do góry Bottom