arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
Pewnie tak, niepohamowana mocNo to arni masz zagwostke ....ale co by tu nie kminic jak zrobisz tak jak trza to od razu będzie parę kucy więcej![]()
Pewnie tak, niepohamowana mocNo to arni masz zagwostke ....ale co by tu nie kminic jak zrobisz tak jak trza to od razu będzie parę kucy więcej![]()
te łegeery to potrzebne jak świni siodło....ekologia..ino tam gdzie jej najwięcej potrzeba to nimaNo coś będzie trzeba zrobić z tym, może wystarczy odpiąć wężyki podciśnienia od nich i pozostaną zamknięte, na szczęście to nie jest diesel i mam nadzieję że kolektor ssący nie jest zasyfiony od spalinWywal przed odpaleniemte łegeery to potrzebne jak świni siodło....ekologia..ino tam gdzie jej najwięcej potrzeba to nima
Kamerką termmowizyjną mógłbyś to sprawdzić?No coś będzie trzeba zrobić z tym, może wystarczy odpiąć wężyki podciśnienia od nich i pozostaną zamknięte, na szczęście to nie jest diesel i mam nadzieję że kolektor ssący nie jest zasyfiony od spalin
Jak?Kamerką termmowizyjną mógłbyś to sprawdzić?
Porobie ci zdjęcia jak to wszystko wyglądaNo właśnie, nie ma dojścia tam by zobaczec czy nie jest zasyfiony kolektor np przez przepustnice??dobrze pisze?
ogólnie to nigdzie nie ma dojścia do niczego
aż strach pomyśleć ile miejsca będzie w komorze silnika a4nawisem mówiąc pierwszy raz w życiu naleję porządnego oleju 5w30 motul![]()

Katów nie będzie?Ogólnie to chodzi o to żeby połączyć te 4 rury po tym jak cwaniaki wycięły katy, razem z łacznikami elastycznymi![]()
Wypij piwo, z puszki wytnij kształt uszczelki(pomijając ten największy otwór), podłóż pod oryginalną uszczelkę egr, problem rozwiązanytylko jeszcze mnie martwi że to to ma dwa EGR-y![]()

. Moi) no jak by nie pomogło...to idzie się wkurwic
na początku jak kupiłem to cudo to wymieniłem wszystkie węże od odmy i ten taki plastikowy króciec za alternatorem, później uszczelki kapy zaworowej ale czy to koniec? Oczywiście że nie
cały czas wisiała mi kropla oleju na tej rurce
i smar pod paznokciami a silnik V6 to podejrzewam że dopiero będzie wyzwanie bo one też nie cieszą się dobrą sławą tylko to już będzie inna półka cenowa no i wszystko co podejrzane trzeba będzie wymienić jak motor będzie wyjęty z budy ...
Wypluj te słowa, nawet nie chcę o tym myślećzdjęciu kolektora Ssącego
Teraz po wymianie uszczelki pod kapą zaworów już jest sucho bo przedtem aż kapało na wydechdruga strona
To przerywanie to mi się źle kojarzy i życzę ci aby faktycznie to był tylko układ zapłonowybardziej przerywa i
kiedyś dawno temu jak jeszcze miałem tylko jedno audi to też miałem z tym problem, wymieniłem wszystko od cewki zapłonowej do świec łącznie i to nic nie dało
auto mi zgasło na drodze i na dodatek nie mogłem dłużej pokręcić rozrusznikiem bo bendix był na wykończeniu
no i tak stałem jak pisda na drodze i za którymś razem odpalił z bólami no i taka sytuacja miała miejsce bardzo długo aż do momentu jak mi się zaczął lać płyn chłodniczy spod głowicy, dałem ją do remontu kapitalnego i jak ręką odjął, wszystkie boleści mu przeszły i nawet LPG przestało wariować, ot taka historyja, teraz jak jadę gdzieś dalej to biorę do bagażnika narzędzia, zapasowy rozrusznik, alternator, pasek, ster silnika
ot tak po prostu
ale tu żeś mi zasiał ziarno nie pokoju ..zrobię jeszcze test na co 2 ...ale właśnie był ja u kolegi ( razem kończyli my zawód mechanika prowadzi warsztat i ma bardzo duże doświadczenie). Podpial mi się pod sterownik łobede i mój klamot nie generuje żadnych błędów nic wszędzie czysto ...więc jeśli nawet będzie to głowica to od razu sukę na stół i będzie remont...Aaaa no faktycznie u mnie też tak jestredukcyjnych obejmach gumowych
zapomniałem że to nie 1.6
Najgorzej jak jedziesz w nocy nieoświetloną drogą i reflektory zgasną bo ruszyłeś manetką włączając kierunek..nadmiar złego jeszcze włącznik od świateł się zaczął pier.olic bo mrugają i potrafia zgasić się światła same.

A to nie zaworek omijający filtr jak ten się zapycha?Ktoś wie po co jest ten zaworek? Trzyma ciśnienie w filtrze?
ChGWo nie zaworek omijający filtr jak ten się zapycha

a w sobotę to śmiało podjezdzaj nie takie rzeczy ci pokażę
i jeszcze coś się przy okazji coś* zrobi na szybko...uNoi się kuźwa stało...tak jak nanab pisze wyżej ....ledwo co wyjechalem z warsztatu światła zgasły na amen ....jutro wezmę się za przekładkę...Najgorzej jak jedziesz w nocy nieoświetloną drogą i reflektory zgasną bo ruszyłeś manetką włączając kierunek![]()