• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Moje Volvo v40 z 1997"1.8 (115KM)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Mój ten pierwszy łoś dobija do 410.000 i dalej kręci..drugi to już zapomniałem ile ma wybite nie pamiętam....:)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Cześć. Byłem dziś u lakiernika zapodkladowal mi już próg od lewej strony....a w następnym tygodniu już ma atakować na poważnie...przypominam że volviacza zostawiłem w styczniu 23 a już jest połowa maja liczę że w tym roku jeszcze nim pojeżdżę:D
Będzie zamontowana lotka będą relingi które przeloze od swojego, przyciemniane szyby i takie tam pierdołki ...moje Volvo ma być że tak powiem jedyne w swoim rodzaju..:) ...pozdrawiam wiernych czytających moją audycje

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Cześć. Byłem dziś u lakiernika zapodkladowal mi już próg od lewej strony....a w następnym tygodniu już ma atakować na poważnie...przypominam że volviacza zostawiłem w styczniu 23 a już jest połowa maja liczę że w tym roku jeszcze nim pojeżdżę:D
Będzie zamontowana lotka będą relingi które przeloze od swojego, przyciemniane szyby i takie tam pierdołki ...moje Volvo ma być że tak powiem jedyne w swoim rodzaju..:) ...pozdrawiam wiernych czytających moją audycje
Nie wiem co powiedzieć, przykro mi... :D ja w ałdi nie mam takich przygód, w nr.1 wymieniłem przedwczoraj osłonę przegubu wew. lewego, wkręciłem manometr ciśnienia oleju w głowicę tak poprostu żeby sprawdzić i się okazuje że na zimnym przy 3000 obr ma 8bar :D na rozgrzanym jeszcze nie wiem bo go jeszcze nie miałem okazji rozgrzać ale odziwo nigdzie nic nie cieknie, przymierzam się żeby wypiaskowac zaciski w nr.2 i nr.3 i pomalować tylko nie wiem czy na czerwono czy zielono, ahhh i przyblokowałem wiskozę w nr.3 a tak to jakoś nic nie ma do robienia w nich no i trzeba będzie zatankować, narazie jeżdżę tym który ma paliwo :)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
No w Volvo w tych modelach cZy to w "s" czy "v" z rdzą jest co robić rdzewiały na potęgę.ale z tego co opowiadał mój majster to wcale źle jak na ten rocznik nie wygląda. ..wiadomo jak kobieta czym starsza tym lepsza..:) :D a jeszcze słyszałem takie powiedzenie że czyjaś kobieta smakuje lepiej;)

Ale to to nic w porównaniu co wykombinowalem Na dniach ..pod rejestracja w zderzaku w moim Volvo przednim między halogenami jest pusty wlot i na laserze zrobię sobie w to atrapę z lustra kwasa:) ciekawe jak to wyjdzie.miałem dać siatkę ta tuningową ale ona już powoli wychodzi z mody.

Zobaczę jak to będzie wyglądało... pozdrawiam

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
No w Volvo w tych modelach cZy to w "s" czy "v" z rdzą jest co robić rdzewiały na potęgę.ale z tego co opowiadał mój majster to wcale źle jak na ten rocznik nie wygląda. ..wiadomo jak kobieta czym starsza tym lepsza..:) :D a jeszcze słyszałem takie powiedzenie że czyjaś kobieta smakuje lepiej;)

Ale to to nic w porównaniu co wykombinowalem Na dniach ..pod rejestracja w zderzaku w moim Volvo przednim między halogenami jest pusty wlot i na laserze zrobię sobie w to atrapę z lustra kwasa:) ciekawe jak to wyjdzie.miałem dać siatkę ta tuningową ale ona już powoli wychodzi z mody.

Zobaczę jak to będzie wyglądało... pozdrawiam
Można by w to miejsce założyć karabinek albo wyrzutnię rakiet :)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
IMG_20210519_235548_3.jpg

Tak jak mówiłem tak i zrobiłem jest to moja innowacja grilla czy tam atrapy do przedliftowego Volvo V40 w zderzak przedni między halogeny:D wyszło zajebioza:)
Zdjęcie zrobiłem na czarnym tle bo wtedy w pełni widać kazdy szczegół cZy do cięcie..

Następna nowina ..lakiernik już na ostro zaatakował drugie Volvo więc na dniach być może już na szosie;)

A z minusów tych niusów to to że dziś jeszcze donosiciel doniósł korespondencję za pierwsze Volvo 2i pół stòwy..niech to drzwi k..a ścisná:D

Pozdrawiam i dbajcie o swoje tzw..tyłkowozy;) IMG_20210519_235548_3.jpg aj tam cudo!!

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Panowie!! Jest szał i strzał po bandzie dziś odebrałem auto ( Volvo nr 2). Od lakiernika wczoraj był dzwonek że raketaa do łodbioru!

Już na dniach zdjęcia wam pokażę...dziś nic nie robił bo brak tajma..

Ale kuźwa zdradzę wam że atrapa zderzaka jest zamontowana w zderzak i wygląda mega efektywnie robi robotę jednak siatka nad ktora tam myślałem ta tuningowa...to byłby niezły szit ..

Lotka tylnej klapy pomalowana w kolor nadwozia też wygląda pięknie...ach tam kuźwa zakochałem się we volvie ponownie ❤️❤️❤️

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Z tym Twoim Volvo to jak ze zrobieniem cycków babie... Ni ch... się nie opłaca ale popatrzeć fajnie a i czasem pojeździć można...

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Oj tam gadasz, unie w rejonach prxedlift to już na wyginięciu:)
A w co niby by się opłacało zainwestować?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
IMG_20210710_144817_2.jpg IMG_20210710_143956_3.jpg IMG_20210710_125422_1.jpg

Dziś Volvo po mieście jeździło bez tabeli rejestracyjnej..trochę lipne zdjęcia jutro jak będę się przy nim krzuntał to porobie ładniejsze .....są przełożone alufelgi z tego starego i rellingi na dachu co tam jeszcze w nim miałbym do zrobienia?? Łuu dużo rzeczy na pierwszym miejscu do wymiany pójdą amortyzatory tył i wzmocnione sprężyny z JAMEX-u i konserwacja środka bagażnika(tam gdzie jest koło zapasowe.A ponieważ będę chciał go zagazować to muszę wzmocnić tył.
Na drugi rzut pójdzie sprzęgło bo po dzisiejszych przelotach to tak myślę że coś z nim nie tak ...jakie byście polecili ? Luka ,Valeo czy ZAKSA?

Volvo to już zostaje ze mną do końca;) :D:D:D
Automatyczne połączenie postów:

A i konserwacja nadkoli i podłogi musowa bo ruda aż krzycZy ...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Wyświetl załącznik 40035 Wyświetl załącznik 40036 Wyświetl załącznik 40037

Dziś Volvo po mieście jeździło bez tabeli rejestracyjnej..trochę lipne zdjęcia jutro jak będę się przy nim krzuntał to porobie ładniejsze .....są przełożone alufelgi z tego starego i rellingi na dachu co tam jeszcze w nim miałbym do zrobienia?? Łuu dużo rzeczy na pierwszym miejscu do wymiany pójdą amortyzatory tył i wzmocnione sprężyny z JAMEX-u i konserwacja środka bagażnika(tam gdzie jest koło zapasowe.A ponieważ będę chciał go zagazować to muszę wzmocnić tył.
Na drugi rzut pójdzie sprzęgło bo po dzisiejszych przelotach to tak myślę że coś z nim nie tak ...jakie byście polecili ? Luka ,Valeo czy ZAKSA?

Volvo to już zostaje ze mną do końca;) :D:D:D

A i konserwacja nadkoli i podłogi musowa bo ruda aż krzycZy ...
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
PrzepraszAm miało być Sachs...z tego co mi się przypomina to w tamtym było Valeo tu zobaczę jak je wyjmę ...objaw jest taki że pedał jest twardy jak skała nie dość że chrobocze przy wciskaniu i puszczeniu to tłucze przy ruszaniu z jedynki a dalej 2.3 np jak się puści pedał to chwilę go wyrywa do przodu noi mało co się jeszcze ślizga.....

Idę umyć szyby :Dni brudne a w moi wsi Volvo musi być czysciuteńke

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
PrzepraszAm miało być Sachs...z tego co mi się przypomina to w tamtym było Valeo tu zobaczę jak je wyjmę ...objaw jest taki że pedał jest twardy jak skała nie dość że chrobocze przy wciskaniu i puszczeniu to tłucze przy ruszaniu z jedynki a dalej 2.3 np jak się puści pedał to chwilę go wyrywa do przodu noi mało co się jeszcze ślizga.....

Idę umyć szyby :Dni brudne a w moi wsi Volvo musi być czysciuteńke
Zaspawaj na stałe, pierdol sprzęgło

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Arni pragnę zaznaczyć że tu zwykle sprzęgło jest nie ma co do czego spawac,chyba że sprężyny w tarczy sprzęgła:D
Ale moja kobita zła :) że nie sprzątam jej skody że teraz Volvo się zajmuje

IMG_20210711_174221_7.jpg IMG_20210711_174315_8.jpg IMG_20210711_174308_0.jpg IMG_20210711_174245_6.jpg IMG_20210711_174230_9.jpg IMG_20210711_174221_7.jpg

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Arni pragnę zaznaczyć że tu zwykle sprzęgło jest nie ma co do czego spawac,chyba że sprężyny w tarczy sprzęgła:D
Ale moja kobita zła :) że nie sprzątam jej skody że teraz Volvo się zajmuje

Wyświetl załącznik 40047 Wyświetl załącznik 40048 Wyświetl załącznik 40049 Wyświetl załącznik 40050 Wyświetl załącznik 40051 Wyświetl załącznik 40052
Daj jej odkurzacz, powiedz że to się robi dokładnie na tej samej zasadzie co sprzątanie w domu

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Zapytam się:D ale się WKU.....rwi;)

Pierwsza usterka we Volvo....coś z wycieraczką jest nie tak bo opadła i llipa ,z tego co wiadomo mi mój majster od kolorystyki blaszanej coś grzebał przy nich ....może nie dokręcił śrubki ?? H.j znajet...

Problem jest ze sprzęgłem jak do końca nie docisne że az się nie zapre to biegi cieźko wchodzą dziś miałem na mieście problem vz dwójką

Wczoraj przerwał mi parę razy ..ale to jest do ogarnięcia:D

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
To masz przeguby wyrąbane na mechaniźmie wycieraczek, trzeba przewiercić kulki i dać śrubki albo zawleczki, ewentualnie zamiast wiercić dospawać śrubki

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
To masz przeguby wyrąbane na mechaniźmie wycieraczek, trzeba przewiercić kulki i dać śrubki albo zawleczki, ewentualnie zamiast wiercić dospawać śrubki
Dziękuję ci Arni za zainteresowanie tematem z moim Volvo...co do wycieraczki tak jak sądziłem była nie dokręcona śruba M8 ...tam potrzebna jest 13 nasadka ta długa na małą grzechtke...no a majster tyle ło ile przykręcił płaskim i wsio...Vicia tam do.balł fest...i gra
W tych mechanizmach wywalają się tulejki trzeba by było dotoczyć z brązu bo te orginalne się owalizuja i to lata jak majtki na k...e.
A w prawie każdym Volvo maska obciera o ramię wycieraczki przy podnoszeniu.ten typ tak ma

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Siemano drodzy czytelnicy:D

Pragnę poinformować szanowne grono że w volvie stala się rzecz nie slychana i zapowiada się grubsza robota..noi kuźwa wydatek..
Sprzęgło ...jak i sprzęgło toi wszystko co z nim związane czyli pompa sprzęgła,wysprzeglik zimer na wale docisk tarcza i łożysko pójdę po bandzie z tego względu że Volvo nie na sprzedaż tylko dla siebie...

Dziś pojechałem do siebie na działkę i przy warsztacie dokanczam podbitke pod dachem tak sobie robię takie budowlane perwersję..:)
Noi wracam do auta a tam pedał miękki jak faja po seksie:/ kaplica pierwsze co pod gumką patrzę przy wysprzegliku yo a tam mokro ..jutro wstawię Volvo na podnośnik i będę robił już poważniejsze oględziny ale podejrzewam że jak znam siebie to zrobimy całość od a do z

Do góry Bottom