Siema

I pozdrawiam wszystkich czytających

Na wstepie mojego postu obalamy mit który urodził się parę postów wcześniej..co się stanie z zaciskami w środku (tam gdzie chodzi tłoczek) jeśli da się je do cynkowania??...i tu zagwostka taka raka że nie stało się nic ! Demonstruje zdjęcie poniżej:
Wyświetl załącznik 41362
Wyświetl załącznik 41363
Po wyjęciu tłoczków wiadomo tam jakiś osad się zrobił,ale po wyczyszczeniu paluchem grzebaluchem i drobny papier ścierny zrobił robotę...ale cynk do środka i żaden syf się nie dostał.Oczywista sprawa że tłoczki były wciśnięte w gumkę....
Sprawa druga poszedłem jeszcze o krok dalej i po uprzednim wyczyszczeniu i odtłuszczeniu spryskalem to neutralizatorem rdzy pozostawiając koło pieca by dobrze wyschło i zrobiło się szkliste:
Wyświetl załącznik 41364
Wyświetl załącznik 41365
Nowe prowadniki gumki osłonowe też już wleciały do jarzm...nasmarowane czerwonym smarem który był w zestawie:
Wyświetl załącznik 41361
Śrubki od zacisku..hmm....mam do wyboru jeszcze w żółtym ocynku bo przyszły razem z klockami a z białym ocynkiem z prowadnikami.. które lepsze???
A tu poniżej .....mój młodociany wybrał sobie w sklepie takie tabliczki z wizją już że powiesi na drzwiach swojego pokoju..i patrzta ....powiesił.
Wyświetl załącznik 41360
Dawno mnie nie było ale zajmuje się jeszcze innym projektem warsztatowym i troszeczkę mam znowu poślizg z Volvo ale to jak skończę to wam pokaze oczywiście foto.. trzymajta się Hey!!!