przemol1987
SuperMechanior
- Punktów
- 8
Witam. Potrzebuje pomocy bo rece juz mi opadaja. Sprawa dotyczy mondeo 4 2008r 136koni z silnikiem z grupy psa. Otoz zrobilem rozrzad na blokady i zmienilem filtr paliwa. Za cholere nie moge go odpalic bez plaka. Z plakiem zapali i chodzi na obrotach od 1000 w gore rowno bez zaciec itd. Ale w momencie gdy puszcze pedal gazu to gasnie. Uklad paliwowy odpowietrzalem reczna pompka. Najpierw zalozylem miedzy przewody filtr-pompa i napelnilem cala obudowe filtra. Potem probowalem na przewodzie powrotnym z pompy wycisnac powietrze ale mozna tylko wcisnac raz gruszke i nie chce sie rozprostowac do ponownego wcisniecia. Na plaku jak odpalil to chodzil na wysokich obr po kilkanascie minut ale mimo wszystko gasnie. Nakretki przy wtryskach odkrecalem i krecilem silnikiem. Oprocz zalanego silnika brak efektow. Jestem juz w czarnej d... bo mialem jutro fure oddac a bez plaka nie chce odpalic. Prosba do was za kazdy podrzucony pomysl na odpowietrzenie ukladu. Moze macie jakies patenty? Wydaje mi sie ze tu lezy problem. Komputer bledow nie widzi a i jak chodzi sobie na wyzszych obrotach to cisnienie paliwa pokazuje niby dobre.