• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mondeo mk3 2.0 tdci

stalker1992

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Tczyca
witam.
Zakupiłem samochód Mondeo mk3 2.0tdci 2003r.
Auto zaraz po odpaleniu gaśnie nie ma mocy jak już uda się ruszyć w zasadzie odpala tylko z gazem co może być przyczyną ?

franc_car

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Ząbki
A ja będę stał za kolegą... Pewnie pompa albo wtryski... Choć w tym samochodzie to nie robi różnicy bo i tak trzeba robić to kompletem wraz z dokładnym płukaniem układu. A odpowietrzyć bardzo prosto. Wpinamy się gruszką pomiędzy filtr paliwa i pompujemy... Jak gruszka staje sie twarda to odpalamy. Gasimy auto odpinamy gruszkę i składamy wszystko tak jak było. Sęk w tym zrobić to szybko żeby paliwo nie zdążyło sie cofnąć. Choć wątpię żeby same odpowietrzenie coś dało...

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
2 takie ostatnio zrobiłem
Z podobnymi objawami
Kodowania i brak masy
Gruszkę można wpiąć na stale

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Świeżo zakupiony a już sie psuje. Pewnie dużo rzeczy wyjdzie wkrótce na jaw. Jakby ktoś zrobił wtryski to kosztowało by ponad pół auta. Podleczyli do sprzedaży.
Przelewy do sprawdzenia. Jeśli będą ok to wyklucz filtr paliwa no jeszcze on może ograniczać pompe.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
To jeszcze wszystkich nie znasz:)
Subaru nawet tego przebiegu nie dozyje
Swoją droga kupiłem kiedyś nowy i bez najmniejszego problemu przejeżdżałem 12 lat . Chciałbym jeszcze kiedyś kupić tak bezawaryjny samochod. Natomiast to co do mnie przyjeżdża to jest kibel złomowy .Jak dbasz tak masz

stalker1992

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Tczyca
jeżeli chodzi o odpalanie to juz to opanowałem układ był zapowietrzony. mam jeszcze jeden problem auto gdy jest zimne nie ma wolnych obrotów co może byc przyczyna czujnik położenia walu już wymieniłem

Do góry Bottom