• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mondeo mk3 migająca spirala

storm1099

Nowy
Punktów
0
Miasto
Jelenia Góra
Witam, zaczęła mi dzisiaj migać spiralka od świec żarowych. Raz rano, ale po zgaszeniu i odpaleniu było wszystko normalnie. Drugi raz jak wracałem z pracy, ale podczas odpalania rozrusznik za pierwszym razem nie zakręcił, za drugim normalnie odpalił... Wcześniej koło 2,5rpm miał kilka takich dołków mocy ale za 3 czy 4 razem zaświeciła się znowu kontrolka.

Po odpaleniu jechał normalnie, miał moc ale starałem się go też nie piłować.

W aucie jest dwumasa do wymiany w niedługim czasie, tydzień temu był czyszczony rozrusznik i jakiś rok temu były wymieniane wtryski przez poprzedniego właściciela.

Ford mondeo mk3 2002r 2,0tdci 130km

Ostatnia edycja:

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Trochę dziwnie to opisałeś... Rano się zapaliła po odpaleniu czy w trakcie kręcenia rozrusznikiem? Za drugim razem w jakim momencie? Podczas jazdy? Jak rozrusznik nie zakręcił to zapewne jest do regeneracji a nie do czyszczenia... Dołki mocy tzn? Jakie kontrolki się znowu zaświeciły?

storm1099

Nowy
Punktów
0
Miasto
Jelenia Góra
no więc tak: dołek mocy - spadek mocy pojawiający się w okolicach 2,5 tys obr/min
kontrolka obydwa razy zapaliła się podczas jazdy
mówimy tylko o kontrolce świec żarowych - mój błąd
a ten rozrusznik tak dziwnie zaszumiał, nie wiem czy może jakieś opiłki czy co... Ale później normalnie już kręcił.

Przepraszam za błędy, nie jest to mój ojczysty język.

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk

Podłączenie kompa na początek

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
Zanieczyszczenia stałe w ukladzie zasilania czyli poma wtryski filtr przewody zbionik jak wizualnie ladny to za tys moge zabrac :D

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
można zrobić na firadzie.it albo na polskim thm ale na tyle sztuk ile widziałem nie działa to.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
bez kodów zostały stare tylko trzeba było po jednym wtrysku zakładać i odpalać , żeby się dopisał, bo jak poszły wszystkie na raz to nie gadał.

Do góry Bottom