• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

n 46 kolizja ?

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
po przeskoczeniu rozrządu wyszło , że wydechowy wałek opóźniony o 3 zęby - mogły dostać zawory ? po dźwigienkach nic nie widać , całe - auto dotarło o własnych siłach .

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Miałem kiedyś na warsztacie. Stanęła vacuum pompa, przytrzymala wałek tak, ze dojeb.lo srube od vanosa tak, ze naprawdę ciężko było odkręcić.Wydech przestawił sie o około 45* po czym pękł napęd vacuum pompy na walku. Po rozbebeszeniu gory zmierzyłem wysokości zaworów (wszystko równy wymiar), dźwigienki sprawdzone. Klient nie zgadzał sie na ściągnięcie głowicy co zwykle robię po przewalonym rozrządzie. Vanos na wydechu zlom, inny walek i vacuum (używane- klient dowoził, pewnie najtańsze). Po złożeniu chodziło wszystko, ale na moje dziwnie klekotał i nie ta kultura pracy. Ciśnień nie mierzyłem bo klient bardzo szybko chciał go sprzedać i nie robić kosztów. Nigdy juz nie wziąłem od frajera samochodu do zrobienia. :)

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
wiecie w benzynie niby jest wieksza przerwa tłok glowica 3 zeby duzo i nie duzo ...tak jak napisał JAR ... kto wie
z jednej strony kasa a z drugiej czas :D:D:D:D:D za rozrząd skasujesz ale jak przyjdzie zdejmowac głowice po załozeniu rozrz ądu to cie szlag trafi :(

Chomikos

SuperMechanior
Punktów
12
Jak już pokrywa zdjęta to rozrząd składasz moment
3 zeby dla tego silnika to mało ..będzie grało .

A

Anonymous123

Z dużego doświadczenia bedzie chodził. Ale na starym rozrzadzie nawet jak będzie chodził to niedlugo. Zakładaj nowy odrazu bo szkoda roboty.

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
swaga zarządziłem .... siedział org. datowany na 2005 to chyba sporo wytrzymał ? i vacum chyba wywale do weryfikacji ...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Inaczej by łańcuchy o siebie tarly.

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
normalnie chodzi - na mój gust to wyd. i tak jest opóźniany , a przy złej pozycji nie powinien być wysterowywany . wałki powinny mieć na wolnych 120 i 80 * ?

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
Przy odpalaniu po dłuższym postoju słychać przez sekundę rechniecie tak jak w audi 1.8. ????

GM AUTO

Nowy
Punktów
0
takie "rechnięcie" jak to nazwałeś to grechot vanosa

Do góry Bottom