arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
Się narobiło dwóch speców od klimy i dwa różne punkty widzenia wyczuwam kolejny temat do zamknięcia 

Jak w temacie może już ktoś poczynił takie próby?z tego co wyczytałem do napełnienia klimatyzacji są potrzebne manometry pompa próżniowa i czynnik czy ktoś z szanownych forumowiczów ma doświadczenia w tej branży ? Nie chodzi mi o zakup maszyny do obsługi klimatyzacji bo koszta ale zrobienie czegoś podobnego we własnym zakresie do użytku prywatnego

Gdzie byś nie zrobił i tak próżnia będzie w całym układnie.Witam dołączam się do tematu
w niskim ciśnieniu trzeba zrobić podciśnienie czy w wysokim ?

super dzięki
powoli się uczę obsługi klimatyzacji tzn kupiłem sobie
takie cudo http://allegro.pl/zestaw-tester-napelniania-miernik-do-klimatyzacji-i4194640565.html
i robię pompkę vacum z agregatu
i jeszcze czekam na gaz i olej i bede probówał nabić klime w astre g i w golfie 4
aż jestem ciekawy co z tego będzie dosyć dużo się naczytałem na temat ale tego nie umiałem znaleść

usługą tego nie mogę nazwać chce to zrobić sobie i koledze, tak kupiłem wage 3okg w jakiś sposób musze zważyć ile już poszło gazu a co uważasz ze to się nie nadaje bo juz czytałem różne opinie o chciałbym poznać twoją![]()

Odzyskać czynnik przy użyciu stacji, ona Ci powie ile byłoJak sprawdzic ile gazu zostalo i czy jest olej?