• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nabijanie klimatyzacji samemu ?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Wredna Turkoczananinka nawet bratu nie pomoże.
całe szczęście nie mieszkam w Turku :)
Myślałem, że alkoholu.
Doczytałem, że jednak jakichś oględzin. Uff... ;)
alkoholu i pacierza nie odmawiam. i nie żartuje z takich poważnych rzeczy :D

ale wróćmy do tematu. jak najtaniej napełnić układ klimatyzacji i jak poradzić sobie z przetartym przewodem. czy guma balonowa wystarczy?

ps. nabijajcie sobie czym chcecie, tylko nie przyjeżdżajcie później na serwis. albo jak przyjedziecie, to powiedzcie co jest w układzie.

Ostatnia edycja:

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
Przeważnie po tego typu zabiegach to w układzie nie ma już nic, a i ratować nie ma co.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Te moje wypociny nie tyczyły się ciebie kolego , ja tylko zacytowałem twój post.

I życie mnie nauczyło ,chcesz mieć dobrze naprawione ,to sam sobie napraw ,niestety wiąże się to z kosztami zakupu różnych niezbędnych urządzeń czy narzędzi .
I dlatego też od ponad 10 lat jeżdżę tylko jedną marką auta , mam do niego wszystko co niezbędne mi do podstawowych napraw .
a teraz kupiłem sobie wszystko do klimy ,bo taniej niż wymieniać ponownie urządzenia w układzie klimatyzacji .
Jak również podsiądę niezbędną wiedzę może tylko w stopniu podstawowym ale , jak by co to taki kombajnista już nie będzie dla mnie wyrocznią .
I będę wiedział o co pytać i uzyskać konkretne odpowiedzi ,a nie takie bajki jakie w znanym programie ,opowiadają później fachowcy ,nieświadomym klientom ,byle by zapłacili .
A poza tym to moje auto i będę przy nim grzebał i drutował do woli , i niestety zewnętrznym druciarzom nie dam zarobić .

Pozdrawiam .

Hmm... Poszedłem do lekarza z długotrwałym bólem gardła. Lekarz stwierdził angine. Dwa tyg antybiotyku i nic. Więc co, zacząłem leczyć się sam (wiem, trzeba było odkazic gardło i już :D ) ? Nie! Poszedłem do innego który zrobił wywiad i stwierdził chorobę wrzodowa żołądka.
W każdej branży są czarne owce, ale nie można wszystkich do jednego worka wrzucać.
A skoro nazywasz wszystkich mechaników druciarzami to czemu żeś przylazl na ich forum prosząc o druciarska poradę?

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Hmm... Poszedłem do lekarza z długotrwałym bólem gardła. Lekarz stwierdził angine. Dwa tyg antybiotyku i nic. Więc co, zacząłem leczyć się sam (wiem, trzeba było odkazic gardło i już :D
Też ostatnio tak miałem ale do lekarza nie poszedłem i nap...dalało mnie z miesiąc. Czym odkaziłeś gardziołko?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Hmm... Poszedłem do lekarza z długotrwałym bólem gardła. Lekarz stwierdził angine. Dwa tyg antybiotyku i nic. Więc co, zacząłem leczyć się sam (wiem, trzeba było odkazic gardło i już :D ) ? Nie! Poszedłem do innego który zrobił wywiad i stwierdził chorobę wrzodowa żołądka.
W każdej branży są czarne owce, ale nie można wszystkich do jednego worka wrzucać.
A skoro nazywasz wszystkich mechaników druciarzami to czemu żeś przylazl na ich forum prosząc o druciarska poradę?
Ja też się naciąłem na fachowcach ze stacją do obsługi klimy, nie mieli czasu żeby rzetelnie zbadać moje auto postawili na zasadę "ilość kosztem jakości" i ja ich rozumiem bo trzeba przede wszystkim zarobić pieniądze ale nie moje pieniądze :) moje wolę wydać na narzędzia i gazy

Do góry Bottom