• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Naprawa autocom cdp

Status
Zamknięty.

piotrekwoj1

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Toruń
O schemacie kolego zapomnij, nikt nie ma lub nie chce udostępnić ale sądzę że nie ma.

Dzenaro

Gaduła
Punktów
15
Miasto
EU
Nadziej trzeba mieć, a nóż ktoś się zlituje i rzuci schematem :) Coś tam chyba mają, skoro naprawiają i modyfikują. Z tego co wynika po pobieżnym przewertowaniu tematu jest tu człowiek, który się tym zajmuje, ale ostatnio jak by pojawiał się tu rzadziej, lub wcale :(

piotrekwoj1

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Toruń
Kolego to nie tak wystarczy poczytać aplikacje ukladów i elementy z nimi wspołpracujące.

Dzenaro

Gaduła
Punktów
15
Miasto
EU
Zgoda, szukałem specyfikacji układów wykonawczych, ale niestety nie
znalazłem (ok, nie przyłożyłem się do tego porządnie). Przeleciałem też układem testującym i usterki też nie wykazało. Mam wrażenie, że te układy nie są kompletne, co tym bardziej przemawia za schematem. Widziałem parę różnych płyt AC i mam wrażenie, że każda z nich jest rozbudowana w inną stronę, a i każda na swój sposób ma braki, niedoróbki, o jakości wykonania już nawet nie wspomnę. Wertowałem chipinfo.ru, ale też nic konkretnego. Mam szwedzką wersję, chociaż podejrzewam że Szwecji to ona nie widziała, ale płyta jest zupełnie inna od tych ryżowych. Nie mam parcia na AC, nie liczyłem na wiele, jednakże gdyby pojawiła się taka możliwość, chciał bym sobie zrobić go pod siebie na użytek domowy, bo do warsztatu takie cudo nie ma racji bytu. Biorę również pod uwagę błędy w skryptach programu, ale żeby to sprawdzić trzeba by było przysiąść przy tym, a szczerze mówiąc szkoda mi na to czasu.

baryl

Początkujący
Punktów
2
Założyłem nowy temat ponieważ wcześniej tego nie znalazłem :oops:

Mam problem z autocom,em, chinol wysłał głowice która widnieje w teście jako DS100e, a miała być ds150e, dołączony program to 2013 ,3 nie instalowałem go ponieważ już taki mam zainstalowany do wcześniejszej głowicy która uległa zniszczeniu ,teraz na tej głowicy nie działa poprawnie, jeżeli włączę skanowanie wszystkich systemów to skanuje (próba na saab 9-3 ll, i e46) ale jeżeli włączę poszczególne systemy to nie chce się połączyć, ma ktoś jakiś pomysł jak to uruchomić.
Pozdrawiam

Dzenaro

Gaduła
Punktów
15
Miasto
EU
Z tego co mi wiadomo DS100 jest dla PDA, a DS150 dla PC. Rodzi się również pytanie, jak się ma ID, klucz i nr seryjny poprzedniej głowicy do obecnej, może warto zacząć od instalacji dołączonej do nowej głowicy.

baryl

Początkujący
Punktów
2
Jutro spróbuje zrobić ponowną instalke,
można coś powiedzieć na temat tej głowicy na podstawie foto

Załączniki

• 20141007_003125.jpg
    20141007_003125.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 48

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
Założyłem nowy temat ponieważ wcześniej tego nie znalazłem :oops:

Mam problem z autocom,em, chinol wysłał głowice która widnieje w teście jako DS100e, a miała być ds150e, dołączony program to 2013 ,3 nie instalowałem go ponieważ już taki mam zainstalowany do wcześniejszej głowicy która uległa zniszczeniu ,teraz na tej głowicy nie działa poprawnie, jeżeli włączę skanowanie wszystkich systemów to skanuje (próba na saab 9-3 ll, i e46) ale jeżeli włączę poszczególne systemy to nie chce się połączyć, ma ktoś jakiś pomysł jak to uruchomić.
Pozdrawiam

Odinstaluj wszystkie programy. Ściągnij z neta autocom 2013.3
ID a-710-142
Numer seryjny 100251
Klucz wygeneruj HWID-em

Ponowna instalka nic nie da. Trzeba przeprogramować głowicę.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd jakby głowica się uszkodziła świeciłaby na czerwono.

Autocomplexe KIELCE

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Kielce
Witam! ja też kupiłem u chińczyka też ds100 ale to podobno nie ma znaczenia, na początku mi fiksowała brak połączeń z samochodami, przelutowałem płytkę kilka razy aktualizacja i jak na razie śmiga, choć nie wiem jak długo?
dziwna sprawa bo kupiłem u chińczyka który miał dużo pozytywnych komentarzy.
nie mniej przede mną też ktoś grzebał na płytce.

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
Witam! ja też kupiłem u chińczyka też ds100 ale to podobno nie ma znaczenia, na początku mi fiksowała brak połączeń z samochodami, przelutowałem płytkę kilka razy aktualizacja i jak na razie śmiga, choć nie wiem jak długo?
dziwna sprawa bo kupiłem u chińczyka który miał dużo pozytywnych komentarzy.
nie mniej przede mną też ktoś grzebał na płytce.

Zacznijmy,że to co siedzi w czerwonych obudowach to jest dokładnie to samo co siedzi w POWER ADAPTER itd
Prze-lutowanie to postawa bo albo nie dolutują albo pęka cyna bezołowiowa itd. To, że ma dużo komentarzy nie znaczy że trafisz na sprawną. Kiedyś przysłali mi nowa i nie działała zwrócili kasę.

Kolega się ze mną chyba kontaktował? :)

Autocomplexe KIELCE

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Kielce
Tak, ale nie dzwoniłem bo poprawiłem luty sam i jak narazie chula,
Kasy to raczej nie zwrócą, pewnie jak bym im odesłał to by może zwrócili, ale wysyłka to pewnie koszt ok 150 zł tak że za bardzo sie nie opyla:(

Autocomplexe KIELCE

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Kielce
Włączyłem spór , ale co do wysyłki to czym za te 70zł?
zresztą teraz niby działa, a i tak straciłem już 1,5 miesiąca

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
Zaznaczasz kolego, że nie będziesz odsyłał przedmiotu bo to jest nie opłacalne.
Full Refund i czekać na rozwój sprawy.
List polecony priorytetowy do Chin kosztuje około 70zł.

wierzba123

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Dolnośląskie
Witam. Mam problem dostałem Delphi DS150E wszystko ładnie się zainstalowało w menadżerze urządzeń wykrywa mi Vci diagnostic unity serial port ale jak wchodzę w ustawienia żeby przypisać port do urządzenia np. port 1 jest wolny wybieram daje ok i wyskakuje błąd : Program microsoft manager console przestał działać. Spotkał się ktoś z tym.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
a po co chcesz zmieniac port ? jak sie na jakims instaluje to go zostaw w spokoju

wierzba123

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Dolnośląskie
No właśnie na żadnym się nie instaluje. Muszę wejść w ust. zaawansowane portu com i tam ma do wyboru wolne porty automatycznie mi nie przypisało żadnego portu do interfejsu :/

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom