• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Naprawa autocom cdp

Status
Zamknięty.

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Z kupnem tych tanich to loteria, bedzie dzialac/lub nie bedzie dzialac.
Nikt nie da robie reki uciac tak mowiac potocznie polecajac jakiegos handlarza z alledrogo/ebay czy Chin, bo jeden fejs bedzie dzialac a drugi padaka tu metoda prob i bledow, kupujesz i sie bawisz a jak padaka to strata i kupujesz nastepny bo raczej od handlarza reklamacji w wiekszosci wypadkow nie uzyskasz, juz bardziej od chinczyka szybciej.

richie_r

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Podobnie jak piotrekwoj1 polecę formę WSOP. współpracuje z p. Pawłem Wegiera. Najlepiej zadzwoń do nich, napisz maila co Cię interesuje a na pewno pomogą

piotrekwoj1

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Toruń
Witaw czy ktoś spotkał się z problemem połączenia z grupą Vag, BMW oraz inne na Motronikach. Często jest tak że np. łączy się ze sterownikiem silnika ale nie podaje nazw wyświetlanych wartości albo widoczne są tylko przez ułamek sekundy. Jak uporać się z tym problemem?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
To raczej program, ile razy mam pisać ze to z multiplekser i dekoder danych na taki zrozumiały dla programu .

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Niektóre wersje autocoma nie łączą się z fordem i bmw. Mój łączy bmw ale forda już nie ( żadnego ). Da się coś z tym zrobić ?

marx232

Bywalec
Punktów
5
Jak plus, to nie procek.
Jak pro to oki plus możliwe jeszcze rezystory.
Jak działa ford bez problemu około 2000roku a nie działa np. bmw e60, e90, tj. działa ale tylko przez ogólny obd to si9241.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Fordy w ogóle nie działają. Bmw do 2002 roku sprawdzałem ;/

marx232

Bywalec
Punktów
5
To jest plus czy pro?
Pro to ten złoty z antenką, plus to wszystko inne z flight recorderem.

mariuszlysy121

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Belfast
Witam przeczytalem juz chyba wszystkie forum na necie i dalej mam problem z instalacja autocom , Posiadam autocom 2013R1 obudowa gold z patchem -AutocomDelphiPatch. Poniewaz jest to stara glowica instaluje na a-710-479 z key SQKQQXTJXELA 30250 . Probowalem juz wszytskich kombinacji ale po instalacji w ustawieniach mam " nieznane urzadzenie " usuwalem juz kilka razy wszytskie pliki czyscilem kompa i wciaz mam "nieznane urzadzenie" mial ktos taki przypadek ? Dodam ze nie mam opcji aktywacji FileActivation poniewaz po nacisnieciu "start" odrazu uruchami mi sie program pozdro

piotrekwoj1

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Toruń
Jak dobrze pamiętam to 2013.1 miał samoaktywujący się patch. Po drugie to jak już raz zainstalowałeś to aby wszystko usunąć trzeba postawić system od nowa. Co widzi manager urządzeń po podpięciu vci, jeżeli to co piszesz to wina nie leży po stronie programu tylko głowicy.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Autocom do ciebie mam pytanie, poniewaz kupilem takie cudo koledze, juz w skrzynce ds150 na jednej plycie. Ja uzywam ponad rok i nic sie nie dzieje, ale on prawdopodobnie zapia aktualizacje, wysypala sie aktywacja na programie plus to ze przestal widziec glowice. Czy aktualizacja zmienia soft w glowicy tez? Jesli tak to ile musze poswiecic pln zeby mu to uruchomic. Drugiej sztuki mu nie dam bo jedna mi zostala a zamawiac ryzu na razie nie mam potrzeby:)

szary1977

SuperMechanior
Punktów
59
Miasto
Krupski Młyn
Mattii jak chcesz żeby ci śmigał rewelacyjnie, to watro przesłać głowice do autocom2013.3, ja mam CDP+ i miałem problem z MAN'em i SCANIĄ ale ten problem właśnie rozwiązał autocom2013.3 i teraz śmiga aż miło.

marx232

Bywalec
Punktów
5
Autocom do ciebie mam pytanie, poniewaz kupilem takie cudo koledze, juz w skrzynce ds150 na jednej plycie. Ja uzywam ponad rok i nic sie nie dzieje, ale on prawdopodobnie zapia aktualizacje, wysypala sie aktywacja na programie plus to ze przestal widziec glowice. Czy aktualizacja zmienia soft w glowicy tez? Jesli tak to ile musze poswiecic pln zeby mu to uruchomic. Drugiej sztuki mu nie dam bo jedna mi zostala a zamawiac ryzu na razie nie mam potrzeby:)

Do przeflashowania jeżeli stało się to przy aktualizacji, aktualzacja nie ma nic do aktywacji.
Tak aktualizacja zmienia firmware, przerwanie grozi uszkodzeniem, w plusach ponowna aktualizacja często rusza więc to sprawdź.
Sprawdz czy poprawnie widzi FDTI w menadzerze bo lubią się sypać wsady i zmienia vid-y i pid-y.

Do Matii, jak fordy żadne nie działają to nie koniecznie oki tylko, bo powinny działać ale nie wszystko.
Rozbierz obudowe i prześlij mi fotki płyty na gg

Następne DS150 to też PLUS, PRO to te w złotych obudowach z zewnętrzną anteną BT.

Witam przeczytalem juz chyba wszystkie forum na necie i dalej mam problem z instalacja autocom , Posiadam autocom 2013R1 obudowa gold z patchem -AutocomDelphiPatch. Poniewaz jest to stara glowica instaluje na a-710-479 z key SQKQQXTJXELA 30250 . Probowalem juz wszytskich kombinacji ale po instalacji w ustawieniach mam " nieznane urzadzenie " usuwalem juz kilka razy wszytskie pliki czyscilem kompa i wciaz mam "nieznane urzadzenie" mial ktos taki przypadek ? Dodam ze nie mam opcji aktywacji FileActivation poniewaz po nacisnieciu "start" odrazu uruchami mi sie program pozdro

Sprawdz w menadzerze urządzeń kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej czy jest ok.
W programie zrób test, zobacz czy wyświetli ci poprawny numer seryjny to będzie można wykluczyć attiny.
Jezeli serial będzie a niżej not loaded, to flash do przelutowania (jeżeli nikt nie kombinował z aktualizacją) lub przeflashowania, czasami też padają pamięci obok flash.
Podłączenie zasilania po obd musi mrugnąć ostatnia dioda od środka, brak mrugnięcia właśnie flash bo sprzęt nie startuje.

Ostatnia edycja:

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków

To wkońcu masz w menedżerze urządzeń VCI czy nieznane urządzenie?

Do przeflashowania jeżeli stało się to przy aktualizacji, aktualzacja nie ma nic do aktywacji.
Tak aktualizacja zmienia firmware, przerwanie grozi uszkodzeniem, w plusach ponowna aktualizacja często rusza więc to sprawdź.
Sprawdz czy poprawnie widzi FDTI w menadzerze bo lubią się sypać wsady i zmienia vid-y i pid-y.

Do Matii, jak fordy żadne nie działają to nie koniecznie oki tylko, bo powinny działać ale nie wszystko.
Rozbierz obudowe i prześlij mi fotki płyty na gg

Następne DS150 to też PLUS, PRO to te w złotych obudowach z zewnętrzną anteną BT.

Sprawdz w menadzerze urządzeń kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej czy jest ok.
W programie zrób test, zobacz czy wyświetli ci poprawny numer seryjny to będzie można wykluczyć attiny.
Jezeli serial będzie a niżej not loaded, to flash do przelutowania (jeżeli nikt nie kombinował z aktualizacją) lub przeflashowania, czasami też padają pamięci obok flash.
Podłączenie zasilania po obd musi mrugnąć ostatnia dioda od środka, brak mrugnięcia właśnie flash bo sprzęt nie startuje.
A wiesz, że numer seryjny nie siedzi w attiny? Miałem taką głowicę z numerem 20000 i nie dało się go zmienić. Zrobiłem przelut z jakiegoś złoma i numer pozostał chociaż w złomie wyświetlał się 30250.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom