Autocom do ciebie mam pytanie, poniewaz kupilem takie cudo koledze, juz w skrzynce ds150 na jednej plycie. Ja uzywam ponad rok i nic sie nie dzieje, ale on prawdopodobnie zapia aktualizacje, wysypala sie aktywacja na programie plus to ze przestal widziec glowice. Czy aktualizacja zmienia soft w glowicy tez? Jesli tak to ile musze poswiecic pln zeby mu to uruchomic. Drugiej sztuki mu nie dam bo jedna mi zostala a zamawiac ryzu na razie nie mam potrzeby
Do przeflashowania jeżeli stało się to przy aktualizacji, aktualzacja nie ma nic do aktywacji.
Tak aktualizacja zmienia firmware, przerwanie grozi uszkodzeniem, w plusach ponowna aktualizacja często rusza więc to sprawdź.
Sprawdz czy poprawnie widzi FDTI w menadzerze bo lubią się sypać wsady i zmienia vid-y i pid-y.
Do Matii, jak fordy żadne nie działają to nie koniecznie oki tylko, bo powinny działać ale nie wszystko.
Rozbierz obudowe i prześlij mi fotki płyty na gg
Następne DS150 to też PLUS, PRO to te w złotych obudowach z zewnętrzną anteną BT.
Witam przeczytalem juz chyba wszystkie forum na necie i dalej mam problem z instalacja autocom , Posiadam autocom 2013R1 obudowa gold z patchem -AutocomDelphiPatch. Poniewaz jest to stara glowica instaluje na a-710-479 z key SQKQQXTJXELA 30250 . Probowalem juz wszytskich kombinacji ale po instalacji w ustawieniach mam " nieznane urzadzenie " usuwalem juz kilka razy wszytskie pliki czyscilem kompa i wciaz mam "nieznane urzadzenie" mial ktos taki przypadek ? Dodam ze nie mam opcji aktywacji FileActivation poniewaz po nacisnieciu "start" odrazu uruchami mi sie program pozdro
Sprawdz w menadzerze urządzeń kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej czy jest ok.
W programie zrób test, zobacz czy wyświetli ci poprawny numer seryjny to będzie można wykluczyć attiny.
Jezeli serial będzie a niżej not loaded, to flash do przelutowania (jeżeli nikt nie kombinował z aktualizacją) lub przeflashowania, czasami też padają pamięci obok flash.
Podłączenie zasilania po obd musi mrugnąć ostatnia dioda od środka, brak mrugnięcia właśnie flash bo sprzęt nie startuje.