• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Naprawa autocom cdp

Status
Zamknięty.

szary1977

SuperMechanior
Punktów
59
Miasto
Krupski Młyn
Daje skanuj VIN i on sam odczytuje dokładny model auta i silnik, jaki jest sens podania auta następnie silnik a później wpisać VIN.

revers81

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dolny śląsk
Witam

potrzebował bym kogoś z dolnego śląska najlepiej okolice legnicy , kto zajmuje sie naprawą autocoma ... nie moge połączyć się z BMW E60 i E65

Załączniki

• DSC_0053.JPG
    DSC_0053.JPG
    899,3 KB · Wyświetleń: 46
  • DSC_0054.JPG
    DSC_0054.JPG
    851,5 KB · Wyświetleń: 44

Donald86

Bywalec
Punktów
3
koledzy mam CDP+ z starą wersją oprogramowania 2012.3, nie mogę za nic ja zaktualizować na nowszą wersję, Próbowałem wszystkie 2013.1/2/3, jak zrobię programowanie zewnętrze J-Tag, działa ale tylko ta wersja co wgrana, a dalej nie idzie aktualizować? Jak to poprawić. dziękuje za rady.

Josep

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Bytom
www.lapaj.aspnet.pl
Witam
potrzebował bym kogoś z dolnego śląska najlepiej okolice legnicy , kto zajmuje sie naprawą autocoma ... nie moge połączyć się z BMW E60 i E65

Niestety nie jestem z dolnego śląska.
Masz tylko problem z BMW ?
A z Fordami łączysz się normalnie ?

Jeżeli Fordy Ci też nie działają to masz do wymiany układ M6636B lub/i też tranzystory Q1000 i Q1001.
Możesz też mieć przerwę w rezystorach

koledzy mam CDP+ z starą wersją oprogramowania 2012.3, nie mogę za nic ja zaktualizować na nowszą wersję, Próbowałem wszystkie 2013.1/2/3, jak zrobię programowanie zewnętrze J-Tag, działa ale tylko ta wersja co wgrana, a dalej nie idzie aktualizować? Jak to poprawić. dziękuje za rady.

Nie masz przez przypadek podrobionej wersji ?
Gdzie kupiłeś ? Kontaktowałeś się ze sprzedającym ?

Donald86

Bywalec
Punktów
3
Tak jest tok klon, działał na wersji 2012.3 było ok. ale teraz teraz kolega chciał zrobić nowszą wersję i aktualizacja nie poszła, musiałem ręcznie zrobić na nowsza, ale i tak w ustawieniach sprzętowych nawet teraz tą samą nie przejdzie.

revers81

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dolny śląsk
Ford działa OK ( co prawda sprawdzałem tylko focusa mk1 i mondeo mk 3) problem jest chyba tylko z e60 i e65 ...... wolał bym z tym do kogoś podjechać niż wysyłać.

darek748

Początkujący
Punktów
0
Miasto
london
Witam ja też miałem problem z łączeniem się CDP+ clon (BMW brak połączenia ) ford działał super
Problem był z oprogramowaniem teraz mam 2014.2 nie mam żadnych problemów BMW działa bez zarzutów
sprawdziłem już kilka BMW i ok

marx232

Bywalec
Punktów
5
Na kolanie na szybko 5 minut roboty, na śląsku będe w przyszłym miesiącu prawdopodobnie, więc po drodzę mogę podjechać jak nie zrobisz, albo wysyłka jak pisałem wcześniej.

marx232

Bywalec
Punktów
5
A gdzie to jest napisane że dla paru złotych. Za parę pln to nie wstaję z łózka :) , niestety swoją pracę trzeba cenić. 5 minut pracy nie kosztuje zawsze 5pln. Bo korekty liczników przykładowo robiliby po 1zł czy snickersa :), chociaż tutaj rynek jest popsuty. Wiedza kosztuje niestety. Cen nie mam i nie miałem niskich ale sprzęt czy auto wychodzące ode mnie ma działać lub jeździć, więc nie wiem o co Tobie chodzi z tym parę PLN.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Wszędzie jest popsuty , a wiedza kosztuje bo ciężka praca się do niej dochodzi .

Ostatnia edycja:

revers81

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dolny śląsk
To może ktoś z okolic Opola gliwic Katowic bo jutro sie wybieram to bym podjechał

Jak by co to proszę o numer tel

Sylwekbmw327

Początkujący
Punktów
0
20150406_110159_HDR.jpg Witam
Mam problem z moim autocom cdp pro.Może opisze od początku,kiedyś podłączyłem laptopa pod przetwornice 12/230V i laptop zglupial niestety podłączony był wtedy autocom. Po tym przestało mi wykrywać głowice. Wtedy pomogło przeinstalowanie programu. Niestety kilka dni temu znów przestalo mi wykrywać głowice lecz tym razem nawet laptop jej nie widzi w menadżerze. Po rozkręceniu głowicy okazało się ze przypalily się jakieś rezystory. Znajomy elektronik mi je wymieni tylko musze mu się dowiedzieć co to za elementy. Załączam zdj podejrzane dwa elementy smd obok gniazda USB. Liczę na wasza pomoc. Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom