• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Naprawa autocom cdp

Status
Zamknięty.

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Powtorze co napisalem juz tu kiedys, chinczyk przyslal zwalony soft, pobierz zamiast tego 2013.1 nastepna wersje a najlepiej 2013,3 i uzyj 30250

marx232

Bywalec
Punktów
5
Każdy soft który ma opis 2014r1 czy 2014r2 i może nawet 2014r3 to cały czas jest baza 2014r1 z poczatku ubiegłego roku.
W chińskiej i allegrowej jedyne co jest zmienione to dorzucone firmware z r2 w sofcie i opis na pasku, baza stara bez zmian, tj. żadnej różnicy.

Każdy z tych softów, to przed odpalaniem podstawa, net framework 3,5 następnie doinstalowanie net framework 4.

W zależności od wersji.
Instalacja 2013r3, nastęnie usunięcie data, wrzucone update i aktywacja
lub kopia na dysk i aktywacja

Niecały miesiąc temu ukazała się dopiero R2, na szybkiego to doszly skrzynie dsg w vag, seat leon III, alfa mito kasowanie SLR ecu marelli.

danio21114

Nowy
Punktów
0
Koledzy i koleżanki mam następujący problem, cars cdp+ 2012.3 id product a-710-142, ser
ial 100251, na xp było wszystko ok czasem sie wysypał ale to szczegół, mam nowego lapka Win 7 starter, i za diabli nie chciał mi wykryć vci zainstalowałem mase różnych sterowników usb te z płyty i kilka tych co tu wcześniej podawaliście, i owszem zaczeło wykrywać vcp ale nie vci ;/ nie mam pojęcia co robić

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Koledzy i koleżanki mam następujący problem, cars cdp+ 2012.3 id product a-710-142, ser
ial 100251, na xp było wszystko ok czasem sie wysypał ale to szczegół, mam nowego lapka Win 7 starter, i za diabli nie chciał mi wykryć vci zainstalowałem mase różnych sterowników usb te z płyty i kilka tych co tu wcześniej podawaliście, i owszem zaczeło wykrywać vcp ale nie vci ;/ nie mam pojęcia co robić
Na starterze nie pójdzie

danio21114

Nowy
Punktów
0
To ja już nie wiem ;/ wcześniej tu gdzieś wyczytałem że pójdzie na 7, a na viscie zainstalowałem i nie umiem aktywować, jak daje przez kość usb to mi wyskakuje że nieprawidłowo przygotowane usb, no już załamuje ręce ;/

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Jak chcesz 7 to utimate i działa starter jest okrojony

minio22he

Początkujący
Punktów
0
Witam, od trzech miesięcy posiadam NEW TCS CDP PRO z programem delphi 2014,2. Wszystko działało jak należy a dziś podpiąłem interfejs do autosana i zaczął mrugać jasno niebiesko, program go widzi ale nie komunikuje się z niczym od tego momentu. Nie wiem co się stało. Dodam że interfejs działał z osobówkami i kilka razy diagnozowałem też autobusy. dodam że podczas próby nawiązania połączenia raz kliknie przekaznk a potem cisza. Proszę o pomoc.

minio22he

Początkujący
Punktów
0
Rozwiązałem problem mojego interfejsu był uszkodzony moduł USB ft232rl blokował procesor. Wymieniłem na nowy i interfejs śmiga jak szalony tylko nie wiem czemu się uszkodził.

Dżodżo

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Shannon/Ennis/Limerick
www.thomasgarage.ie
Hejka.
Ja mam problem typu. Zawsze miałem 2011.3 autocom. Teraz zainstalowałem Delphi 2014 R2 a dokładnie w nawiasach (2.14.2.2). Po podpięciu do samochodu poprosiło o aktualizację głowicy co uczyniłem. Aktualizacja przebiegła pomyślnie i przestało mi łączyć z samochodami. Głowicę wykrywa, wszystko ok ale nie łączy z samochodem - nawet nie słychać przekaźników. Podpiąłem go do starego lapka gdzie mam 2011.3 znowu chciał aktualizaować głowicę co uczyniłem i dalej to samo. Brak łączności i przekaźników nie słychać.

Coś można jeszcze z tym zrobić? Próbować jeszcze raz aktualizować czy sprzęt uwalony i na śmietnik?

Pozdrawiam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom