• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Naprawa autocom cdp

Status
Zamknięty.

Dżodżo

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Shannon/Ennis/Limerick
www.thomasgarage.ie
Komunikat że samochód nie odpowiada na zadane pytania diagnostyki czy coś w tym rodzaju. Ale nie słychać żeby nawet jakiś przekaźnik cykał. Zawsze nawet jak się z czymś nie łączyło to przekaźniki cykały. Podejrzewam, że może oprogramowanie się coś źle wgrało ale nie jestem znawcą więc pytam się tutaj bo widzę że parę osób zna bolączki tego sprzętu.

marx232

Bywalec
Punktów
5
Hejka.
Ja mam problem typu. Zawsze miałem 2011.3 autocom. Teraz zainstalowałem Delphi 2014 R2 a dokładnie w nawiasach (2.14.2.2). Po podpięciu do samochodu poprosiło o aktualizację głowicy co uczyniłem. Aktualizacja przebiegła pomyślnie i przestało mi łączyć z samochodami. Głowicę wykrywa, wszystko ok ale nie łączy z samochodem - nawet nie słychać przekaźników. Podpiąłem go do starego lapka gdzie mam 2011.3 znowu chciał aktualizaować głowicę co uczyniłem i dalej to samo. Brak łączności i przekaźników nie słychać.

Coś można jeszcze z tym zrobić? Próbować jeszcze raz aktualizować czy sprzęt uwalony i na śmietnik?

Pozdrawiam.

Pierwsze co zrob to menadzer urzadzen, odinstaluj sterownik i zainstaluj ponownie, czesto sie tak zdarza nawet jak
w programie wyskakuje test ok, podmianka kabla usb.
Ponownie zaktualizowac w programie, tez czasami pomaga.

Dżodżo

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Shannon/Ennis/Limerick
www.thomasgarage.ie
Zapomniałem dodać, że otwierałem puszkę przed tym wszystkim. Ogólnie temat ogarnięty. Poprawienie lutów na stykach gdzie łączą się dwie płytki, ponowna aktualizacja i zaczęło działać. Zobaczymy na jak długo ale ogólnie w razie czego druga sztuka zamówiona.

Dzięki za podpowiedzi i pomoc.

Pzdr.

tomas1991

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Łódź / łódzkie
Witam, wybrałem ten temat bo tak naprawdę nie wiem gdzie wkleić to pytanie. Spotkaliście się kiedyś z sytuacją, że CDP+ pokazuje fałszywe kody błędów? Rozchodzi się o Forda Mondeo Mk2 2.0 tdci '05 testowany na CDP PRO, CDP+ i Launch x431 PRO. Oprócz pokrywających się błędów tylko na CDP+ pokazuje dodatkowo inne błędy - np. koleracja wałka rozrządu z wałem korbowym- a ponadto w sterowniku silnika pokazuje błędy ABS.
CDP+ naprawiony po uwaleniu VCI, dwu płytkowy, niebieskie PCB, zmienione diody dla BMW/Ford.
Pozdrawiam, Marcin

tomas1991

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Łódź / łódzkie
Oryginał to Launch na europejskiej licencji, opisywany CDP+ pracuje na Del 2014.2 choć podczas uruchomienia w pierwszym oknie pokazuje 2013.3. Wykrywany jako DS100E też co mnie dziwi.

Rokers

SuperMechanior
Punktów
69
Miasto
Ostrołeka
Szukam autocoma do swojego prywatnego garażu.
Chciałbym nim "pogadać" z BMW renault i oplem.

Auta z róznych roczników.

Zależy mi na pocji dopisywania wtrysków do renault i diagnostyce bmw po 2002r.

Co byście polecili w rozsądnych pieniądzach?

Rokers

SuperMechanior
Punktów
69
Miasto
Ostrołeka
Najtaniej jak się da za sprzęt działający do garażu.
Rozsądniej się nie da...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom