• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Naprawa autocom cdp

Status
Zamknięty.

Sylwekbmw327

Początkujący
Punktów
0
Ale po tym wszystkim bardzo długo jeszcze chodzil. :( Jest szansa postawić go na nogi

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Owszem szansa jest , tyle że trzeba nad nim popracować .

Sylwekbmw327

Początkujący
Punktów
0
A mógł by Pan mi wysłać jakieś zdj w dobrej rozdzielczości w miejscu z tymi rezystorami?

Sylwekbmw327

Początkujący
Punktów
0
Ok przepraszam za złe nazewnictwo :) Podjął by się pan naprawy? Ewentualnie zna pan kogoś kto by się tego podjął w przyzwoitych pieniądzach.

Sylwekbmw327

Początkujący
Punktów
0
Nie był na 100%. Użytkuje go tylko ja, dosyć żadko. A jak leży jest w suchym miejscu w walizce i w specjalnej gąbce. Jedyne co się działo kiedyś to ta przetwornica,choć myślałem ze nic mu się nie stało bo przeinstalowaniu programu wszystko było ok. Aż do tej pory :( Ponawiam prośbę o zdj w dobrej rozdzielczości w celu odczytania tych elementów. Niestety schematu nie mogę nigdzie odnaleźć a zdj by troche ułatwiło dobranie tych elementów.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Kilkanaście razy pisałem żeby nie używać tych przetwornic . To nie tylko te elementy padły a podejrzewam że parę kości .

Sylwekbmw327

Początkujący
Punktów
0
Człowiek się uczy na własnych błędach. Może dużo elementów nie padło, przecież jeszcze działał z 6 miesięcy. Zrobił kilkanaście aut i dopiero padł. To chociaż proszę o jakieś namiary na sprawdzonego elektronika

Josep

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Bytom
www.lapaj.aspnet.pl
Już Ci poświęcę swój cenny czas.
Wycena po analizie.
Nie pokrywam kosztów przesyłki w obie strony.
Jeżeli Ci odpowiada to napisz do mnie priv

corrweta

Uczestnik
Punktów
2
Witam problem z ds150e 2013.3 truck w samochodzie Mercedes Atego 2000r łączy się z autem odczytuje błędy itd. po odpaleniu auta traci komunikację, w czym może być problem ? Przy innych autach nie było tego problemu.

mariuszlysy121

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Belfast
Witam
Moze ktoś miał taki przypadek ze nie chce łączyć sie z silnikiem i poduszkami w peugeot 206 2000r. ?

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Witam bo nie chce sie łaczyc takie ma kaprynio

Mau

Nowy
Punktów
0
Mam pytanko ostatnio chce zainstalowac Cars cdp + na innym komputerze ale piszę że trzeba go zdezaktywować . Moje pytanie brzmi jak >??

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
Wyświetl załącznik 7513 Witam
Mam problem z moim autocom cdp pro.Może opisze od początku,kiedyś podłączyłem laptopa pod przetwornice 12/230V i laptop zglupial niestety podłączony był wtedy autocom. Po tym przestało mi wykrywać głowice. Wtedy pomogło przeinstalowanie programu. Niestety kilka dni temu znów przestalo mi wykrywać głowice lecz tym razem nawet laptop jej nie widzi w menadżerze. Po rozkręceniu głowicy okazało się ze przypalily się jakieś rezystory. Znajomy elektronik mi je wymieni tylko musze mu się dowiedzieć co to za elementy. Załączam zdj podejrzane dwa elementy smd obok gniazda USB. Liczę na wasza pomoc. Pozdrawiam
Urzadzenie da się naprawić skontaktuj się ze mną.

Mam pytanko ostatnio chce zainstalowac Cars cdp + na innym komputerze ale piszę że trzeba go zdezaktywować . Moje pytanie brzmi jak >??
Instaluj bez dezaktywacji.

fudi

Bywalec
Punktów
1
Miasto
London
Witam Panowie , ja mam inny problem a mianowicie program cdp + 2014.1oraz Delphi 2014.2 zainstalowany poprawnie ,kabel podpięty i prawidłowo wykryty i przechodzę do Testu oraz aktualizacji sprzętowej wszystko ok.
I teraz podłączam auto znaleziono interfejs itp ale pokazuje że nie połączy sie z autem wchodzę do ustawień a tam napis "nie testowano" i nie aktualizowano czy jakoś tak.
Nadmienię tu że kabel to MultiDiag pro+ nowy ,dopiero przyszedł.
Siedziałem cały wieczór i nic nie wymyśliłem , jestem w trakcie pobierania starszej wersji programu i będę jutro próbował razem ze zgrzewką Kasztelana i paczką fajek ale jakoś nie liczę że ruszy,dlatego napisałem do Was o pomoc.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom