• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Naprawa autocom cdp

Status
Zamknięty.

Damia

Uczestnik
Punktów
0
Marek. Wlasnie widze ze chyba nie czytasz co i o czym piszemy, piszesz ze trzeba programowac nikt z was konkretnej odpowiedzi nie da tylko obwodnica po czym slysze wlutujesz sobie sam. Uprzejmie zwracam sie o pomoc, zeby ktos podpowiedzial co i jak. Dal namiary na kogos kto ma taki modul wie co to za modul i podpowiedzial czy cos jeszcze trzeba ogarniac czy nie. Oczywiscie nie za darmo. Klientow tez tak traktujesz?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie znajacych tematu tak, autocom ci napisał ze ma za 100 zaprogramowany a jezeli sam chcesz sie za to brać to konkretnego modelu nie znam ale pare układów na BT robiłem i to nie takie proste jak się wydaje to nie sa takie kawałki za 10 zł pod USB

Damia

Uczestnik
Punktów
0
Ale szukam wlasnie konkretu. Typu tak mam za 100zl wysle i poinstruje co i jak.... :)
Na reszte pytqn znacie odpowiedzi?

strendel

Uczestnik
Punktów
9
Miasto
Biłgoraj
Zaczyna chyba sypac sie i u mnie. Złoty prosto od chinczyka dwupłytowy z oki. Win7. Tyle co pamietam. Smigał ok przez pół roku, a teraz nie łaczy się z z tylko z volvo v70 D5 2008 z którym wczesniej łaczył sie bezproblemowo.. Albo innaczej łączy się na sekundę tzn dioda zielona swieci, przekaznik pyka, znika okienko informujace o nawiazywaniu połaczenia.. i błędów juz nie zdaże przeczytać, wiesza sie program,próbuje sie łączyć w nieskonczoność, musze ctrlaltdeletować i zamykac go managerem zadań . Co ciekawe nie ma problemu ze wczesniejszym modelem V70 tez d5 ani z V50. Łaczy tez reszte mercedesy, fordy, ople. Dlaczego uparł sie przy V70 d5 2008? Moze mnie ktos naprowadzic na trop?

Damia

Uczestnik
Punktów
0
Moze slabe zasilanie na obd? Ja dzis mialem taka sytuacje z adaptacja przepustnivy w golfie 5. Po zaplonie laczyl sie super po uruchomieniu nie. Poprulem jeden adapter jakis wpialem szyne danych a zasilanie z drugiego aku. I dalo rade :)

Tylko nie laczy sie z danym autem czy z danym modelem?

Aprzypadkiem niedawno noe wgrywales aktualisacji 2014.r2????

strendel

Uczestnik
Punktów
9
Miasto
Biłgoraj
Zasilanie w gniezdzie sprawdze. Ale klient był na usuwaniu dpfa i zrobili mu przez obd wiec chyba zasilanie jest.

Damia

Uczestnik
Punktów
0
Zasilanie zasilaniem. Gutmann dzialal normalnie. A delphi juz nie :/ to samo auto ta sama godzina podpiecia :)
Spr na inny aucie jak sie sprawa ma jesli dziala w kazdym innym to masz odpowiedz :) moze byc tez np rozwarty styk w obd i szyny danych nie wylapuje

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
Zasilanie nie ma nic do gadania na wejściu tych urządzeń jest stabilizator od 7 do 35V. Wg mnie problem z tym Volvo to jakiś przekaźnik szwankuje. Spróbuj program przeinstalować bo on nie powinien się w ogóle wieszać.

Damia

Uczestnik
Punktów
0
U mnie wczoraj problem sie pokazal i pomoglo zasilania :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Zastanawiam się czy warto opracować moduł BT do autocomów , ilu będzie chetnych

Damia

Uczestnik
Punktów
0
Tz mysle ze zbyt bedzie bo duzo jest bez modulu bt. Wiec na allegro albo z importerami sie dogadac. Znajomemu opowiadalem o tym i stwierdzil ze jak bedzie dzialac to on chce dwa... :) czyli vos sie dzieje. Kto ma warsztat docenia bezprzewodowa obsluge dzialania :) znam z autopsji :) co z tego ze wolniej dziala :) a z tymi urzadzeniami co na mailu pusalem cos wiadomo?

Ciezko ogolnie dostac te moduly mako kto ogarnia :/ ale mozna zrobic dzial bt do autocom i delphi i zobaczyc ilu chetnych bedzie :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jak pisałem , kwestia oprogramowanie takiego i wolniej wcale nie działa , jeszcze można antenkę dać i będzie duży zasięg .

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Pewnie tak mnie aż tak bardzo nie chce z tym walczyć

strendel

Uczestnik
Punktów
9
Miasto
Biłgoraj
Wróciło do mnie volvo viec moglem sprzwdzic zasilanie w gnezdzie. Jest w porzadku. To pewnie wina przekaznika ze nie lączy sie tylko z jednym modelem volvo, v70. Zapala się zielona dioda na interfejsie, nawiazuje łączność pyka przekaznik i po kilku sekundach znowu pyka rozlączajac i gasząc zielona diode. Gdy spróbuje zczytac błedy zaraz po nawiązaniu komunikacji rozłacza od razu i przeprowadza od nowa procedure znajdowania fejsu, sterownika.... Po kilku takich próbach wiesza sie. Czy mozecie podpowiedziec jak znależć winny przekaznik? chin.JPG

strendel

Uczestnik
Punktów
9
Miasto
Biłgoraj
Przelutowac wszystkie? jest tam troche tych nóżek:( zdecydowanie za duzo jak na moje rozdygotane paluchy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom