• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie dogrzewanie silnika podczas jazdy fabia 1.4 16v

Johny16140

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Wrocław
Witam, jak w tytule skoda na postoju dogrzewa silnik do temperatury normalnej 90 st. Ale podczas jazdy temp. Spada do połowy tej temperatury, termostat i płyn wymieniony, przed wymiana obiad był ten sam z tym że samochód, po wymianie szybciej osiąga te 50 st. W środku też nie jest za ciepło, proszę o pomoc

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Typowy objaw uszkodzonego lub słabej jakości termostatu. Oszczędności na zamiennikach tak się kończą (zapewne zamontowany VERNET).

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Życie nauczyło mnie aby sprawdzać kilkakrotnie działanie termostatu przed jego montażem. Dzięki takiemu działaniu uniknąłem już kilka razy montażu uszkodzonego termostatu.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Jak jesteś pewny, że po kilku godzinach pracy rozwiązałeś problem a jesteś w punkcie wyjścia, to nie miałbyś wcale ochoty na obiad. :)
I to jeszcze w takim dniu jak dzisiejszy.
Ja dzisiaj tylko pióra wycieraczek wymieniłem bo przy tej pracy nie można niczego zepsuć w samochodzie.

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Niech wywali całkiem chłodnicę i połączy na krótko- to się będzie szybko nagrzewał...:p:D na lato se założy spowrotem...:D

Do góry Bottom