• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie dogrzewanie silnika podczas jazdy fabia 1.4 16v

Johny16140

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Wrocław
Witam, jak w tytule skoda na postoju dogrzewa silnik do temperatury normalnej 90 st. Ale podczas jazdy temp. Spada do połowy tej temperatury, termostat i płyn wymieniony, przed wymiana obiad był ten sam z tym że samochód, po wymianie szybciej osiąga te 50 st. W środku też nie jest za ciepło, proszę o pomoc

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Części na szrocie nie kupił a że nawet w sklepie można wadliwe kupić, więc miał pecha. Może ty mu podpowiesz co jeszcze może sprawdzić.
W sobotę widziałem pracę mechaników na warsztacie samochodowym przy poszukiwaniu usterki i wierz mi, poziom wiedzy sięga dna. Czekałem kiedy gościowi wymienią silnik, bo powymieniano już cały osprzęt tylko nie uszkodzone ECU. I jeszcze jedna rzecz żaden z tych fachowców nie użył innego narzędzia diagnostycznego poza kompem. Jak nie było zapisanych błędów zaczęła się dzika wymiana części.

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
W sobotę widziałem pracę mechaników na warsztacie samochodowym przy poszukiwaniu usterki i wierz mi, poziom wiedzy sięga dna. Czekałem kiedy gościowi wymienią silnik, bo powymieniano już cały osprzęt tylko nie uszkodzone ECU. I jeszcze jedna rzecz żaden z tych fachowców nie użył innego narzędzia diagnostycznego poza kompem. Jak nie było zapisanych błędów zaczęła się dzika wymiana części.
TEORETYCZNIE to jest FORUM MECHANIKÓW, a więc TEORETYCZNIE są tu sami mechanicy... więc z kąt tu tematy których
poziom wiedzy sięga dna.
???:eek:
Ano tak jak w realu tak i w sieci jest pełno paprunów... co nie oznacza, że trzeba wrzucać wszystkich do jednego wora...
Wiedza kosztuje zarówno dużo czasu (a czas to pieniądź:D) jak i pieniędzy... więc skoro ktoś poświęcił i jedno i drugie aby być dobrym w tym co robi, a inny woli leżeć na tapczanie i oglądać telewizję z browarem w ręku, zamiast się dokształcać - to nie rozumiem dlaczego ten pierwszy ma ciągle prowadzić za rączkę tego drugiego i mu ciągle pomagać za free...:bored:

Obecnie wiedza jest dostępna bez problemu, np. tutaj - https://www.wkl.com.pl/ - jej koszt zazwyczaj nie przekracza jednej flaszki - kwestia tylko wyboru... czy ktoś woli książkę, czy flaszkę...:rolleyes:

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Na tym forum jest zarejestrowanych duża ilość ludzi z ulicy, blokowcow i garazowcow,, Mietków , kazików i januszy . Niekiedy aż niechce się odpowiadać na bzdurne pytania:)
Szczęśliwego nowego dla wszystkich MECHANIKOW ORAZ "pseudo mechaników"

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Na tym forum jest zarejestrowanych duża ilość ludzi z ulicy, blokowcow i garazowcow,, Mietków , kazików i januszy
jak na każdym.
Niekiedy aż niechce się odpowiadać na bzdurne pytania:)
ale gdybyśmy nie odpowiadali, to forum przestałoby istnieć.
Szczęśliwego nowego dla wszystkich MECHANIKOW ORAZ "pseudo mechaników"
jako ten drugi, serdecznie dziękuję :)

nieldos

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
287
Miasto
Zachodniopomorskie
Najlepszego koledzy.... jak najmniej urwanych śrub i nakrętek, pękających plastików, zapieczonych śrub, kluczy i śrubokrętów opuszczających warsztat w autach i jak najmniej obić i przetarć na dłoniach i bzdurnych postów a jak najwięcej czasu dla siebie i rodziny, pełnej sakwy i zdrowia aby dalej użerać się z klientami którzy wiedzą lepiej... ;)

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom