• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie leci płyn do zacisku

W140

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Wyszków
Witam ,kupiłem dwa zaciski na tył do Leon 1m1,teraz nie mogę odpowietrzyć jednego ,wcale płyn nie leci do niego ,miał ktoś taka sytuację?

W140

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Wyszków
Odkręciłem przewód od pompy Abs co idzie na te koło, płyn nic nie leci ,odpowietrzanie komputerem nic nie daje, jak ją odpowietrzyć inaczej czy zepsuła się

W140

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Wyszków
Założyłem druga pompę Abs i nadal nie leci z tego samego koła ,prawy tył

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1598
a pompa hamulcowa (ta nożna...) podaje płyn?

musisz lecieć po kolei:
1.pompa
2. wejscie na abs
3. wejscie abs
4 przewód przy kole
5. zacisk

W140

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Wyszków
chyba kolejna w kolejce będzie pompa hamulcowa do wymiany, i maszyna odpowietrzone i nożnie i nic

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Ja sie boje odpowietrzać wciskając pedał w podłoge. Już pare razy pozrywało mi uszczelnienia na tłoku. Zapinam baniak i ciśnieniowo jade

mateusz26

Początkujący
Punktów
0
Przewód elastyczny może być spuchnięty od srodka

W140

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Wyszków
Wymieniłem pompę hamulcowa i nadal to samo, z tym że jak odpowietrzam lewy przód maszyna zaraz leci płyn bez powietrza , jak nożnie to samo powietrze i mało płynu, gdzieś się jakoś zapowietrza

carserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
20
Miasto
Bielsko- Biała
Jeżeli plyn nie leci z zacisku i doszedłeś już do pompy ABS i tam tez nie leci a po wymianie pompy hamulcowej też nie to odkreć teraz przewody od pompy hamulowej i sprawdź czy plyn leci. Z tego co pisaleś wcześniej przypuszczam że z jednego przewodu nie cieknie szczególnie na pracujacym silniku. Wtedy do regulacji luz miedzy serwem a pompą lub do wymiany serwo

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
gdzieś się jakoś zapowietrza. Nie ma czegoś takiego gdzieś się samo zapowietrza. Servo sprawne, pompa nowa? Daj ciśnienie na zbiornik płynu przez dodatkowy pojemnik z płynem podłączony z góry i patrz z których wyjść pompy leci. Zaślep sprawne i następny . Jak pompa poda podłącz Abs i to samo nożnie bez maszyny its aż do kół.

kirkut

Początkujący
Punktów
0
Witam ,kupiłem dwa zaciski na tył do Leon 1m1,teraz nie mogę odpowietrzyć jednego ,wcale płyn nie leci do niego ,miał ktoś taka sytuację?
Mam podobną sytuację. Nie leciał płyn do tylnych zacisków. Po odpowietrzeniu całego układu (pompa hamulcowa, ABS) metodą pompuj, trzymaj. Zostaje ostatnie koło w którym przez odpowietrznik zasysane jest powietrze przy wciśniętym hamulcu. Jak można temu zaradzić? Pozdrawiam

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1598
przez odpowietrznik zasysane jest powietrze przy wciśniętym hamulcu. Jak można temu zaradzić? Pozdrawiam

może zakręcając odpowietrznik gdy puszczasz pedał hamulca.

a jeżeli to nie działa i odpowietrznik nie uszczelnia się przy zakręcaniu to coś jest nie tak.

kirkut

Początkujący
Punktów
0
może zakręcając odpowietrznik gdy puszczasz pedał hamulca.

a jeżeli to nie działa i odpowietrznik nie uszczelnia się przy zakręcaniu to coś jest nie tak.
Przecież tłumaczę, że na wciśniętym hamulcu zasysa powietrze. Zakręcony odpowietrznik jest szczelny.

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Bzdura nie można tego traktować poważnie, Ewenement na skalę światową.

kirkut

Początkujący
Punktów
0
przeczysz sam sobie
Naprawdę nie łapiesz czy udajesz? Dobra, to jak dla dziecka. Wszystko odpowietrzone, zostaje ostatnie koło. Jedna osoba pompuje, (tak, jak do tej pory) trzyma pedał hamulca, druga osoba luzuje odpowietrznik i wtedy przez niego zasysane jest powietrze. I nie, nikt hamulca nie puszcza na poluzowanym odpowietrzniku.

Do góry Bottom