• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

nie zapłacił za usługę i uciekł autem z warsztatu

czapa71

Uczestnik
Punktów
1
Gdy klient przychodzi po odbiór auta kluczyki mam w kieszeni , płaci i dopiero dostaje kluczyki do ręki.
Z raczki do rączki i nie ma gorączki.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2041
Miasto
Kaczory
A jak będzie miał drugi? :)
U mnie podobnie. Najpierw kasa potem auto. No chyba że klient który robi u mnie od x lat to zdaża się, że płatności odroczone maja.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
814
Miasto
Gdańsk
Na cwanego znajdzie się cwańszy. Więc jakbyśmy nie kombinili to i tak znajdzie się lepsiejszy. Ja uważam, że wszelkie cwaniactwo zabijają dwutygodniowe minimum terminy.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
939
A ja jak mam niepewnego klienta, który może mi uciec z autem w nocy to wypinam sobie kilka kostek. Tak żeby spokojnie spać w nocy

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2041
Miasto
Kaczory
A ja jak mam niepewnego klienta, który może mi uciec z autem w nocy to wypinam sobie kilka kostek. Tak żeby spokojnie spać w nocy
Dwa na placu i w nocy nie ma szans :)

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
939
Ja akurat mam w centrum miasta. Z takimi pieskami tylko pod stałym nadzorem, bo dużo nie trzeba żeby się na zewnątrz wydostały

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
279
Miasto
Piaseczno
u mnie by zdechły bo nikt by się nie odważył dać im jeść:) no chyba że było by kilku nie pewnych klientów wieczorkiem:)

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Tak przy okazji, mógłby ktoś podrzucić wzór umowy o naprawę samochodu której używa?

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Mnie stały klient na parę tysi zrobił ......serce trzeba mieć dla rodziny a chuuja do interesu
koniec z dziadami
umowa z każdym ....żadnych zleceń na gębę

pawcar

SuperMechanior
Punktów
900
Miasto
Manchester
Coś na zasadzie później oplace, czy wypchaj się sianem dziadzie ?

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
płacił gotówka zawsze ....przy odbiorze poprosił o numer konta i tyle go widzieli i słyszeli
więcej osób tak zrobił
poprzednik.... uciekł mi z placu ...zaraz jak pandemia się zaczęła
miał się tylko po placu przejechać

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
515
Miasto
Częstochowa
Coś na zasadzie później oplace, czy wypchaj się sianem dziadzie ?
Chyba, dawaj auto bo wezwę policje. A auto i tak wydać musi a sprawy zapłacenia za usługę to policja ci powie dochodzić swoich spraw w sądzie cywilno prawnym a auto musi Pan wydać bo to jego własność.
Chyba, dawaj auto bo wezwę policje. A auto i tak wydać musi a sprawy zapłacenia za usługę to policja ci powie dochodzić swoich spraw w sądzie cywilno prawnym a auto musi Pan wydać bo to jego własność
Selim czyli nic na ładne oczy bo i w rodzinie też się czarna owca znajdzie

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
814
Miasto
Gdańsk
Z tym oddawaniem auta nie jest tak do końca. Kolega podparł się próbą wyłudzenia usługi i zażądał zabezpieczenia auta na parkingu policyjnym. Klient odpuścił....

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
to nie przejdzie ...sporządza notatkę służbową.... a
z reszta.... bujaj się w sadzie

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
186
Miasto
Nowy Sącz
U nas w mojej miejscowości dosyć dawno temu mechanik zrobił remont silnika Mazdy,sąsiad (1500 m)przyjechał po odbiór auta,chciał zrobić jazdę próbną,zostawił dowód i już się nie pokazał,mechanik olał sprawę,nawet nie przyjechał do jego domu a dowód?! Nic nie daje,po prostu nie może mieć czyjegoś dowodu,zabierać,sądy?! najgorsza opcja,koszty przewyższą stratę,czasu szkoda,karma oszusta dopada wcześniej czy później.

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
71
Ludzie czy wy wiecie co robicie.?
A jak ktos wejdzie do sklepu i spoerdoli z towar bez zaplaty to sklep zaklada mu cywilke?
Tu trzeba donos do prokuratury pisac anie glupie psy nekac

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
186
Miasto
Nowy Sącz
No nie do końca,złodziej w sklepie przyjeżdża Policja,tutaj trzeba z powództwa cywilnego,kto ma czas szlajać się po sądach ?!

Do góry Bottom