• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

niepokojący odglos po zapaleniu auta na zimnym silniku po wizycie w serwisie opel

dawiduk4

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
....
Witam opel corsa d 2010 1.2 benzyna
Po wizycie w serwisie opel, zauważyłem ze przy odpalaniu auta przez 5 s słychać stukanie dziwny dźwięk tak jakby zawory tylko głośniej bardzo co to może być pisze ze nie zawsze się to zdarza przy odpalaniu ale zdarza przez pierwsze 5s na zimnym silniku
Potem już wszystko gra lekceważyć to czy robić z tym coś
W serwisie miałem zrobione tak:
wymiane przedniej uszczelki olejowej walu korbowego
i zmieniane koło pasowe z piasta
czy ten dziwny dźwięk wiaże się z wizyta w serwisie z tym co miałem robione w sensie ze mogli cos zepsuc , co to może być ?

olej mialem wymieniany

dawiduk4

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
....
pierw się dowiem czy to na pewno ten napinacz zobaczymy co mi powiedzą w piatek

ile kosztuje napinacz patrzyłem ze około 200zl ?

dawiduk4

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
....
A się zastanawiam napinacz by był do wymiany jeśli ten dźwięk jest. Na zimnymi silniku parę sekund i to nie zawssze

dawiduk4

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
....
Popychacze
Hydrauliczne
Ale wszystko ok
Normalne
Możesz olej zmienić na jakiś lepszy

TAKA DOSTALEM ODPOWIEDZ AUTO ODBIERAM JUZ ZA 15MIN BO JEST NIBY OKEJ BO ZOSTAWILEM AUTO IM WCZORAJ I RANO NA ZIMNYM SPRAWDZALI

dawiduk4

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
....
nie akurat tam oleju nie wymieniałem bo auto kupielem 4 miesiące temu a był zmieniany w innej firmie nie u nich wiec oni tego nie zmieniali oleju

dawiduk4

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
....
No był zmieniany olej w czerwcu a teraz w marcu zmienię na tej jaki mi poleca w serwisie jeśli twierdza ze to pomoże chodź dziwny przypadek ze akurat to słychać jak robiłem te rZeczy w serwisie wcześniej tego. Nie było ale cóż się chyba znają jak twierdza ze olej do wymiany nainny

dawiduk4

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
....
Dzięki panowie ale co myślicie jechać do jeszcze innego serwisu czy odpuścić temat i w marcu wymienić ten olej na lepszy i filtry wymienić jak mówią w serwisie opel ze to popychaczee idę jedynie wymiana oleju jak myślicie bo mi się zdaje ze kurde przed robota nich nie było słychać żadnych dźwięków nagle po wymianie uszczelniacza i piastyy się to dzieje ze za każdym razem jak odpale słychać ten dźwięk od 3 do 8 sekund ?
Jest ffaktycznie możliwe ze to wina oleju który był zmieniony w czerwcu olej genuine 5w-30 dexos 2 czy oni faktycznie coś zepsuli i tylko twierdza ze to wina oleju. Bo ułożyłem reklamację mówili ze tam jest okej i ze to popychaczee i wina oleju co myslicie

Opel corsa d 1.2 benzyna 60tys przebiegu 2010

Ostatnia edycja:

dawiduk4

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
....
Przejade się do innego serwisu zobaczę co mi powiedza

I jak zdecydują ze to wina poprzedniego serwisu wtedy złoże reklamacje

Przejade się do aso środy w środę i zapytam żeby wprawdzili

Skody *