• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Niepracujący 4 cylinder na sekwencji 2.4 V6 Audi A6 c5 99r

Kamilxddx

Nowy
Punktów
0
Miasto
żary
Witam,mianowicie kupiłem auto z uszkodzoną skrzynia za nieduże pieniądze,zainwestowalem, zrobiłem skrzynie lecz po zrobieniu kilkuset km,okazało się że autko "kuleje" na sekwencji,bo na benzynie chodzi dobrze,więc postawiłem auto do mechanika,ten stwierdził że listwy do wymiany(aktualnie stag),więc je wymienił do tego doszła uczelka pod pokrywą zaworów i świece,co absolutnie nie dało nic,a gościu mnie skroil 700 zł,auto nie pali na gazie na czwarty cylinder,świece sprawdzone,kable sprawdzone,cewka sprawdzona,listwy wtryskowe nowe,kompresja cylindra odpowiednia około 12bar,stwierdził że sterownik silnika też jest ok bo czasy wtrysków są w normie,czy ktoś zdoła mi jakoś doradzić?Proszę o pomoc,bo nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto ;)

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
sprawdzaj sygnał wyjścia na wtryskiwacz bp z ecu i na wtryskiwacz lpg podejrzewam że się końcówka w sterowniku lpg upiekła ale to tylko teoria a co do sprawdzania żeróweczka od postojowych ci w tym bardzo pomoże

Kamilxddx

Nowy
Punktów
0
Miasto
żary
Dobra,dzięki wrócę z roboty,to zobaczę,generalnie też po części obstawiam sterownik LPG,bo nic innego mi do głowy nie przychodzi,ale ten sterownik 600 zł stoi także na chybił trafił nie będę kupował :D

A po odłaczeniu 4 wtrysku z listwy żadnej reakcji.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Zamiast grzebać samemu to wrócił bym na reklamację do warsztatu- w końcu za coś kasę wzieli , no nie?:D

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
podłącz oscyloskop dwukanałowy na gowniany i dobry wtrysk i wszystko masz jak na dloni . potem sonda WN do oscyloskopu i sprawdz uklad zaplonowy i dojdziesz

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
klient powinien pchac kase w nasze godziny pracy a nie w niepotrzebne czesci.trzeba golic golic i jeszcze raz golić. Mialem takie autko w ktorej klientka nie dociskala sprzegla do konca na swiatlach. wkurwia..o mnie to bo caly czas tylko ze jej gasnie i gasnie. cisnienie ok ale zrobilem reduktor , czujnik cisnienia ok, filtry wymienione wtryski trzymaly czasy, reset ECU trzy razy do fabrycznego, kalibracja mapy z piec razy, soft wymieniony w landi renzo i dalej ch.j. pojechala na saksy i dwa miesiace matka z siostra jezdzila i nawet sie nie zajakneło auto. i nie mozna kurwicy dostac panowie?

kombinowalem z cut offem az jej ustawilem na maxa a tu dalej kicha , a to baba miala problemy z nogami

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ja zawsze stosowałem zasadę, że jak miałem nie jasną sytuację z opowieściami klienta, to gościa do samochodu i na rundkę i wszystko by było jasne:rolleyes::D

Do góry Bottom