• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wypadanie zapłonów Audi a6 2.4 BDW

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Kat może być na tyle uszkodzony, że jeszcze nie zamula, ale przy pełnym bucie jest już zakłócone opróżnianie cylindrów.

Masz rację, początki kata ale tylko może. Tylko dlaczego k..... ten 6 cyl.

wymień cat a a problemy sie zakończą mam akurat audi i identyczny problem po wymianie cata facet wniebowziety ;)
moge ci fote wysłać jak wygląda w środku ;)

Wymień, powodzenia życzę, szczególnie odkręć tą dolną nakrętkę z tych trzech. Nie powiem, lubią się sypać.

Wskazówki dostał ,ale czy skorzysta to się okaże myślę że rozwikła zagadkę tego mu życzymy przecież i się podzieli z nami :).

Powiem tak, nie potrzebnie sobie dupę zawracamy. Człowiek bez wiedzy, sprzętu i szuka za frajer naprawić auto. Następny pseudo mechanik na tym forum. Widać po postach.

Tutaj, bez obrazy innych, nawet sprzątaczka może się zarejestrować.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
krispar , wymieniałem to wiem!!!!!!!!!!! skoro auto przyjmuje do naprawy to naprawiam a nie odmawiam ,wszak kasa jest dla mnie a nie dla innego PORTFELA

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
napisałem na samym początku tego tematu, że kat. bo objawy opisane, dokładnie na niego wskazywały. przypomnę, że napisane było:
generuje błędy o wypadaniu zapłonów na 6 cylindrze, czasem 6 i 5 ,a rzadziej cała strona 6,5 i 4 ale to na prawdę bardzo rzadko

i dalej, że wiele rzeczy sprawdzone.

też mnie zastanawia dlaczego 6, ale tak jak ktoś napisał, że najbliżej kata.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
napisałem na samym początku tego tematu, że kat. bo objawy opisane, dokładnie na niego wskazywały. przypomnę, że napisane było:

i dalej, że wiele rzeczy sprawdzone.
Tomaszu jak zawsze miałeś rację -jesteś jak
upload_2019-5-10_18-24-39.jpeg

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Od tylu patrzac to wyjdzie pierwszy cylinder? Wywalić z mapy i sprzedać auto. 200zl i po balu panno lalu

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
jak zawsze miałeś rację
Taa, rację. Nic nie wiadomo co tam może być. Obstawilem to co pierwsze przyszło mi do głowy. Zresztą, każdy inaczej na to patrzy. Mechanik szuka w usterek mechanicznych, elektronik będzie szukał w kabelkach, a na koniec i tak się okaże, że żaden z nich nie miał racji bo przyczyną był czynnik ludzki który nie wiedział jak się do tego zabrać i błądzi poomacku hehe

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Tzn jeździł w klapkach i nie dociskal driver wish

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
Taa, rację. Nic nie wiadomo co tam może być. Obstawilem to co pierwsze przyszło mi do głowy. Zresztą, każdy inaczej na to patrzy. Mechanik szuka w usterek mechanicznych, elektronik będzie szukał w kabelkach, a na koniec i tak się okaże, że żaden z nich nie miał racji bo przyczyną był czynnik ludzki który nie wiedział jak się do tego zabrać i błądzi poomacku hehe
czynnik ludzki -czyli niekontakt swiecy??

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
e to nie czynnik to zapominalstwo -Tomaszu każdemu sie może przytrafić ;)

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
no nie ,masz 100% racji wiec auto winne:)
ja osbiscie bym porosił tego pana o pomoc

i wiemy juz

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Czynnik ludzki może być taki że szukamy wielkich przyczyn, a porcelanka na świecy 6 cyl. jest pęknięta, której nie zauważył.
Nie znamy fachowości, tego:banghead: mechanika więc temat można olać.

Jestem przekonany że przynyczy nie poznamy, a jak już to będzie to filtr pyłkowy:D

porborewicz07

Uczestnik
Punktów
0
Witam Panowie !
Oczywiście że podzielę się opiniami jak coś znajdę , tylko że z braku czasu nie jestem w stanie codziennie dłubać przy aucie,
a poza tym w niedzielę wyjeżdżam na dwa tygodnie w delegację do niemiec i wszystko zatrzyma się w martwym punkcie .
A wszystkim którzy próbują pomóc szczerze dziękuję i postaram się odwdzięczyć w przyszłości .
Pozdrawiam ! ;)

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
To i dobrze bo tak samo jadę na 2 tygodnie do Wiliamsa składać bolid Kubicy bo kiepski ma wózek.
Czyli odezwij się jak wrócę.

Farmazon, zciemniacz pierwsza liga.

Do góry Bottom