• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nissan Almera Tino 2.0 Problem z rozrusznikiem

Punktów
0
Witam
Mam pewien problem z moim nissanem. Wracając z pracy przy prędkości około 90 km/h silnik zgasł, żadnych szarpnięć ani nic z tych rzeczy. Wrzucając luz zatrzymałem się na poboczu. Niestety samochód nie odpalił. Słychać pracujący rozrusznik jednak jednak prawdopodobnie nie wyrzuca bendiksa. Jako, że miałem sprawny elektromagnes wymieniłem go. Niestety sytuacja się powtarza. I tu pojawia się moje pytanie. Czy ktoś miał podobne przygody lub wie co mogło się stać? Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
HM a silnik sie kreci ? Czy udalo sie od tamtej pory odpalic auto czy nie ?
Zgasl w trakcie jazdy ? Z jakiej przyczyny ?
Mi to wyglada na urwany rozrząd lub wieniec na kole zamachowym ale to skrajny przypadekj . :)

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Wyciąg starter i sprawdź jego prawidłowe działanie, sprawdź wieniec , wykrec świece pokrec ręcznie i sprawdź czy tłoki maja sów ,możesz sprawdzić z rozrusznikiem na stole czy sprzęgło na bendiksie pod obciążeniem pracuje prawidłowo jak tego nie ogrniasz oddaj do mechanika a probowales na pych z2 jak z pychu pali to starter lub wieniec

Punktów
0
Na pych z chęcią bym spróbował tyle że to automat. Z mechanikiem już jestem umówiony, dam znać co się dokładnie stało. Dzięki wszystkim za informacje.

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Dlatego czytaj stare posty podaje się rok model czy automat czy manual ,pojemność.Jak się tego nie nauczycie to nie będę odpowiadał.Druga sprawa jak nie masz pojęcia jak sprawdzić to nie wyłóskuj info od nas tylko do dobrego mechanika a poza tym uzupełnij profil

Brak info o samochodzie brak pomocy

Do góry Bottom