heniek1000
SuperMechanior
- Porady
- 4
- Punktów
- 568
Motor miał dwa razy zmieniony olej i dwa razy filtry. I za każdym razem problem z ciśnieniem jest po kilku odpaleniach i kilometrach. Weźta zacznijta w końcu myśleć.
Więc też może to być problem mechaniczny ( de facto ) po głębszej analizie tak sobie myślę.
...tylko dlaczego spierd. ciśnienie jak jest manualnie podpięty monometr...a wcześnie nie spierd..ło.. na "kontrolkach" przez pierwsze kilka kilometrów i przekręceń kluczykiem
Ciekawy temat.
Przecież to jest niemożliwe.
Weź kur. zmień 3 raz olej na inny daj 3 raz inny filtr. I powiedz mi że elektronicznie na kontrolkach będzie trzymać ciśnienie. Podepniesz manometr też ciśnienie będzie ok.
A przejedziesz kilka kilometrów i manometr będzie pokazywał ciśnienie zaniżone i elektronika/kontrolki również.
No proszę Was bardzo, ale nie róbcie heńka w ch.
Może być tak że najpierw próbuje korygować elektroniką, ale mu coś spierdala i się poddaje. To tak jak korekty długoterminowe. Do pewnego momentu i koniec.Jest wysyłany błędny sygnał do regulatora ciśnienia.
Regulator i czujnik ciśnienia raz jeszcze do sprawdzenia.
Gdyby problem był na magistrali, pojawiłby się od razu.
A tak ECU dopiero po czasie reaguje.
To problem elektroniczny, a nie mechaniczny.
Więc też może to być problem mechaniczny ( de facto ) po głębszej analizie tak sobie myślę.
Automatyczne połączenie postów:
...tylko dlaczego spierd. ciśnienie jak jest manualnie podpięty monometr...a wcześnie nie spierd..ło.. na "kontrolkach" przez pierwsze kilka kilometrów i przekręceń kluczykiem
Ciekawy temat.
Przecież to jest niemożliwe.
Weź kur. zmień 3 raz olej na inny daj 3 raz inny filtr. I powiedz mi że elektronicznie na kontrolkach będzie trzymać ciśnienie. Podepniesz manometr też ciśnienie będzie ok.
A przejedziesz kilka kilometrów i manometr będzie pokazywał ciśnienie zaniżone i elektronika/kontrolki również.
No proszę Was bardzo, ale nie róbcie heńka w ch.
Ostatnia edycja: