Nie ma żadnej pewności czy to wina pompy,
przeczysz sam sobie.Nowa pompa została zamontowana przez mechanika i stuka i to głośno że słychać z wnętrza samochodu,
każdej firmie zdarza się wypuścić bubla.firma ESEN SKV tak jak sami pisaliście to solidna firma.
jeżeli na pewno te dźwięki wydobywają się z wnętrza pompy to najłatwiej i najpewniej będzie wymienić pompę.Moje pytanie jest jak można zlikwidować to stukanie
a któż to wie... może działać do końca życia samochodu lub rozsypać się za 300 metrów.a tak w ogóle czy jak będę jeździł i będzie stukać to czy coś się nie urwie albo nie ukręci bo pompa jest napędzana wałkiem rozrządu .

I jak się zgodzisz to strzelisz sobie w kolano, nie masz pewności czy będzie dobrze i jednocześnie rozkręcając nową pompę tracisz na nią gwarancjęJaki błąd można popełnić przy montażu pompy vacum ?
Na pewno nie kupię nowej pompy bo nie mam pewności czy następna też nie będzie stukać, mechanik który zamontował nową pompę zaproponował mi że może złożyć z dwóch jedną tzn przełożyć uszczelki z nowej pompy do starej i zamontować starą żeby nie ciekło po bloku silnika.
Że się głupio zapytam, ile jeszcze razy zapytasz czy to wada pompy czy montażu czy rozbierać i składać z dwóch jedną a może oddać na reklamację a czy rozpatrzą pozytywnie, a co jak negatywnieCzyli co wadliwie wyprodukowana pompa ? Jeszcze raz zapytam, jaki błąd można popełnić w montażu tej pompy, mechanik który ją zamontował odkręcił po prostu trzy śruby mocujące starą pompę zamontował nową i podpiął wężyk od podciśnienia i tyle.