kupić zawsze warto. pytanie czy jest sens wydawać pieniądze?Aha czyli warto kupić ? Bo chce jutro rano zamówić ,
więc może wystarczy wymienić tylko uszczelkę. nawet nie podałeś o którą uszczelkę dokładnie chodzi.olej z uszczelki leje się po bloku silnika nie dużo ale się leje
Uszczelkę już kiedyś próbowałem dostać i nigdzie nie mogłem znaleźć, było 2 czy 3 razy dawane silikon i dalej cieknie.
Nie to nie ta pod pompą, to ta gdzie idą te 6 śrub na tym okręgu ta druga.
jak lubisz jeździć z hamulcami słabszymi niż w maluchu to tak...Czy samochód w którym oryginalnie jest pompa vacum może bez niej normalnie funkcjonować ?
Jeżeli zaopatrywałaby w podciśnienie tylko zamek centralny to co najwyżej nabiegałbyś się naokoło samochodu ale to podciśnienie jest potrzebne bo bezpiecznego poruszania się po drogach ...Czy samochód w którym oryginalnie jest pompa vacum może bez niej normalnie funkcjonować ?
raczej "zaoszczędzić"ale on chce wyważać otwarte drzwi,
centralny ma oddzielną pompkę. napędzaną elektrycznym silniczkiem.Jeżeli zaopatrywałaby w podciśnienie tylko zamek centralny to co najwyżej nabiegałbyś się naokoło samochodu

Faktycznie tak to wygląda, no to przychodzi mi tylko na myśl że autor uczy się mechaniki na tym Audi. Ja się uczyłem na PF 126praczej "zaoszczędzić"
zdemontować uszkodzony podzespół i jeździć bez niego
centralny ma oddzielną pompkę. napędzaną elektrycznym silniczkiem.
chociaż jak patrzę na zdjęcia tego silnika na google to wygląda, że podciśnienie do serwa bierze z kolektora ssącego
Wyświetl załącznik 57180
Tam hamulce były bez serwa 
126p miał hamulce?PF 126pTam hamulce były bez serwa
![]()

@Drugi2 hamulce w maluchu mam w jednym palcu126p miał hamulce?
Kiedys u siebie zamontowałem cały nowy komplet na 4 koła: bębny, szczęki i cylinderki. Niewiele to dało.
Dopiero jak z przodu wstawiłem tarcze j zaciski z cinquecento, a z tyłu przednie cylinderki (większe) to zaczelo to jako tako hamować.
przewaliłem tego sporo i znając zasadę działania na tyle ile było można dało się je zrobić poprawnie aby malczan hamował
trzeba było wiedzieć co i ile przedłużyć i dawały radę
ale to jest wiedza tajemna nie dla wszystkich 
W pewnym sensie to prawda, nie jestem mechanikiem.Faktycznie tak to wygląda, no to przychodzi mi tylko na myśl że autor uczy się mechaniki na tym Audi. Ja się uczyłem na PF 126pTam hamulce były bez serwa
Proponuję poszukać na alle :W pewnym sensie to prawda, nie jestem mechanikiem.