• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowy program o mechanikach na tvn turbo

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Porządek w warsztacie i w głowie to połowa sukcesu:)
Witam.
To prawda i by sukces był większy, a niestety człowiek jest istotą omylną, ja zawsze każdy etap prac podczas skręcania przerabiam dwa razy, tak na wszelki wypadek. I powiem Wam, że zdarza się rzadko, ale się zdarza, że jestem pewien, że wszystko dobrze skręciłem, a podczas sprawdzania okazuje się, że muszę poprawić. Dzięki tej zasadzie nie mam żadnych reklamacji z powodu złego montażu.
Pozdrawiam.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Tak sie zastanawiam i sadze ze ten program może dać na w sumie wiele dobrego bo :
nieraz poprawiałem po talentach ktorzy potrafili do gaznika pierburga dac 12 V na sterowanie a nie 5V PWM i wiele ciekawych przypadków ktorych niee pamietam .
A pokazując poniektorych garażowców moze ludzie zrozumieja ze nie zawsze tanio jest dobrze .

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
jak jakaś afera to mnie kurna nigdy nie ma:) Teraz przynajmniej wiem, czemu większość taka niechętna na temat programu TVN o nieuczciwych warsztatach:)

Dzisiaj w dobie kamer w długopisach, guzikach, itd. za parę złotych to człowiek może zostać gwiazdą youtube - korzystając z własnej, prywatnej toalety w domu.

Można zrobić program: "super klient" będzie trochę śmiechu - byle twarz klienta zasłaniać i nie wybierać tych ze stałej grupy:)

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
hehe dałbyc mechaniorom popalić ... znamy juz te numery co klienci na nas testują

P

PogotowieSamochodoweUK

No dzis koles przyjezdza meriva i mowi ze kierunki nie dzialaja po prawej. Ok, popatrzylem na kompie ''low voltage'' wiec sprawdzilem czy zarowki nie przypalone i nie zasniedziale. No i tak tez bylo.

Ok, mija 40 minut dzwoni mowiac ty sluchaj bo jak do ciebie jechalem to sie licznik km podswietlal a teraz wrocilem i sie nie podswietla.....

Pytam a to co ty chcesz to do mnie podlaczyc?

A on ze no moze cos komputerem wylaczylem hahahaha Tak i jeszcze powietrze z lewej tylnej opony spuscilem komputerem hahahaha

inpactcar

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Warszawa
To i ja dorzucę parę słów.
Ten program to dno mające na celu ośmieszenie mechaników,wywołanie taniej sensacji.
Usterki sfabrykowane nigdy nie mogące się zdarzyć.Jak to zdiagnozować?
Ciekawy jestem jak ten farbowany magik z programu by się wykazał.
Co do przeklinania-przecież nie przeklinają przy kliencie.
Sam nie jestem mechanikiem raczej stoję po drugiej stronie jako klient,a mnie ten program denerwuje.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jak chcesz uderzyć psa to kij zawsze znajdziesz ..... podobnie było z Usterą znajdowali jakiś cudaków i robili sensacje .

palikot

SuperMechanior
Punktów
13
tvn to dno
chamskie, pseudo mędrkowate aroganckie komentarze, i w programie o mechanikach, i w tym o przekraczaniu prędkości
próbowałem trochę oglądać o tych mechanikach żeby poduczyć się coś na temat usterek (sam mechaniorem nie jestem), w ogóle lubię o motoryzacji
ale mnie zemdliło...

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
w tym programie denerwują mnie zgryźliwe uwagi lektora na temat mechaników, np. kiedy ktoś osłuchuje pracę silnika a w scenariuszu "chyba mechanik jest jakimś melomanem", wiele jest takich bezsensownych komentarzy

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ok, mija 40 minut dzwoni mowiac ty sluchaj bo jak do ciebie jechalem to sie licznik km podswietlal a teraz wrocilem i sie nie podswietla.....

Pytam a to co ty chcesz to do mnie podlaczyc?

A on ze no moze cos komputerem wylaczylem hahahaha Tak i jeszcze powietrze z lewej tylnej opony spuscilem komputerem hahahaha
No Ty masz talent i tyle ale chyba komputerem nie pompujesz ?

P

PogotowieSamochodoweUK

No ja nie, ale cholera wie czy on sobie nie pomyslal ze kapec z tylu to wina diagnostyki ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Przywieźli kiedyś do mnie auto po wędrówce po mechanikach, czesciowo rozbebeszone posprawdzali wszystko poprzednicy jak twierdzili . Objaw taki że zapalał na chwile i gasł . Siadłem przed autem i mysle ki czort ? ... właściciela lata nerwowo i w koncu sie odzywa Panie moze byś go Pan w końcu zaczął naprawiać ? Własnie naprawiam... odparłem spokojnie i myslę dalej ... bo widać wszystko posprawdzane było.... klient sobie w koncu poszedł i mnie olśnilo odkręcić kazałem wydech i bingo zapchany katalizator na beton . Czasem trzeba posiedzieć i pomyśleć :D:D:D

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Jak mnie pytają co robisz? Odpowiadam siedzę i myślę a jak mam czas to tylko siedzę:)

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Powiem jak syn mleczarza, czasem są dni, że mogę powylegiwać się do 6 rano;)

Do góry Bottom