• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Obowiązek wprowadzenia warsztatu do rejestru BDO do 24 lipca?!

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
235
Miasto
Xxx
No to jestem w dupie. Zapomnialem o tym bdo :( panowie jak to zrobic krok po kroku ? Sciagam załącznik rejestracyjny i wypelniam ktore działy ? Pomocy :eek:

potegat

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Jędrzejów
Wypelniasz tylko 12 rozdział
Generalnie to trzeba się zarejestrować ale nie ma jeszcze rozporządzeń dotyczących wytwarzania odpadow więc będziesz wpisany bez działu 12 ale tak ma być

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
235
Miasto
Xxx
Dobra na początek wniosek rejestrowy musze pobrac, wypelnic i wyslac pocztą. A sprawozdanie gdzie moge pobrac i czy moge wyslac rownolegle. Czy trzeba czekac na nadanie numeru? Kur***@ ale dupy.z tym dalem. Chcialem byc uczciwy a teraz mi kare dowalą:(

potegat

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Jędrzejów
Nie pekaj watpie zebys dostał karę
Sprawozdanie ze strony urzędu marszalkowskiego
Ja wysłałem osobno i nie wplacaj 100 bo to nie potrzebne.

Toledooo

Nowy
Punktów
0
Witam. Chce zgłosić wytwarzane odpady do urzędu marszałkowskiego. może mi ktoś szczegółowo napisać co muszę wysłać? Mąż prowadzi mechanikę pojazdowa. Które strony z wniosku powinien uzupełnić? Jakie kody odpadów ?

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
zadzwoń do urzędu ....za każdym razem tak robię
byle nie za wcześnie rano i za późno popołudniem
musi być w sam raz .....
oczywiście rozmowę nagrywamy i potem na spokojnie sobie ją przetwarzamy w splotach myślowych

jeżeli moja rada okazała się pomocna , to proszę napisz potem jak to zrobić ?
żebym się nie musiał stresować kolejny raz
no.....

lena88

Nowy
Punktów
0
witam mam pytanie czy ktoś ma namiary na firmę która pomaga odpłatnie wypełnić takie wnioski o nadane numeru a późnej o wpis bo do nadania numeru trzeba mieć podpisaną umowę z firmą zabierająca odpady czy dopiero w tym drugim wniosku?

zona _mechanika

Początkujący
Punktów
0
W dziale XII są tylko dwie linijki na wpisanie kodu odpadu, jak zatem wpisać tam wszystkie jednostki które dotyczą działalności?

witam mam pytanie czy ktoś ma namiary na firmę która pomaga odpłatnie wypełnić takie wnioski o nadane numeru a późnej o wpis bo do nadania numeru trzeba mieć podpisaną umowę z firmą zabierająca odpady czy dopiero w tym drugim wniosku?
Popytaj przedstawicieli handlowych, może oni maja jakiś namuar

MechanikowaŻonka

Początkujący
Punktów
0
Witam. Odnawiam temat. Dzisiaj będąc u księgowej, dowiedziałam się że istniej takie coś jak BDO. Dodam, że mąż otworzył jednoosobową działalność gospodarczą, zakład mechaniczny od lipca tego roku. I teraz sama już nie wiem czy ma się rejestrować w tym BDO. Gdzie z tym dzwonić aby się dowiedzieć co i jak? Kto ma w ogóle ma obowiązek tam się zarejestrować? Kiedy? Jak? Osobiście? Czy znajdzie się tu jakaś dobra dusza która mnie poratuję dawką informacji bo te w internecie to dla prawników opisane, albo tak jestem głupia, że moje komórki nie umieją sobie poradzić z takim natłokiem wiadomości. Proszę pomocy :bigtears:

MechanikowaŻonka

Początkujący
Punktów
0
w języku polskim piszemy wnosi, nie w nosi.

no.
Nie rozumiem Pana sarkazmu. Niewiedza jest rzeczą ludzką i od tego jest to forum aby się doinformować i jak każda żyjąca istota to rozumie. Czy ma Pan z tym problem? I szuka podniety w wytykaniu błędów innym, nie patrząc na swoje?

zona _mechanika

Początkujący
Punktów
0
Wiem o co chodzi Woodoo i się z nim zgadzam... najłatwiej przyjść po gotowe.... a w necie przecież wszystko jest... po za tym koniec języka za przewodnika... bo na logikę gdzie składasz wniosek??? to tam najlepiej udać się tudzież przydzwonić po informację (jesli dot. cię woj dolnośląskie to mogę podać numer pod który ja dzwoniła).... po za tym polecam przeczytać wstecz wpisy ... było na forum, która tabela dotyczy warsztatów (nie jestem pewna ale chyba 12)... jak będziesz miała jakieś konkretne , szczegółowe pytanie to wtedy pytaj... ale tak żywca żeby ktoś za kogoś coś...
Urząd ma 30 dni na nadanie numeru więc radzę się pośpieszyć... bo od nowego roku misi być nadany już

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
A ja się dogadałem z człowiekiem co wywozi odpady takie jak olej, za 70 zł wypełnił wniosek, ja podpisałem i zaniósł do urzędu ;)

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
a ja poszedłem do urzedu marszałowskiego i pani mi pomogła 10 min i po strachu :D nawet ładna była ;)

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Dobra a jak z tym raportami jak już jestem wpisany swoją droga już dawno mam kwity ze oddałem olej czyściwo i banki plastikowe a co z tym raportowaniem

Do góry Bottom