komarmarusia
Początkujący
Witam,
Jestem posiadaczem Octavi II 1Z 1.9 TDI (BXE) 105KM, rok 2008. Mój problem jest taki:\
Mam tylko jeden kluczyk do autka, postanowiłem sam kupić kluczyk i zakodować go
Kluczyk dociął mi kolega wiec z tym nie było problemu.
Podobnie było z pilotem do otwierania/zamykania autka (dopisałem programem VCDS v.15.7.1
Problem pojawił się gdy chciałem dodać klucz do immo... otóż nie posiadam kodu PIN...
Niestety VCD nie ma funkcji odczytu PINU
Zakupiłem troszkę inny program z kluczem ( VAG CAN PRO v.5.5.1) jest tam opcja: "Odczyt pinu immobilisera w sterownika EDC15P+ z pamięcią 24C04/EDC16", po wybraniu pierwszej opcji czyli EDC15 nie łączy mi się z sterownikiem. Spoko jest druga opcja EDC16 (SUKCES POŁĄCZYŁO SIĘ) ok 30 sekund pin się pojawił
przesyłam screen w załączniku...
Spoko dobra więc zabrałem się za adaptację...no i tu JEST PROBLEM !!!
Pokazuje że Błąd kodu dostępu - dla mnie to, chyba info, że PIN CODE jest błędny
Proszę was o pomoc w tej sprawie jestem otwarty na sugestie.
Z góry dziękuję i myślę, że poradzicie mi co jest powodem tego...
Jestem posiadaczem Octavi II 1Z 1.9 TDI (BXE) 105KM, rok 2008. Mój problem jest taki:\
Mam tylko jeden kluczyk do autka, postanowiłem sam kupić kluczyk i zakodować go
Kluczyk dociął mi kolega wiec z tym nie było problemu.
Podobnie było z pilotem do otwierania/zamykania autka (dopisałem programem VCDS v.15.7.1
Problem pojawił się gdy chciałem dodać klucz do immo... otóż nie posiadam kodu PIN...
Niestety VCD nie ma funkcji odczytu PINU
Zakupiłem troszkę inny program z kluczem ( VAG CAN PRO v.5.5.1) jest tam opcja: "Odczyt pinu immobilisera w sterownika EDC15P+ z pamięcią 24C04/EDC16", po wybraniu pierwszej opcji czyli EDC15 nie łączy mi się z sterownikiem. Spoko jest druga opcja EDC16 (SUKCES POŁĄCZYŁO SIĘ) ok 30 sekund pin się pojawił
Spoko dobra więc zabrałem się za adaptację...no i tu JEST PROBLEM !!!
Pokazuje że Błąd kodu dostępu - dla mnie to, chyba info, że PIN CODE jest błędny
Proszę was o pomoc w tej sprawie jestem otwarty na sugestie.
Z góry dziękuję i myślę, że poradzicie mi co jest powodem tego...